vicdan yaptım.

zyx321

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2013
1.238
17
kızlar benim vicdan yaptıgım konuyu size anlatmak istedim.geçtigimiz kandil gecesi perşembe akşamı babam eve bir muhabbet kusu getirdi.iş yerine gelmiş kuş babamda yakalamış.bizim evdede bir tane muhabbet kuşumuz vardı.kuşu eve aldık cok asırı acıkmıstı karnını doyurdu önce bizim kuş kafesin dısındaydı o sırada.sonra kuşu sehpanın üstüne koyduk ama hiç kaçmadı bizden.sessiz masumca bakıyodu babam aldı yıkadı kuşu ıslak ıslak kururken çok tatlıydı.neyse bizim kuşta uçtu kafesinin üstüne kondu sonra biz ikisinide kafese koyduk bizim kuş gelen kuşu kabullenemedi.yem yedirtmedi kanatlarına vurdu oda yeni gelen masumca geri çekildi bi köşede durdu hep.bizim kuş suyun önüne oturdu su içirmedi.bizim kuş yem yerken oda o sırada cabucak suyu içip uzaklasıyodu ordan önceleri yanına oturmasınada izin vermedi.kuş eve geldiği dk dan itibaren bizim kuşa yaklaşmaya calıstıkca bizim kuştan dayak yedi resmen.bişeyde yapmıyodu aslında kendini kaşıyo mesela bizim kuş ona vuruyodu gece uyucam artık ısıgı kapattım.bir ses duydum kafeste ucma sesleri kalktım bir baktım.yeni gelen kuş yerden yem yiyo bizimkide kafeste ona alışamamıs herhaldeki nasıl nefes nefese kalmıs korkmus.ısıgı acık bırakıp uyudum.sabah kalktım ıkısı aynı cubukta sessizce oturuyolardı.2. gunde bizim kuş o kuşa bayagı vurdu.yazık kuş dayak yemekten ölcek diye tanıdıkları aradım.bir tanesi ben alırım kuşu cok sevinir cocuklar dedi ve cok güzel bakabilcegine inandıgım aile diye tamam istediğinde al kafesı al kuşu dedim.ben yem almaya gıttım kuşlara eve bir geldimki bunlar ne ara samimi olmuşlarsa artık birbirlerinin kafalarını kasıyolar sürekli öpüşüyolar.bizim kuş inmiş yerden yiyo gelen kuş yemlikten yiyor.yemlikten ona yem atıyo hatta.şaşırdım mutlu oldum.sürekli yanyana oturdular 2. gün böyle geçti 3. gün oldu bunlar yıne aynı sürekli öpüşüyolar.sonra yeni gelen kuş erkekmiş megersem bizim kuşun gögsüne kafasını koyup uyuyodu bazen sıkıstırıyodu bizimki naz yapıyo kacıyo kızıyo dısarı cıkardım bizim kuşu erkek kusu cıkarmadım ucmasını bılmıyo çünkü konamıyodu düşüyodu yere .bizim kuş kafesin üstüne kondugunda erkek kuş alttan ayaklarını ısırmaya calısıyodu kafes arasından yıne öpüşmeye calıstılar filan derken kuşu almak isteyen kadın geldi.oda gördü hallerini dediki kız bunlar ne tatlı alısmıslar ayırmasak mı acaba.bu arada yenı gelen erkek kus ilk geldıgınde sessızdı sonralarda kafesın içinde sürekli kanat cırpmalar cır cır ötmeler.kadın o kadar hevesli gelince bende yine gözlemledim biizm kusu sıkıstırınca kus biizmkide kacınca dedim al abla bişey olmaz herhalde .ablada dedı ara ara bulustururuz bunları dedi.olur dedım hem 3 gunde ne kadar alıscaklarkı bırbırlerıne unuturlar diye düşünürken bugun bizim kuş resmen onu aradı kafeste dısarı cıkardım sessiz normalde öter durur.bana kafasını kasıtan kus o kustan sonra banada kafasını kasıtmıyo ama onu öpmeme izin veriyo kaçmıyoda benden.kafesin üstüne konup kafesın içine bakıyo.acaip tüy döktü bugün.onu arıyo.ayırmasamıydım günahamı girdim diye düşünmekten bütün gün kahroldum.kuşu komsudan isteyemem ayıp olur.yenı bır es alsam onuda kabullenirmi bizim kuş yoksa bu alıştıgı eşimi ister.birde yakın zamanda ölürse tamamen sorumlu benim ayırdımda hasretten öldü diye düşünürüm.napmalıyım sizce cok uzun yazdım ama birde düşünüyorum eşi ölmüş olsa nolcaktı.ama ayırırkende onları yanyana otruyolardı annem aldı eline komsunun getırdıgı kutuya koydu ıkısıde bırbırıne baktı öyle sadece cız dedi içim resmen.benmi abartıyorm acaba o bi kuş diyorum kendime ama onlarda hissediyo sonucta napıcam ben.

dişi kuşun yeni geleni kabullenmesi zor olur, hatta dişi kuşları kuşçuya götürüp kendisinin eş seçmesine izin vermek gerekiyor böylelikle kavga etmiyolar. Keşke vermeseymişsiniz ne güzel anlaşmışlar. Muhabbet kuşlarının yalnız olmasına karşıyım ben. Eş alacaksanız kuşunuzuda götürün eşini o seçsin. Kavga etmezler böylelikle

kadına söz verdım bı kere oda cok begendı kusu heveslede gelınce bısey dıyemedım.ikiside birbirlerini özleyip ölmezler dimi.

özlemden öleceklerini sanmıyorum ama sıkılıyolardır tek başlarına yazık onlara

bizimki hiç yalnız kalmıyoki ben her dk yanındayım calısmıyorum bütün gün yeme içme dısında yanındayım.konusuyorum dısarı cıkarıyorum onu ıstedıgı kadar kalıyo dısarda girip yem yiyo su içiyo tekrar cıkıyo kendı bi işte uyucagım zaman kapısını kapatıyorum karanlıkta dısarda ac kalmasın kafeste olsun diye.yeterki ölmesin ben hep ilgilenirim onunla.bugün cok ağladım.çok masumdu sessizdi.saolun moral oldu bana.

kadına söz verdım bı kere oda cok begendı kusu heveslede gelınce bısey dıyemedım.ikiside birbirlerini özleyip ölmezler dimi.

arayıp güzelce söyleyin kuşum arıyor hep onu korkuyorum hasta olup ölücek diye madem almayı düşünüyosunuz konşunuza alın yeni bitane onu geri alın

arayıp güzelce söyleyin kuşum arıyor hep onu korkuyorum hasta olup ölücek diye madem almayı düşünüyosunuz konşunuza alın yeni bitane onu geri alın

kadın bu kusu cok begendıde aldı ayıp olurmu diye cekındım ama yarında böyle yaparsa kus artık söyleyeyim bari napim.

ay öyle güzel anlatmissinki kus alasim geldi
Komsudan geri istesene ne olur ki ? keske vermeseydin..
bi veterinere filan telefon etsen danissan nasil olur :26:

ay öyle güzel anlatmissinki kus alasim geldi
Komsudan geri istesene ne olur ki ? keske vermeseydin..
bi veterinere filan telefon etsen danissan nasil olur :26:

aa evet veteriner hiç aklıma gelmemişti.bunu yapim egerki onların dünyasında böyle eş değişimleri cok sorun değilse bikaç güne geççek bi durumsa inşallah da öyledir daha iyi.papaganların tek eşliliğini duymustum.bir kere eş oldularmı ölene kadar başka bir eşle asla yaşamazlarmıs toplam 100 yıl yasarlarmıs bir eşle bir sene bile yasasa 99 sene yas tutarlarmıs tvde öyle demişti.muhabbeti bilmediğimden bu kadar takıldım.ama veteriner güzel fikir olmadı artık komsudan mecburen ıstıcem yada bırebır benzerını bulup onu bızım kusa koca yapcam :)

Cok muhabbet kusu besledim ama hep tek besledim.. papagan alacaktik ama olmadi bir turlu
aslinda yine muhabbet kusu istiyorum ama iste evde olmayinca kim bakacak ona
ve helal olsun papaganlara pek sadiklarmis 99 sene yas vay bee
Bence dedigim gibi internetten veteriner arastirip telefonda sorarsan yardimci olurlar kesin,
ona göre ya yeni es alirsin yada komsudan geri istersin...

Son düzenleme:
kuşlar özlemden öleceklerini sanmıyorum denmiş ama ben yaşadım kuşum özlemden öldü ilk yoruma katılıyorum ayıp olur diye bişi yok ya kuşu geri alın yada kuşcuya götürün kuşunuzu ve orda kendisi seçsin eşini .. yazık günah

Kadin zaten ayirmayalim vs demis geri istemenizde bir sakinca yok bence anliyacaktir . Ben hep yanindayim diyorsunuzda siz onun yanlizligini gideremessiniz! Hem baktiniz anlasiyorlar niye verdiniz ki anlamadim yani..
İnsanlar bile hemen kaynasip arkadas olamiyor. Ne bileyim cok uzuldum
Anlastiklarini gordukten sonra ayirmaniz cok sacma olmus. Vicdaninizi dinleyin ve geri isteyin kusunuzu?!?

Komsuya durumu anlat.gerı al.sorun cıkarıcagını sanmam,ayıp da olmaz.kendı keyfı ıcın hayvanların ayrı dusup mutsuz olmalarına sebep olmak ıstemez bence.muhabbet kuşu adı ustunde ıste.sevgıyle yasıyo hayvan.bırbırlerıne alısmıslar,ayrı kalmasınlar.eşi olunce zaten kalan eş de bı sure sonra oluyo ve olum allahın takdiri ama bılerek ayırmak ayrı

bizimde çirf muhabbet kusumuz vardı. birini kaybettik. esi de yemeden içmeden kesildi tüm gün sesini çıkarmadı haftasına da öldü canım vakit kaybetmeden git al. hemkomsun fazla alısmadan hemde senin kusun fazla üzülmeden

kızlar cok dogru seyler söylemişsinizde ben kusu annem yüzünden verdim.annem hiç kuş istemiyodu.bende cok seviyorum zorla bi taneyi kabul ettirmiştim.sonra babamda işte iş yerine gelen kusu getirince annem ıkısı bir ucuyo ıkısı bir ötüyo diye evi batırıyolar filan ikisinide ver diye tutturdu.bende o zaman hazır benım kuş istememişken verelim bu yenı geleni dedim.kadında bugun gelcem yarın gelcem derken bizim kuş alıştı.sonra kadın gelınce bıseyde dıyemedım ben zaten annemde aldı kusu verdı işte.birini vercez ister yeni geleni ister senın kusu verelım dedı bende ben kusumu vermem dedım.aslında annem yenı gelenı daha cok sevmişti.bende cok üzülüyorum geri isticem dedim anneme kızdı bana bugün önce ver sonra iste ayıp olur olmaz dedi yenı alırım ben ona yeterkı kusum ölmesin diyorum kendı kusunuda ver o zaman kadına diyo.onuda veremem.cok seviyorum.veterineri aradım bugün.dedim 3 gun aynı kafeste yasadılar sonra ayırmak zorunda kaldım.cok tüy döküyo kuşum ölmez dimi dedim.veterinere gerekiyosa yeni bi başka eş alayım olurmu dedim kendi eşinimi ister dedim.onlar cıftleştiyse kusun libidosunun dengesı bozulmustur.stresten tüy döküyodur.yem yiyomu dedi evet yem yiyo bi sorun yok dedim.o zaman zamanla alışır bu duruma dedi yem yemezse getir hormon testi yapalım dedi.bende stres önleyici b vitamini almıstım kusa ondan suluguna damlattım veteriner öyle dedi.kuş eskisi gibi ötüyo ucuyo konusuyo ama bazen dalıp duruyo kafeste bilmiyorum annemin baskısı yüzünden kusuda isteyemiyorum dua ediyorum artık kendisi getirsin bu sizinkini özlüyo desin diye .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…