• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vertigo Geçirenler Bilgi Alışverişi

Seda95

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2014
15
1
6
34
Tokat
Forumda vertigo şikayeti olanları görüyorum, herkes farklı konu açmış. Ben geçen sene bronşit sonrası çok şiddetli bir vertigo geçirdim, tamamen atlatabilmem 3-4 ayı buldu. Bu konuda acı da olsa ciddi tecrübelerim var, sorusu olanlara bilgim dahilinde yardımcı olabilirim.

Ve benim de az çok sorum var. Bu başlık altında vertigoyla ilgili bilgi alışverişi yapabilmemiz mümkün mü?

Canım senin nasıl şikayetlerin vardı ? mesela yatağa yatınca başın dönüyo muydu ?

Ben bronşit sonrası vertigo geçirdim. 1-1 buçuk hafta boyunca hafif hafif baş dönmeleri oldu. Otururken, yatarken, ayaktayken fark etmiyordu. Böyle arada etraf bulanıklaşır, gözüm kararır gibi oluyor, bir de sanki başımın içinde bir şeyler akıyormuş gibi, beynim uyuşuyormuş gibi oluyordu.

Ben ciddi bir atak geçirene kadar vertigo nedir bilmiyordum o yüzden önemsemedim ve dikkat etmedim. Ama kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir durum. Baş dönmesi bir anda arttı, sola doğru sabit, deli gibi dönmeye başlayınca acillik oldum. Acile girer girmez çok afedersiniz çıkarmaya başladım. Baş dönmesi mide bulantısına da neden olur. 1buçuk gün boyunca mide bulantısı sürdü, baş dönmesinin tamamen geçmesiyse çok geç farkettiğim ve başta önemsemediğim için haftalar sürdü. Birkaç gün hastanede yatırdı doktor.
Sizin ne gibi şikayetleriniz var şuan? Başlangıç aşaması ve hafif baş dönmesiyse doktorumun bana verdiği egzersizleri önerebilirim.

Son düzenleme:
Back