• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vesvese

kafamdadelisorularrrrr

Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2023
415
630
23
36
Arkadaşlar merhaba, ben çok vesveseliyim bu aralar. .Dua ederken, ya da dusunurken surekli aklımdan olumsuz seyler geçiyor sonra o olumsuz şeyler gerçek olacak diye korkuyorum, bu düşüncem tekrar ettiğinden gebeligime bile odaklanamiyorum. Devam edecek mi belli olmayan bir gebeliğim var şuan ama odaklanıp güzel bir dua edemiyorumm, kendi dusuncelerim duamı bölüyor....Söyle kafami açacak içime ferahlık verecek güzel bir öneriniz var mı? (Psikoloğa gitmek dışında)

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar benimde böyle bir anksiyetem var.ne zaman ve neden başladığını Allaha çok şükür ki hatırlayabildim..hala daha devam ediyor ama en azından artık deli ve hasta ruhlu olmadığımı biliyorum.bundan önce yaşadığım panik ataklarımın sebeplerinde üniversiteyken bir olay yaşamıştım bu benim bıçak korkumu tetiklemiş çünkü arkadaşımı korumak için birine bıçak çekmiştim orda o çocuk korkmasa iş hangi boyuta gelirdi bilemem Allah yardım etti tabiki bu bende sen bıçak çektiysen devamınıda getirirsin korkusu yarattı balkondan atlarım korkum iş yerindeki arkadaşımızın balkonda çamaşır asarken düşüp ölmesinin beni tetiklediğini gördüm.bunların hepsi evlendikten sonra eşime zarar verirmiyim korkusuyla başlayıp çocuğum oluncada bu düşünce ona aktarıldı farkettiyseniz hep daha çok değer verdiğiniz insanlarla ilgili oluyor bu düşünce sevmediğiniz bir insan için beslemiyorsunuz bu düşünceleri çok sevdiğiniz ve asla kaybetmek istemediğiniz insanlar için…ve şunuda farkettim geçmişte hatırlıyorumda şehitlerimiz öldüğü zaman onları öldürenleri öldürmek ister öfkeyle dolardım yani bu doğru kişiye yönlendirmeydi ama şunuda hatırladım ilkokul öğretmenimin sen hiçbir şeyi beceremezsin zaten deyip tüm sınıfın önünde beni küçük düşürmesi belkide kimse kötü değil sen kötüsün bu zararı sevdiklerine başkası değil ancak sen verirsin düşüncesini yapıştırmış yani özgüvensizlikle gelen sonrada travmalarla beslenmiş sanki siz hatırlamasanız da sizde yaşamışsınızdır böyle şeyler belki çok küçükken ailemizde annemizin sürekli üzgün olması bile buna etken olmuş olabilir.hassas insanlarız ve her olaydan etkileniyoruz sizde de oluyordur eminim birşey izlediğinde etkilenip onu rüyada görmek resmen kopyala yapıştır yapıyoruz her olayı içselleştiriyoruz..ayrıca tvler hiç yardımcı olmuyor farkındamısınız bilmiyorum ama çoğu dizide şu mesaj veriliyor “her insanın içinde bir kötülük vardır yani iyi olduğuna bakma sende kötü olabilirsin”düşüncesini beynimize sokuyorlar..Aldanmayın arkadaşlar ben kuranı kendi dilimizde okumaya başladığımdan beri Allaha çok şükür ki panik atak yaşamıyorum..çünkü artık anlıyorum.anlamadan ettiğim dualarla değil anlayarak Allahın bize öğüt almamız için indirdiği kitabı öğüt alabilmem için ancak kendi dilimde okuyarak olabileceğini anladım. aslında genel olarak baktığımda hep bir şükürsüzlük hep olayların olumsuz tarafından bakmaya meyilliyiz.arkadaşım kötü bir olaydan kurtuldu diye teşekkür edeceğime ya kurtulmasaydı demişim ölen arkadaşımı duyduğumda çok şükür ki hala hayattayken hatalarımı farkedip doğruyu bulmaya çalışmamışım ..Her yaş aldığımda Allahın bu sınamalarıyla beni davet etmesini görmezden gelmiş hayıflanıp durmuşum kuruntularla boğulmuşum kötü olanı dinlemişim.silkelenelim ve kendimize gelelim şifa Allaha şükür de..iyilik yapın hayvanları besleyin yürüyüş yaparken çöpleri toplayın tanımadıklarınıza selam verin.bu düşünceler gitmeyecek ama panik ataklar azalıcak. Bizim bu durumumuz kuranda şöyle geçer; Allah der ki şeytandan bir vesvese geldiğinde hemen Allaha sığının Allah koruyucu olarakta yardımcı olarak ta yeter. Kullarıma de ki ben dua ettiklerinde onlara çok yakınım..ve yine der ki bu dünyada iyilik yapana iyilik vardır..güzelliğin karşılığı elbette güzelliktir. Biz iyi olanlarla kötüleri bir tutarmıyız nasıl hüküm veriyorsunuz..senin iyi kullarım arasında hiçbir etkin olmayacaktır der…işte bu sözleri içselleştirelim kuran haşa sihir kitabı değildir yedi kere şu duayı okuyup etrafına üflemekle korunduğunu düşünmek doğru değil .Allah bize korunma yöntemlerini öğretiyor .Allahtan yardım istediğimizde bize bundan kurtulma yollarını öğretir .kötülüğü iyilikle def edin der..o kusursuz yaratıcı okadar güzel yaratmış ki vücuduna uyarıcılar koymuş bir vitamin eksildiğinde uyarı veriyor başın dönüyorsa demirin azalmış olabilir d vitamini azalmış olabilir değerlerin düşük olması özellikle adet dönemindeyken bu etkiyi daha çok arttırır dikkat edin adetliyken daha çok yaşarsınız yani psikiyatr ilaçları almak yerine vitamin değerlerinize baktırıp o eksikliklerinizi tamamlayın sonrası için ise örneğin;çocuğunuzu yastıkla boğmak mı geldi aklına kendini kaldır o düşünceden başkasının çocuğunu boğmaya çalıştığını hayal edip onu kurtardığını düşün balkondan atlamak mı geldi başkasının intihar etmek isterken onu sözlerinle ikna etmeye çalıştığını düşün ozaman kötü bir insan olmadığını ve bunları yapmak istemediğini farkedeceksin… eğer karışık yazdıysam affedin Allah yardımcımız olsun

Merhaba, doğruyu söylemek gerekirse kelime kelime okuyup anlayamadım yazdıklarınizi bu yüzden kusura bakmayın, genel olarak olumsuz düşüncelerin altında küçükken yaşadığımız travmalar ve vitamin eksiklikleri gibi şeyler olabilir demişsiniz ve bu doğru, olumsuz şeyler akliniza gelince başkasının başına gelmiş de siz kurtariyormussunuz gibi düşünün demişsiniz ki mantıklı. Vitamin degerlerimm çok iyi. Malesef bebekken çocukken babalarimizin bağırarak konuşması bile yetiskinligimizde başımıza hep kötü bir şey gelecek korkusu yaşamamıza neden olabilir. Kötü şeyler olmayınca bu sefer de zihnimiz oluyormuş gibi düşünceler oluşturabilir. Benim aklımdan hiç başkasına zarar verme düşüncesi geçmedi. Sadece olumlu şeyler için dua ederken dua ettiğim şeyin tam tersi olumsuz şeyler geliyor aklıma ve o aklıma gelen gercek olacak diye panik oluyorum. Mesela Allah'ım kazalardan koru diye dua ederken bir kaza olduğu geliyor aklıma ve aklıma gelen başıma gelir korkusu oluşuyor. Bu bazı donemlerde başıma geliyor. Ama bu aralar iyiyim çok şükür. Allah'a yonelmek bütün ruhsal hassasiyetlerin şifası olur inanıyorum buna. olumsuz şeyler başkasının başına gelmiş de ben ona olumlama yapiyormusum gibi kendime olumlama yapma fikrini beğendim bunu uygulayacagim

Back