vesveselerden takıntılardan bıkmış durumdayım artık bana bir akıl verin kızlar

imral

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2009
313
1
96
36
Antalya
merhaba kızlar
birçok yerdede bazı konularım geçti ama tek büyük derdim uzuun bir nişanlılık dönemi geçirmem.
2 yıldır nişanlıyım 6 yıllıkta konuşmuşluğum var suan asker ve daha 1 yıl daha var.birde ayrı şehirlerde olmamız çok büyük dezavantaj.
aynı evde yaşamadık yada aynı anları çok fazla paylaşmadık.enfazla 1 hafta sürekli görüştük.bunun haricinde ayda 1 2 gün görüşebildik.
çok tartışmalar yaşadık ama kopmadık.
ama başındada dediğim gibi uzun nişanlılıktan dolayı bazı şeyleri kafama çok takıyorum.sürekli abuk sabuk soular soruyorum kendime
ya evlenince aynı evde yaşarken yada askerden gelince aynı şehirde yaşarken aslında kafa yapımızın hiç uymadığını farkedersem heşeyden pers edersem diye saçma sapan düşüncelere takılıyorum.o ise çok düşkün bana 1 gün bile sevgisinin azaldığını görmedim.uzakta olsa hep ilgiliydi.zaten allah korusun öyle bir durum olsa bırakcanıda hiç sanmıyorum.kızlar bu şekilde uzun dönem nişanlı olup bu düşüncelere yada bu gibi sorunlara takılan varmı aranızda .özellikle evli ablalarım ne gibi önerileriniz var bu konuda.

böyle düşünmen çok normal..
her evlenecek çift risk altındadır çünkü. evlilik bir bakıma şans işidir.

çok büyük sorunlar yaşasınız mı?

ya aslında sorunlardan kastım kıskançlıklar büyük kavgalar vb.ama şöylede bir durum var ikimizinde yaşı 24 8 yıllık bir süre çok küçüktük ve çok çocukluklarımız oldu bunun sıkıntılı dönemlerinde kavgalar yaşadık.tabii zamanla olgunlaştık ve olgunlaşıyoruz.

kıskançlık varsa işin içinde hiç iyi değil..

illaki yaş küçük olunca normal ama bundan sonrası için zemin geçmişiniz..

ne diyeceğimi bilemedim valla ben

canım evet kıskançlık var vardı ama zamanla çok şey aştı direndi yanımdayken bi kıskançlık yada bişey olmuyr dediğim gibi 8 yıldır ayrı şehirdeyiz ve bulunduğum çevreyide çok iyi tanımıyordu

Öncelikle benim de aynı sorunları yaşadığımı belirteyim. Ben de 3 aylık evliyim 1 yıl nişanlılık dönemi geçiirdim. Eşim yurtdışında yaşıyordu ve bu yüzden çok problem yaşıyorduk. Telefona niye hemen cevap vermedin, soğuk konuştun, facebookta onu niye ekledin, niye birşey paylaştına kadar saçma sapan şeylerden kavga ediyorduk. Öyle ki tartışmaktan hasta düşüyorduk. Ama sizin gibi biz de kopamıyorduk. Aydayı bırak yılda sayılı yüzyüze görüşüyorduk onun dışında intrenet üzerinden görüşme imkanımız oluyordu. Artık iletişim kuramaz hale gelmiştik. Ama ben kendime şunu soruyordum : Kime ne kadar anlatırsan anlat, olayların iç yüzünü senin kadar bilemez. Yani işin içindeki kalp kırıklığını, sevgiden kaynaklanan hassasiyeti, onun aslında yapmak istemeyişini ancak sen bilebilirsin. O yüzden kendine bunları sor. Biz ayrılma noktasına da geldik çok kez. nişanı atıyoruz dedik ama yapamadık. Öfke patlamaları, özlemden ve görmemekten kaynaklanan şeyler oluyordu. Ben aşırı kıskançlığa gelemeyen insandım ama kendimi onun yerine koydum. Bir kızla arkadaş olduğunu samimi konuştğunu görsem bende kıskanırdım. Ya da görmediğim için en azından kıskanırdım. O yüzden ona hak verdim ve onu en azından birlikte olana kadar üzmemeye dediklerini yapmaya çalıştım. Önemli olan sevdiğin kişinin mutlu olması çünkü ölürken yanında o olacak, hasta olduğunda o olacak. Eğer o kadar güveniyorsan ona değer vermelisin. Şimdi nasıl diye sorarsan çok mutluyuz, evet tartışmalarımız oluyor ama birlikte olduğumuz için iletişim kurabiliyoruz. o aptal kavgalarımız tabii ki olmuyor. Bize ilişkinize biraz ara verin diyenler oldu ama bu araya soğukluk katabilir o yüzden dikkat etmelisin. Birlikte çabalayın, bazı tavırlarınızı değiştirme kararı alın. Çok konuşmamaya çalışın. Ve evlilik de öyle ısmarlama harika olan birşey değil, insanlar birbirleri için yaratılmayabilir, illa ki herşeyiniz tamamlayacak diye birşey yok. Bunu yapacak olan sizsiniz. Fedakarlık olmadan üzülmedn mutluluk olmuyor. Umarım seni biraz rahatlatabilmişimdir. Bence sevdğin kişi için mücadele etmekten daha güzel birşey olamaz. Belki ondan vazgeçsen, başkasıyla birlikte olsan harika anlaşsanız, evlendikten sonra belki o da psikopat biri olacak. Yani bilemezsn. en azından tanıdığın kişi için mücadele et. Ve şunu unutma, eğer senden bu kötü yanlarını gizleyecek olsaydı çoktan gizlerdi, sen hiçbirşey hissetmeden evlenirdin ve imzayı taktıntan sonra seni sıkardı. Şimdiden yapması duygularında hassas ve samimi olduğunu gösterir. İnşallah mutlu olursunuz. :)

Düğünce.com

kıskançlık varsa işin içinde hiç iyi değil..

illaki yaş küçük olunca normal ama bundan sonrası için zemin geçmişiniz..

ne diyeceğimi bilemedim valla ben

arkadaşım hesabın gecici pasif olmuş mesaj gönderemiyorum sana..msn e ekledim.

uzun nişanlılılk süreçleri gerçekten çok zor 6 aylık nişanlı olmamıza rağmen bunu yaşıyorum sizinki çok uzun bir dönem tabi
insan bunları düşünmüyor değil mutlaka önemli bir karar çünkü ama şöyle düşünebilirsin bu kadar uzun zaman hangi insan bu kadar iyi rol yapabilir ki?
bu kadar uzun süre çok iyi rol yapabilmesi için çok iyi bi oyuncu olması gerekir insanın değil mi...

aklım bazen çok karışıyor kızlar eve uzun süreden dolayı yorgunluk var bıkkınlık var ama aslında ortada başka bir sebepte yok seven ve değer veren bir nişanlı ve ailesi var.allahı var nişanlım nereye çeksem oraya gidecek biri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…