• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

vicdan azabı çekiyorum; 28günlük bebeğime mama vermek zorundayım...

canım beni aynı sorun bende de vardı bebeğim sürekli mememdeydi. gece gündüz. sürekli ağlıyodu. benim göğüs uçlarımda yaraydı.ağlaya ağlaya emziriyodum.daha 40 çıkmadı doktora götürdük. doktor ağladığını görünce elini ağzına verdi bu bebek aç dedi.ama ben daha yeni emzirmiştim dedim.doktor kilosunu tarttı ve kilo almamıştı aksine kilo kaybetmeşti.doktor hemen mama takviyesi verdi.20 dk.emzir ilk 30cc başladık en son 90 cc kaldık. doktor 90 dan başka verme dedi. benim sütüm de ilkin geliyodu.ama sulu süttü yanı bebeği doyuran süt olan yağlı süt deildi.benim oğlum şu an 3 aylık ve daha yeni yeni yağlı süt gelmeye başladı canım benim dayan biraz. tahinli pekmez ye bak o da sütü arttırıyo bende tek çözüm o oldu. bende vicdan azabı duyuyorum mama vermekten ama ne yapayım keşke sütüm çok olsada oğlumu sütle beslesem allah yardımcın olsun canım

kızlar henüz oğlum 28günlük;ilk günlerde olan göğüs ucu yaram artık akıl almaz şekile döndü. artık ikisininde yarısı yok.kullanmadığım krem gitmediğim dr kalmadı.en sonki halini görünce dr bile dehşete kapıldı.oğlum resmen kan emip kan kusuyor. slikonsuz geçmez dediler aldım ama oğlum istemiyor. sütüm de yetersiz.doymuyo.sürekli açlıktan ağlıyo.1haftada 380gr vermiş. bende dayanamayıp mama aldım. günde bikaç kez emziriyorum gerisini mama veriyorum.bu defada dr mama çk kilo aldırmış sağlıklı değil dedi. vermeyince durmuyo.ama içim hiç rahat değil.20gün acısına katlanıp vrdiğim göğsümü biberona alışıp bırakmasından korkuyorum.artık emmek de istemiyo. elim kolum bağlı. yetmiyo sütüm. sütümü bırakmasın oğlummm... yardım edin bana.

canım aynı sorun bendede var doktorlar mama verme dıyor ama gecelerı özellıkle sutum yetmıyordu gögus uclarımda kıpkırmızı emerken kanıyor sılıkon uç olmadan emzıremıyorum lansılon bepanten plas ayva çekırdegı tahın yagı kudret narı bırsuru sey kullandım en sonunda bu gün cıldıyeye gıttm egzema ılacı özel sulusyon hazırlattım eczaneye ve mustellanın kremını verdı simdi onları denıycen rabbım hepmızın yardımcısı olsun

hımmm bu arada cildıyedekı doktorda emzırme aralarını uzat mama takvıyesı yapınkı cabuk toparlasın gogusler kendını dedı

kızlar ilk günler soğanı kesip sürüp yıkayıp kurutup emzirirseniz
göğüs uçlarınız yara olmuyor bi de sadece ucunu vermeyin
bi de kurumadan kapatmayın
ben soğanı duydum ara ara sürdüm uçları yara olmadı şükür
bilenler bilmeyenlere söylesin

Back