• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vicdanım ve sarman

Kızlar ben iki buçuk ay önce bir halt yedim. Ağustos sonu bir akşam üzeri kuaförden dönüyordum ve sarman bir kedi yavrusu gördüm. Bir yerlere girmiş heralde bir de zifte bulanmış patileri kapkara ve yara bere içindeydi. Başını okşadım hemen gur gur başladı. Mama indirdim ama sokakta bin tane kedi var onlar da geldi kavga kıyamet yedi neyse. Ben o gece uyuyamadım ve ertesi gün eşimin tüm triplerine rağmen (çünkü üç kedimiz var ) gittim kediyi aldım. Veterinere gittik bakımları kontrolleri aşısı yapıldı. 5 aylık ve 1,5 kiloydu hayli az gelişmişti yani. Amacım bir kaç gün iyileştirip bırakmaktı sonra ilan açtım bir sürü ama dönen olmadı. Çok güzel bir kedi inanılmaz uyumlu ve akıllı ama gel gelelim benim üç kedim var zaten. Bir iç dış paazit kedi başı 80 TL, maması var, kumu var, ayrıca yaş maması var , eksik aşılarımız var ve ben şu an çalışmıyorum. Önümüzdeki ay kısırlaştıracağız bir de o var.

Bir de bu dünya güzeli daha yavru olduğundan çok yaramaz evin altını üstüne getiriyor. Kızım sakin ama iki oğlan çok azgın ve üçü bir araya geldi mi seyreyle günbürtüyü. Zaten iş konusundan ötürü çok sıkıntılıyım, sürekli ev süpürmek kum temizlemek çok sıkıyor beni. Şimdi süpürdüm sildim ama çalışma odasının altını üstüne getiriyorlar büyük oğlumla.

Kuma girip çıkıyor oyun yapıyor temiz kuma bulanıyor. Enerjisi çok çünkü yavru ve çok doğal bu ama ben dört kedi ile çok bunalıyorum.

Bunu yapmayacağım aslında çünkü vicdanım elvermez ama Hardal' ı bahçeye bıraksam mı diye düşünüyorum bazen. Sonra hemen vazgeçiyorum. Hava zaten buz bir sürü hasta kedi var e bu hayvan alıştı sarılıp sarmalanmaya ne yapar sokakta :KK43:

Ama böyle de ben deliriyorum :KK43: Şu an kum kabında halay çekiyor mesela geliyor sesi :KK70: Şu aralar evde olmak o kadar mutsuz ediyor ki ev işi de zul gelmeye başladı.

Keşke hiç almasaydım diyorum ama o zaman da yaşayamazdı bir sürü tenya döktü gelişmemişti zaten bulduğumda. Ama böyle de çok bunalıyorum enerjisi çok dediğim gibi.

Yani kendimi çocuklarından şikayet edip " o zaman neden doğurdun" dediğim üyeler gibi hissediyorum :KK43: O zaman neden doldurdun eve dört kediyi di mi ? Çok seviyorum yalan yok ama üçüyle bir düzen tutturmuştuk Hardal düzeni şaşırttı bize.

Fotoğrafı da bu eşşeğin, insan nasıl kıyar :KK43:

Buraya da sahiplendirme ilanı açacağım birazdan belki onu çok sevecek bir yuva bulurum.
bırakmayın sokakta ölür yazık:((
dün işe geldığımde odama kadar kedi ağlama sesi geldi ve dısarı cıkıp sese gittim.
bır yavru kedı buldum ama sütten anneden kesılmıs buyukluge gelmıs
işyerımde ve arabamda sureklı kedı maması olur zaten , mama verdım süt verdim biraz yedi.
snr onu orda bırakıp işyerınde sıcak odama giremedi,m :((
aldım odama getırdım sandalyeme koyar koymaz uyumaya basladı , öyle acıdım ki ona.
birdaha bırakamam dedim dısarı:(
odamda bakmaya razı oldum yanı senelerce benle kalabılırdı
uyanınca odayı resmen talan etti:)
masama cıktı, kafama cıktı, omzuma cıktı, telefonun ahize kablosuna dolandı. çöp kovamın içine girdi.
aman allahım bu ne dedim :))))))))))))
bizim evde sarman kedımız var o da tam aksi o kadar uslu ki,buy kedı benı cok sasırttı.
gelen gıden oldu ınsanların uzerıne falan cıktı.
snr dedım bu burda olmayacak.
annemi aradım
annemlerın bahcelı evı var
annem bahcede tüm sokak kedılerına bakıyor
kısın onlara yuva da yapıyor falan
oraya gotureyım dedım
bizim evdekını arabaya koyunce uslu uslu oturur
oyle sandım bunu da koydum ama ne mumkun yerınde durmuyor:)
snr karton kutuya koydum bantladım kutuyu dadeldim hava alsın dıye
ben aracı surerken kutudan cıkmayı basardı mınnacık sey.
araba kullanırken arabanın ön konsoluna cıktı oturdu
kafama cıktı
vitesin orda oturdu
pedalların oraya ındı falan
5 dakıkalık yol bana işkence oldu :)
snr anneme teslim ettim . şimdi iyi minnak

Ne guzel insansiniz yaaa :KK68:
Korkuyorum kediden yavas yavas asmaya calisiyorum seviyorum kucagima aliyorum ama odum kopuyo hala ..
Umarim biri sahiplenir :)

Çok teşekkür ederim söz konusu kedi olunca akan sular duruyor bende :oops:

sizin gibi merhametli insanlar artar inşallah o zaman daha yaşanılası bir dünya kalır çocuklarımıza :)

Bir kediyi / köpeği / kuşu sevmekle başlayacak her şey :KK200:

İlk kedimi sokaktan alıp getirdiğimde annem ilk benim ölümü çiğnersin onla bu evde yaşayacaksan diyordu şimdi torunlarımı çok özledim ne zaman görücem diyor hatta bazen abartıp bilseydim sizin yerinize kedi alırdım eve der:halay:gerçekten düşünüp kararınızı verirseniz emin olun her şeyi halledecek gücü buluyor insan kendisinde. Umarım konuyu dağıtmamışımdır:KK48:

Yok canım ne dağıtması, aksine teşekkür ederim ilgilendiğiniz için :KK25:

Biz bu yaz on gün gittik arkadaşlara anahtar verdik gün aşırı gelip baktılar ama onlar olmasa moku yemiştik yalan yok. Kedi köpek zaten çocuk gibi büyük sorumluluk ve sabır gerektiriyor ve özgürlüğünüzü de ksııtlıyor bir yerde ama ben bahçeli bir evde kediler, köpekler, sincaplarla büyüdüm inanılmaz bir hayvan sevgim var eşim de çok sevince önce bir tane sahiplendik sonra ikinci geldi üçüncüyü de kimse almadı o ihale bize kaldı ama dördüncüyü ben kendim kaşındım :KK70:
Bence biraz serbest büyütmüşsün senin sıpaları :anne: yirim ya :anne: benim kızımda yaramaz ama öyle perdeye tırmanmak falan hiç yaşamadık :63: tırnaklarını düzenli kesiyorum kısırlaştırilmış olduğundan da dışarıyla hiç ilişkisi yok balkonu çok sever ama çok sesli bir araba falan geçse nasıl kaçıcağını şaşırır :KK70:
Mesela koltuğa tırnak geçiricegi zaman kızıyorum hemen bırakıyor masa üstü mütfak tezgahı gibi yerlerede asla çıkmaz kız anası gibi çok akıllı mı ne :KK72:
Hardalda ne kadar güzel yarabbim inş. En kısa sürede yuva bulur 4 kedi zordur eminim bitanesine zor yetişiyorum ama eşim kabul etse bitane daha istiyorum çünkü 2 tane olunca evde daha mutlu oluyorlar birlikte oynuyorlar falan :21:

bırakmayın sokakta ölür yazık:KK43:(
dün işe geldığımde odama kadar kedi ağlama sesi geldi ve dısarı cıkıp sese gittim.
bır yavru kedı buldum ama sütten anneden kesılmıs buyukluge gelmıs
işyerımde ve arabamda sureklı kedı maması olur zaten , mama verdım süt verdim biraz yedi.
snr onu orda bırakıp işyerınde sıcak odama giremedi,m :KK43:(
aldım odama getırdım sandalyeme koyar koymaz uyumaya basladı , öyle acıdım ki ona.
birdaha bırakamam dedim dısarı:KK43:
odamda bakmaya razı oldum yanı senelerce benle kalabılırdı
uyanınca odayı resmen talan etti:)
masama cıktı, kafama cıktı, omzuma cıktı, telefonun ahize kablosuna dolandı. çöp kovamın içine girdi.
aman allahım bu ne dedim :))))))))))))
bizim evde sarman kedımız var o da tam aksi o kadar uslu ki,buy kedı benı cok sasırttı.
gelen gıden oldu ınsanların uzerıne falan cıktı.
snr dedım bu burda olmayacak.
annemi aradım
annemlerın bahcelı evı var
annem bahcede tüm sokak kedılerına bakıyor
kısın onlara yuva da yapıyor falan
oraya gotureyım dedım
bizim evdekını arabaya koyunce uslu uslu oturur
oyle sandım bunu da koydum ama ne mumkun yerınde durmuyor:)
snr karton kutuya koydum bantladım kutuyu dadeldim hava alsın dıye
ben aracı surerken kutudan cıkmayı basardı mınnacık sey.
araba kullanırken arabanın ön konsoluna cıktı oturdu
kafama cıktı
vitesin orda oturdu
pedalların oraya ındı falan
5 dakıkalık yol bana işkence oldu :)
snr anneme teslim ettim . şimdi iyi minnak

Kesin tekir bir kedidir :D
Tekirler azman oluyor benim üçü de tekir desenleri farklı ama ana ırk olarak tekirler benim her günüm öyle geçiyor işte :D Ama şahane yapmışssınız annemler de bahçelerinde yirmi kediye bakıyorlar insan bir nebze mutlu oluyor evde olmasalar da en azından aç kalmıyorlar.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki.. Kedi sayım 9, köpüşlerimde var.. Daha geçen aya kadar sokaktan geçici bana gelen 12 kedi vardı.. İlan açıyorum gitmiyorlar, gidenler geri geliyorlar.. Çıldırmak üzereydim.. Bi ara tüm umutlarım tükenmişti bunlarda benim olacak korkusuyla.. Ama hepsi yuvalandı çok şükür.. İlanın sürekli paylaşılmasını ve farklı sitelerde görünürlüğünü sağlarsanız bi şekilde dönüş oluyor.. Yalnız tedavi masrafları çokmuş.. Bizim vetimiz sokak hayvanlarına müthiş indirim yapıyor, hele kısırlaştırma sizin iç-dış masrafınız kadar.. Kolay gelsin.. Çok da güzel bi çocuk.. Şansı bol olsun..

Kesin tekir bir kedidir :KK70:
Tekirler azman oluyor benim üçü de tekir desenleri farklı ama ana ırk olarak tekirler benim her günüm öyle geçiyor işte :KK70: Ama şahane yapmışssınız annemler de bahçelerinde yirmi kediye bakıyorlar insan bir nebze mutlu oluyor evde olmasalar da en azından aç kalmıyorlar.
evet tekir allahım resmen odada terör estirdi
benım oğlum var 6-7 kılo sarman
7 yasında
o kadar uslu kı anlatamam
evde var mı yok mu anlamazsınız
bunu gorunce kalbime carpıntı girdi resmen :)))))))

Bence biraz serbest büyütmüşsün senin sıpaları :anne: yirim ya :anne: benim kızımda yaramaz ama öyle perdeye tırmanmak falan hiç yaşamadık :63: tırnaklarını düzenli kesiyorum kısırlaştırilmış olduğundan da dışarıyla hiç ilişkisi yok balkonu çok sever ama çok sesli bir araba falan geçse nasıl kaçıcağını şaşırır :KK70:
Mesela koltuğa tırnak geçiricegi zaman kızıyorum hemen bırakıyor masa üstü mütfak tezgahı gibi yerlerede asla çıkmaz kız anası gibi çok akıllı mı ne :KK72:
Hardalda ne kadar güzel yarabbim inş. En kısa sürede yuva bulur 4 kedi zordur eminim bitanesine zor yetişiyorum ama eşim kabul etse bitane daha istiyorum çünkü 2 tane olunca evde daha mutlu oluyorlar birlikte oynuyorlar falan :21:

Öf bibim ya eski evimde delik deşikti kadife perdelerim Görevimiz Tehlike' deki Tom Cruise gibi tırmanıyorlardı eşşoğlusular :halay:Bu evde stor yaptırdım ellemiyorlar ama koltuklara fena taktılar tırnak kesmek de tırmalama tahtası da fayda etmedi. Bi de kız sakin ama oğlanlar fena :KK12:

Öncelikle teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Zaten sokağa bırakamam vicdanım buna el vermez sadece kendi sorunlarım yüzünden çok bunaldım yazıp rahatlamak istedim. Şu an iş arama sürecindeyim hayatım bir senedir rutine bindi bazen " bu kediler hiç olmasa evi temizlesem bir hafta idare etse nasıl olurdu" diye düşünüyorum ama dediğiniz gibi aklıma o gur gur sesi geliyor hemen. Hatta bazen Hardal'ı kıyıp kimselere de veremem gibi geliyor ya neyse :)

Kedilerim Hardal harici 2 yaş ve 1,5 yaş civarı. Hepsini barınak ve sokaktan aldığımdan net doğum tarihlerini bilmiyorum. Halen çok hareketliler ama hasta olduklarında o kadar üzülüyorum ki (biri böbrek hastası) iyi olup kudurmalarına şükrediyorum.

Hardal için de bekleyeceğim zaten. En fazla şikayet ederim o kadar :)
Kesinlikle evde olmasalar daha çok bunalıma girersin bazen kızımı anama götürüyorum özleşiyorlar çünkü :KK68: bir gün 2 gün derken evde ağit yakmaya başliyorum butün şarkılara bibi ekleyip soyleye söyleye geziyorum :KK75:eşimde en son ya gidip alalım kedini yeter ya diyor :KK70:

Mesela oy bibim bibim kırıldı kolum tutmuyor elim :KK75:
Veya sen bibisin ölemezsin kefen bile giyemezsin :KK70:

Ben kendımı asarımda , acaba esım ve annem bu ıse ne der.
Cunku annem sabahları bızım evde oluyor kedıyı tuttugu gıbı camdan asagı atmaz herhalde ama .
Daha once bır kac kere oglum cok ıstedıgı ıcın ananene sor dedıgımde o zaman bakıcı tutarsınzı asla gelmem sızın eve dıyordu :KK70:
Dusunuyorum guzel olur aslında
cute bende kedi konusunda aynı senin gibiyim bir yanım istiyor diger yanım hayır diyor
benim kızım var 7 yaşında çok istiyor kedi bende küçükken hayvanları çok severdim hatta veteriner olmak istiyordum sokaktan kedi getirip onla yatmıştım.Annem istemedi sonra babam onu ne kadar uzağa götürse de geri geldi sonrada bir keresinde o kadar uzağa götürüp atmış ki gelemedi hayvancağaz çok üzülmüştüm günlerce bekledim
ama yaşım ilerledikçe bende annem gibi oldum temizlik titizlik peşimi bırakmıyor obsesyonlarınm da var özellikle bulaşma takıntısı o yüzden cesaret edemiyorum iki çocugum var ve çalışıyorum ancak çocukların pisligini topluyorum ama bir hayvan beslemeden bu dünyadan çekip gitmek istemem(balık ve kuş dışında ) umarım bu hayalim bir gün gerçek olur
bütün hayvan severlere saygılar

evet tekir allahım resmen odada terör estirdi
benım oğlum var 6-7 kılo sarman
7 yasında
o kadar uslu kı anlatamam
evde var mı yok mu anlamazsınız
bunu gorunce kalbime carpıntı girdi resmen :)))))))
Ya tatliş sey napsin buldu sıcağı karnıda doydu e bebiş napıcak yaramazlık tabi :anne: off ya evimizin küçük olmasına tek üzuldüğüm nokta bir kedi daha alamamam eşim ben seviyorum diye kabullendi evde bitane daha istemiyor :63: bir bebiş daha alsam sokaktan büyütsem nasıl istiyorum :KK72:

Çok sevimliymiş ya Hardal. İnşallah onu çok sevecek,iyi bakacak birilerine ulaşabilirsiniz. Disarı bırakabileceğinizi sanmıyorum ben sizin onu.
Bende hayvanları çok severim ama tüylü şeylere dokunamıyorum,evdeki tüylü oyuncaklara dahi dokunamıyorum bu halimle her sabah sokaktaki kedilere/köpeklere mama vermeye çalışıyorum,çantamda arabamda her zaman mama bulunur ama o anda üzerime gelecek diye aklım çıkıyor. Bir yenemedim şu durumu yoksa kızım cidden yalvarıyor köpek,kedi diye ama ben yapamıyorum maalesef .

Çok sevimliymiş ya Hardal. İnşallah onu çok sevecek,iyi bakacak birilerine ulaşabilirsiniz. Disarı bırakabileceğinizi sanmıyorum ben sizin onu.
Bende hayvanları çok severim ama tüylü şeylere dokunamıyorum,evdeki tüylü oyuncaklara dahi dokunamıyorum bu halimle her sabah sokaktaki kedilere/köpeklere mama vermeye çalışıyorum,çantamda arabamda her zaman mama bulunur ama o anda üzerime gelecek diye aklım çıkıyor. Bir yenemedim şu durumu yoksa kızım cidden yalvarıyor köpek,kedi diye ama ben yapamıyorum maalesef .
Bizim komşularımızda vardı öyle 3 kız kardeşde dokunamıyordu bizim kedilerden yavaş yavaş alşıtılar bide bahcelerinde anne kedi 2 yavru bıraktı biz onlarla ilgilenirken alıştılar şimdi koyunlarında yatıyor ve yavruyken sevemedikleri için çok pişmanlar :kızgın:

Bizim komşularımızda vardı öyle 3 kız kardeşde dokunamıyordu bizim kedilerden yavaş yavaş alşıtılar bide bahcelerinde anne kedi 2 yavru bıraktı biz onlarla ilgilenirken alıştılar şimdi koyunlarında yatıyor ve yavruyken sevemedikleri için çok pişmanlar :kızgın:
Ya kuzum inan çok denedim. Bak bir oyuncaği var kızımin topa bağlı tilki gibi birşey,fırlatıyorsun yuvarlanıyor ona bile dokunmadım daha hiç. Hatta şu an yerde duruyor,kızım gelince diyeceğim kaldırsın. İçim çok kötü oluyor sana anlatamam. Kanım çekiliyor adeta,korku değil bambaşka birşey.Aslında çok seviyorum hatta sabah koca çantayı mama doldurup gidiyorum yürüyüş parkuruna adım başi mama bıraka bıraka yürüyorum. Bir gün gitmesem üzülüyorum. Çok kedi köpek var orada çünkü ,hatta bir keresinde elimde mama görünce üzerime geldi iki köpek,yardım istedim yürüyüş yapan birilerinden siz verirmisiniz diye. Onlar verdiler ,kedi köpek görünce 1metre uzağa mama bırakıp çağırıyorum düşün halimi. O yerken ben gidiyorum. Olmuyor yani denedim yapamıyorum

Ya kuzum inan çok denedim. Bak bir oyuncaği var kızımin topa bağlı tilki gibi birşey,fırlatıyorsun yuvarlanıyor ona bile dokunmadım daha hiç. Hatta şu an yerde duruyor,kızım gelince diyeceğim kaldırsın. İçim çok kötü oluyor sana anlatamam. Kanım çekiliyor adeta,korku değil bambaşka birşey.Aslında çok seviyorum hatta sabah koca çantayı mama doldurup gidiyorum yürüyüş parkuruna adım başi mama bıraka bıraka yürüyorum. Bir gün gitmesem üzülüyorum. Çok kedi köpek var orada çünkü ,hatta bir keresinde elimde mama görünce üzerime geldi iki köpek,yardım istedim yürüyüş yapan birilerinden siz verirmisiniz diye. Onlar verdiler ,kedi köpek görünce 1metre uzağa mama bırakıp çağırıyorum düşün halimi. O yerken ben gidiyorum. Olmuyor yani denedim yapamıyorum
He biliyorum onu tik gibi birşey tüylü hiç birşeye dokunamama işte o kardeşlerden birtanesi aynı öyleydi :KK48: sonra işaret parmağıyla küçük küçük seve seve alıştı :spor: bak sende evdeki cansız oyuncağa denemeler yap bence yenmeye çalış o tiki :KK53: öyle güzelki onları sevmek bir bilsen :anne: diyorum ya küçüklüklerinde yavruları sevemediler şimdi nasıl pişmanlar :rolleyes:

Ya tatliş sey napsin buldu sıcağı karnıda doydu e bebiş napıcak yaramazlık tabi :anne: off ya evimizin küçük olmasına tek üzuldüğüm nokta bir kedi daha alamamam eşim ben seviyorum diye kabullendi evde bitane daha istemiyor :63: bir bebiş daha alsam sokaktan büyütsem nasıl istiyorum :KK72:

Bizim eski ev 2+1 di balkon da yoktu ve taaam 27. kattaydı. Sineklik olmasına rağmen cam açamadım bir sene korkudan. Her şey üst üsteydi bu ev daha büyük ama bana yine her şey üst üste gibi geliyor sayımız arttı ondan olabilir :D

Haa bibi bak serbest büyütme kısmını atlamışım şimdi gördüm. Evet serbest büyüttüm kayınvalidem de aynı şeyi söylüyor :D Ben de kendimi çocukları gittikleri evin canına okuyan ama dur çocuğum demeyen geniş anneler gibi hissediyorum :D Demek bebeğim olsa benden nefret edecek herkes.

-Aa oğlum berkecansu vazoyu mu kırdın (yarım ağızla) Aman çocuk ya kıra döke büyüyecek. Kır evladım.

Back
X