• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vicdanım ve sarman

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
13.434
31.575
598
Kızlar ben iki buçuk ay önce bir halt yedim. Ağustos sonu bir akşam üzeri kuaförden dönüyordum ve sarman bir kedi yavrusu gördüm. Bir yerlere girmiş heralde bir de zifte bulanmış patileri kapkara ve yara bere içindeydi. Başını okşadım hemen gur gur başladı. Mama indirdim ama sokakta bin tane kedi var onlar da geldi kavga kıyamet yedi neyse. Ben o gece uyuyamadım ve ertesi gün eşimin tüm triplerine rağmen (çünkü üç kedimiz var ) gittim kediyi aldım. Veterinere gittik bakımları kontrolleri aşısı yapıldı. 5 aylık ve 1,5 kiloydu hayli az gelişmişti yani. Amacım bir kaç gün iyileştirip bırakmaktı sonra ilan açtım bir sürü ama dönen olmadı. Çok güzel bir kedi inanılmaz uyumlu ve akıllı ama gel gelelim benim üç kedim var zaten. Bir iç dış paazit kedi başı 80 TL, maması var, kumu var, ayrıca yaş maması var , eksik aşılarımız var ve ben şu an çalışmıyorum. Önümüzdeki ay kısırlaştıracağız bir de o var.

Bir de bu dünya güzeli daha yavru olduğundan çok yaramaz evin altını üstüne getiriyor. Kızım sakin ama iki oğlan çok azgın ve üçü bir araya geldi mi seyreyle günbürtüyü. Zaten iş konusundan ötürü çok sıkıntılıyım, sürekli ev süpürmek kum temizlemek çok sıkıyor beni. Şimdi süpürdüm sildim ama çalışma odasının altını üstüne getiriyorlar büyük oğlumla.

Kuma girip çıkıyor oyun yapıyor temiz kuma bulanıyor. Enerjisi çok çünkü yavru ve çok doğal bu ama ben dört kedi ile çok bunalıyorum.

Bunu yapmayacağım aslında çünkü vicdanım elvermez ama Hardal' ı bahçeye bıraksam mı diye düşünüyorum bazen. Sonra hemen vazgeçiyorum. Hava zaten buz bir sürü hasta kedi var e bu hayvan alıştı sarılıp sarmalanmaya ne yapar sokakta :KK43:

Ama böyle de ben deliriyorum :KK43: Şu an kum kabında halay çekiyor mesela geliyor sesi :KK70: Şu aralar evde olmak o kadar mutsuz ediyor ki ev işi de zul gelmeye başladı.

Keşke hiç almasaydım diyorum ama o zaman da yaşayamazdı bir sürü tenya döktü gelişmemişti zaten bulduğumda. Ama böyle de çok bunalıyorum enerjisi çok dediğim gibi.

Yani kendimi çocuklarından şikayet edip " o zaman neden doğurdun" dediğim üyeler gibi hissediyorum :KK43: O zaman neden doldurdun eve dört kediyi di mi ? Çok seviyorum yalan yok ama üçüyle bir düzen tutturmuştuk Hardal düzeni şaşırttı bize.

Fotoğrafı da bu eşşeğin, insan nasıl kıyar :KK43:

Buraya da sahiplendirme ilanı açacağım birazdan belki onu çok sevecek bir yuva bulurum.

IMG_4465.webp

Bu ilk bulduğum gün.

IMG_5295.webp

Bu sa son model Hardal :KK200:

Son düzenleme:
Yani aslında benım oglum kedılerı cok sevıyor. Sureklı posetle parktan kedı getırelım dıyor. Ben hayatımda kedıyı parmak ucuyla bıle ellememıs bırıyım.
Ayrıca oglumun kardesıde yok , etkılıyor bu durum onu. Istıyormuyum ıstemıyorum bılmıyorum.
Kedı tek basına evde kalabılıyor mu? Annemın kapıyı acıp kedıyı kacırma ıhtımalıde var bırde

aslında müthiş tatlı

yani onu tanıyan sen de yardımcı olursun da yani şu lazım bunu al şunu yer vs vs

zira herhangi bir kediyi alınca ben ona nasıl bakacağımı bilemem ki derim

ama işte kediler bunalmıyor mu evde

ne bileyim sıkılırmış gibi geliyor dışarıdan bakınca

sabah 8 de çıkıp akşam 5,5 geliyoruz

eee yemek vs vs çocukla zor ilgileniyoruz bir de kedicik ile ilgilenmek lazım

bir de galiba onlar gezme de sevmiyor

yazın bir tatil lüksümüz var hayvancağız ne olacak

bak hemen dünya bahane ürettim

umarım gerçekten ona kucak açacak bir yuva bulursun

Yani aslında benım oglum kedılerı cok sevıyor. Sureklı posetle parktan kedı getırelım dıyor. Ben hayatımda kedıyı parmak ucuyla bıle ellememıs bırıyım.
Ayrıca oglumun kardesıde yok , etkılıyor bu durum onu. Istıyormuyum ıstemıyorum bılmıyorum.
Kedı tek basına evde kalabılıyor mu? Annemın kapıyı acıp kedıyı kacırma ıhtımalıde var bırde

Kedi tek kalır köpek gibi sürekli mıç mıç ilgi istemez kendi başına takılır başına buyruktur. Ama kaçabilir balkondan camdan uçabilir mobilyalarınızı tırmıklar tırnaklarını törpüler, perdelere tırmanır :))) Ben tüm evi kedilere göre döşedim stora çevirdim perdeleri tırmanmasınlar diye, koltuklar için tüylenmeyecek kumaş araştırıyorum. Eğer çok sevmiyorsanız zor olur mutlu etmez sizi evde bir kedi.

aslında müthiş tatlı

yani onu tanıyan sen de yardımcı olursun da yani şu lazım bunu al şunu yer vs vs

zira herhangi bir kediyi alınca ben ona nasıl bakacağımı bilemem ki derim

ama işte kediler bunalmıyor mu evde

ne bileyim sıkılırmış gibi geliyor dışarıdan bakınca

sabah 8 de çıkıp akşam 5,5 geliyoruz

eee yemek vs vs çocukla zor ilgileniyoruz bir de kedicik ile ilgilenmek lazım

bir de galiba onlar gezme de sevmiyor

yazın bir tatil lüksümüz var hayvancağız ne olacak

bak hemen dünya bahane ürettim

umarım gerçekten ona kucak açacak bir yuva bulursun

Biz bu yaz on gün gittik arkadaşlara anahtar verdik gün aşırı gelip baktılar ama onlar olmasa moku yemiştik yalan yok. Kedi köpek zaten çocuk gibi büyük sorumluluk ve sabır gerektiriyor ve özgürlüğünüzü de ksııtlıyor bir yerde ama ben bahçeli bir evde kediler, köpekler, sincaplarla büyüdüm inanılmaz bir hayvan sevgim var eşim de çok sevince önce bir tane sahiplendik sonra ikinci geldi üçüncüyü de kimse almadı o ihale bize kaldı ama dördüncüyü ben kendim kaşındım :D

Merhaba, size çok teşekkür ederek başlamak gerek yorumlara aslında. Müthişsiniz gerçekten yaptığınız şey kelimelerle anlatılmayacak kadar büyük ve önemli bir iyilik bence. Benim de iki kedim var sokakta çok zor durumda buldum ikisini de, birinin gözleri bile açılmamıştı bulduğumda günlerce şırıngalarla besledim. Aynı bahsettiğiniz durumu yaşadım o ayaklanınca. Perdelere tırmanıyordu bütün eşyaları kırıp döküyordu ve ben o dönem annemin evinde yaşadığım için çok sorun yaratıyordu bana. Ben de sizin gibi birkaç kez bırakmayı düşündüm ama onlar artık eve alıştı biliyorsunuz sokakta yaşamaları mümkün olmaz. Hele böyle bir havada ve böyle bir ülkede. Sizden ricam lütfen biraz sabredin çünkü bu bir dönem ve inanın geçiyor. Dolap tepelerinden inmeyen, balkon tellerini parçalayan kedim şimdi gün boyu sadece uyuduğu koltuğu değiştirmek için hareket ediyor. Yine azıp kudurduğu zamanlar olmuyor değil hele dişi kedimle oynamaya başladıkları anda çıldırıyor ikiside resmen. Ama büyümeleriyle birlikte bu durum üç günde bir ortalama on dkya falan düşüyor bilirsiniz kediler çabucak yorulur zaten :) lütfen vicdanınızı dinlemeye devam edin ve en azından yuva bulana kadar şans verin ona. Masraf da çok biliyorum ama eğer evde uygulanan ense damlalarından kullanırsanız bunu biraz düşürebilirsiniz diye düşünüyorum. İnternetten direkt temin edebilirsiniz şirketlerin kendi dağıtımcılarından emin olun çok uyguna geliyor. Allah sabır versin, çıldıracağınız anlarda da o gırıltıyı düşünün mümkünse :)

seni çoook iyi anlıyorum, bu yaptığının benzerini maalesef ki birçok kez yapmak zorunda kaldım ama keşke bu kadar uzun süre evde tutup alıştırmasaydın :(
kendi adıma, hastalıklarını tedavi eder etmez ya sahiplendiriyorum ya beslenme alanlarına bırakıyorum aksi halde evde yüzlerce kedim olurdu şu an.
artık büyümüş ev bulma ihtimalin çok az, face deki bütün sayfalara ilan ver (kedi manyaklarından yuva buldum bikaç kez) minikpati sahibinden vs.
sonra civarda beslenme alanı, bahçesinde kedi bakan falan var mı iyice araştır, (bahçeli evi olup bahçesinde mahallenin bütün kedilerine bakan insanlar var azımsanamayacak kadar hem de) varsa öyle bir yere bırak ama ne olur sokağa bırakmak son son çaren olsun :(

Kedi tek kalır köpek gibi sürekli mıç mıç ilgi istemez kendi başına takılır başına buyruktur. Ama kaçabilir balkondan camdan uçabilir mobilyalarınızı tırmıklar tırnaklarını törpüler, perdelere tırmanır :))) Ben tüm evi kedilere göre döşedim stora çevirdim perdeleri tırmanmasınlar diye, koltuklar için tüylenmeyecek kumaş araştırıyorum. Eğer çok sevmiyorsanız zor olur mutlu etmez sizi evde bir kedi.
Aslında evimiz çok büyük , ama pek susluyuz perdelere fılan tırmanızsa fena :D
Ay bılmıyorum aslında guzel olur yanı oglum cok mutlu olur orası kesın ama saglıga bı zararı olmazmı mesela oglumda sınuzıt var ben hamıle kalırsam toksoplazma muhtabbetı fılan
ne bılım bılmem kı sız nerdesınız hangı sehır

Bir de benim sokakta bulduğum oğluma o kadar benziyor ki.
Aslında evimiz çok büyük , ama pek susluyuz perdelere fılan tırmanızsa fena :KK70:
Ay bılmıyorum aslında guzel olur yanı oglum cok mutlu olur orası kesın ama saglıga bı zararı olmazmı mesela oglumda sınuzıt var ben hamıle kalırsam toksoplazma muhtabbetı fılan
Doğumumdan beri astım bronşit hastalığım var ve iki kediyle yaşıyorum evimde ki bu kediler aşırı ilgi manyağı gece boynumda göğsümde yatan danalar :) aşılarını düzenli yaptırırsanız gerçekten zararı yok. Psikolojik olarak kedi beslemek de çok yararlı gösteriliyor netten araştırırsanız çok ilginç veriler var bu konuda :)

Merhaba, size çok teşekkür ederek başlamak gerek yorumlara aslında. Müthişsiniz gerçekten yaptığınız şey kelimelerle anlatılmayacak kadar büyük ve önemli bir iyilik bence. Benim de iki kedim var sokakta çok zor durumda buldum ikisini de, birinin gözleri bile açılmamıştı bulduğumda günlerce şırıngalarla besledim. Aynı bahsettiğiniz durumu yaşadım o ayaklanınca. Perdelere tırmanıyordu bütün eşyaları kırıp döküyordu ve ben o dönem annemin evinde yaşadığım için çok sorun yaratıyordu bana. Ben de sizin gibi birkaç kez bırakmayı düşündüm ama onlar artık eve alıştı biliyorsunuz sokakta yaşamaları mümkün olmaz. Hele böyle bir havada ve böyle bir ülkede. Sizden ricam lütfen biraz sabredin çünkü bu bir dönem ve inanın geçiyor. Dolap tepelerinden inmeyen, balkon tellerini parçalayan kedim şimdi gün boyu sadece uyuduğu koltuğu değiştirmek için hareket ediyor. Yine azıp kudurduğu zamanlar olmuyor değil hele dişi kedimle oynamaya başladıkları anda çıldırıyor ikiside resmen. Ama büyümeleriyle birlikte bu durum üç günde bir ortalama on dkya falan düşüyor bilirsiniz kediler çabucak yorulur zaten :) lütfen vicdanınızı dinlemeye devam edin ve en azından yuva bulana kadar şans verin ona. Masraf da çok biliyorum ama eğer evde uygulanan ense damlalarından kullanırsanız bunu biraz düşürebilirsiniz diye düşünüyorum. İnternetten direkt temin edebilirsiniz şirketlerin kendi dağıtımcılarından emin olun çok uyguna geliyor. Allah sabır versin, çıldıracağınız anlarda da o gırıltıyı düşünün mümkünse :)

Öncelikle teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Zaten sokağa bırakamam vicdanım buna el vermez sadece kendi sorunlarım yüzünden çok bunaldım yazıp rahatlamak istedim. Şu an iş arama sürecindeyim hayatım bir senedir rutine bindi bazen " bu kediler hiç olmasa evi temizlesem bir hafta idare etse nasıl olurdu" diye düşünüyorum ama dediğiniz gibi aklıma o gur gur sesi geliyor hemen. Hatta bazen Hardal'ı kıyıp kimselere de veremem gibi geliyor ya neyse :)

Kedilerim Hardal harici 2 yaş ve 1,5 yaş civarı. Hepsini barınak ve sokaktan aldığımdan net doğum tarihlerini bilmiyorum. Halen çok hareketliler ama hasta olduklarında o kadar üzülüyorum ki (biri böbrek hastası) iyi olup kudurmalarına şükrediyorum.

Hardal için de bekleyeceğim zaten. En fazla şikayet ederim o kadar :)

Bir de benim sokakta bulduğum oğluma o kadar benziyor ki.

Doğumumdan beri astım bronşit hastalığım var ve iki kediyle yaşıyorum evimde ki bu kediler aşırı ilgi manyağı gece boynumda göğsümde yatan danalar :) aşılarını düzenli yaptırırsanız gerçekten zararı yok. Psikolojik olarak kedi beslemek de çok yararlı gösteriliyor netten araştırırsanız çok ilginç veriler var bu konuda :)
Ben kendımı asarımda , acaba esım ve annem bu ıse ne der.
Cunku annem sabahları bızım evde oluyor kedıyı tuttugu gıbı camdan asagı atmaz herhalde ama .
Daha once bır kac kere oglum cok ıstedıgı ıcın ananene sor dedıgımde o zaman bakıcı tutarsınzı asla gelmem sızın eve dıyordu :D
Dusunuyorum guzel olur aslında

seni çoook iyi anlıyorum, bu yaptığının benzerini maalesef ki birçok kez yapmak zorunda kaldım ama keşke bu kadar uzun süre evde tutup alıştırmasaydın :KK43:
kendi adıma, hastalıklarını tedavi eder etmez ya sahiplendiriyorum ya beslenme alanlarına bırakıyorum aksi halde evde yüzlerce kedim olurdu şu an.
artık büyümüş ev bulma ihtimalin çok az, face deki bütün sayfalara ilan ver (kedi manyaklarından yuva buldum bikaç kez) minikpati sahibinden vs.
sonra civarda beslenme alanı, bahçesinde kedi bakan falan var mı iyice araştır, (bahçeli evi olup bahçesinde mahallenin bütün kedilerine bakan insanlar var azımsanamayacak kadar hem de) varsa öyle bir yere bırak ama ne olur sokağa bırakmak son son çaren olsun :KK43:

Sahibinden de ve haysev' de falan var hep ilanı ama haysev' dekiler kedi sahiplenme çok az bu ara dediler e çok normal şu durumda.

Bakma benim şikayet ettiğime sokağa hele de bu havada bırakmam zaten. Şimdi sakinledi uyuyor yanımda yapmam bu kötülüğü. Ya farz ediyorum ki çok yaramaz iki çocuğum var ne yapacaktım sokağa mı bırakacaktım ? Böyle avutuyorum kendimi :)

Öncelikle teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Zaten sokağa bırakamam vicdanım buna el vermez sadece kendi sorunlarım yüzünden çok bunaldım yazıp rahatlamak istedim. Şu an iş arama sürecindeyim hayatım bir senedir rutine bindi bazen " bu kediler hiç olmasa evi temizlesem bir hafta idare etse nasıl olurdu" diye düşünüyorum ama dediğiniz gibi aklıma o gur gur sesi geliyor hemen. Hatta bazen Hardal'ı kıyıp kimselere de veremem gibi geliyor ya neyse :)

Kedilerim Hardal harici 2 yaş ve 1,5 yaş civarı. Hepsini barınak ve sokaktan aldığımdan net doğum tarihlerini bilmiyorum. Halen çok hareketliler ama hasta olduklarında o kadar üzülüyorum ki (biri böbrek hastası) iyi olup kudurmalarına şükrediyorum.

Hardal için de bekleyeceğim zaten. En fazla şikayet ederim o kadar :)

sizin gibi merhametli insanlar artar inşallah o zaman daha yaşanılası bir dünya kalır çocuklarımıza :)

Aslında evimiz çok büyük , ama pek susluyuz perdelere fılan tırmanızsa fena :KK70:

Toksoplazma bir efsane o konuda korkmayın. Ama çok iyi düşünmek gerek ben İstanbul Anadolu yakasındayım ama dediğim gibi sanki eve bir çocuk gelecekmiş gibi düşünmeli. Kediler çok temiz hayvanlardır ayrıca hiçbir zararları olmaz aksine mutlu ederler sizi eğlendirirler. Yine tekrarlıyorum çok sabır gerektiriyor çünkü hasta da olabiliyorlar ya da arada kazalar oluyor kum saçılıyor, ishal oluyorlar. Hani herkesin harcı değil onu baştan söyleleyim. Cidden seviyorsanız canı gönülden o zaman bakarsınız ama.

Ben kendımı asarımda , acaba esım ve annem bu ıse ne der.
Cunku annem sabahları bızım evde oluyor kedıyı tuttugu gıbı camdan asagı atmaz herhalde ama .
Daha once bır kac kere oglum cok ıstedıgı ıcın ananene sor dedıgımde o zaman bakıcı tutarsınzı asla gelmem sızın eve dıyordu :KK70:
Dusunuyorum guzel olur aslında
İlk kedimi sokaktan alıp getirdiğimde annem ilk benim ölümü çiğnersin onla bu evde yaşayacaksan diyordu şimdi torunlarımı çok özledim ne zaman görücem diyor hatta bazen abartıp bilseydim sizin yerinize kedi alırdım eve der:halay:gerçekten düşünüp kararınızı verirseniz emin olun her şeyi halledecek gücü buluyor insan kendisinde. Umarım konuyu dağıtmamışımdır:KK48:

Sahibinden de ve haysev' de falan var hep ilanı ama haysev' dekiler kedi sahiplenme çok az bu ara dediler e çok normal şu durumda.

Bakma benim şikayet ettiğime sokağa hele de bu havada bırakmam zaten. Şimdi sakinledi uyuyor yanımda yapmam bu kötülüğü. Ya farz ediyorum ki çok yaramaz iki çocuğum var ne yapacaktım sokağa mı bırakacaktım ? Böyle avutuyorum kendimi :)

çok zor zaten cins olmayan biraz da büyümüş kediyi sahiplendirmek.
bizim sitenin bahçesi yeni doğum yapmış kedi dolu, yavruların bir ksmı var bir kısmı yok ortada öyle üzülüyorum ki :( yavruları sahiplendirmek için nerdeyse her gün ilan açıyordum bir ara, şimdi pes ettim.
havalar aniden soğudu, burnu akıyor, gözü kızardı hepsinin, elimde göz damlasıyla köyün delisi gibi dolanıp duruyorum gözlerini burunlarını açıcam diye :KK70:
evdeki huysuz ihtiyar da sinir küpü oluyor, bir gün gırtlağına sarılacak birinin diye ödüm kopuyor :KK51:

Back
X