Popüler Konu Verimli Rutin

Kaizen S

merhaba kaizen. Nasılsın, nerelerdesin? Hamilelik ve hayatına yansıması nasıl gidiyor? Merak ettim seni

Merhaba Roasanayma,
Mesajını okudum ama cevap yazamadım çok maceralı bir tatilin ilk günlerindeydik.. Hamilelik pek etkilemedi 2 ya da 3 kez midem bulandı onun dışında bir şey olmadı. Tabi Dr a gitmeye başladım sık sık ilk doğumum erken doğum olduğu için sezeryandı şimdi normal olur mu diye düşünmeye başladım bu konuda olumlu düşünen bir doktor arıyorum.
Yazla birlikte yemek düzenimiz oldukça bozuldu.. Evde pek yemek yapılmaz oldu, yoğurt ve karpuz en büyük besin kaynağımız İkinci çocuk fikrine ailecek alıştık artık kızım da kardeşini soruyor merak ediyor bu da çok hoşumuza gitti. Plansız bir gebelik oldu ama kendi olağan çizgisinde ilerliyoruz şimdilik.. Ev ile ilgili yapmak istediğim değişiklikler var bunları hızlandırıp nasip olursa evde bebekle geçireceğim sürede sadece bebeğe ve kendime yoğunlaşmak istiyorum. Kızım çok istediği için tatile gidip o konuyu hallettik şimdi evle ilgili çalışmalar var gündemimizde, merak etmen beni çok mutlu etti, teşekkür ederim

Sevgili yoldaşlarım..
bir süredir burada birlikteyiz..
Kendi hayatlarımıza çeki düzen vermeye çalışan, düşününen araştıran çalışan kişileriz.. düşündüm de hayatinı sorgulamadan kendini bile tanıyamadan koskoca bir ömür yaşayan insanlar var.. gelişmeye çalışmak ne çok değerli..

Ben her gün sorgularım kendimi. Bir nevi swot analizi.. eksiklerm artılarımız iyi kötü yanlarım.. bunları yaparken de bazen acımasız olabiliyorum kendime karşı,. Ama bir süredir özşefkate yöneldim kendime kıymet vermeye çabalıyorum .. öyle olunca diğer insanlra da şefkatim artıyor...

Bugün yeniden sorguladım günümü.. hedefler hayaller şöyle bir muhasebe yaptım..
Yaz için hedefler koymuşum bir kısmını gerçekleştirmişim bir kısmo hala sabit. Sabitlere yöneleceğim kalan 1.5 ayda..

On gün snra y lisans sınavlarım var onlara bakmam gerek

Kilo vermek için dikkat etmeye başladım şu saate kadar gayet güzel gidiyor

Kuran okumaları bitirmem gereken kitaplr var

Hadi bakalım yeniden daha kapsamlı başlıyoruz inşaallah

Şu günlerde okuduğum bir kitap bende farklı etkiler bıraktı.
İnsanı anlamak,kendini tanımak isteyenlere tavsiye ederim.
Okuması kolay değil,odaklanmak gerekiyor,insanı zihnen yoruyor ama değer.
Dokuz Yüz Katlı İnsan-Dr.Mustafa Merter
Yazar psikiyatrist doktor.
Eğitimini ve mesleki yaşamını İsviçre'de sürdürmüş.
Psikoloji bilimine,maneviyat penceresinden bakan farklı bir yaklaşımı var.

''düşündüm de hayatinı sorgulamadan kendini bile tanıyamadan koskoca bir ömür yaşayan insanlar var.. ''

çok güzel tespitlemişsin, güzel bir bakışaçısı. Ama işte bu kişinin sahip olduğu donanım seviyesiyle alakalı..
Misal ben ayda 2 kitap okuyorum diye üzülürken, bir diğeri hiç kitap okumamış olmayı dert etmiyor bile.

verimli, bereketli günler dilerim

Selamlar Hanımlar,

Eskişehir’deyiz. Kızı emzirirken okumaya çalışmaktadır ancak yazmaya fırsat bulamıyorum. Cumartesi akşama kadar burdayız. Salı günü, günübirlik Ela’nın arkadaşları ve anneleri ile birlikte tekrar geleceğim:)) Sonrasında rutinlere devam:)

Merhaba. Umarım hayat gönlünüzce devam ediyordur.
Benim sizin tecrübelerini ihtiyaç duyduğum bir konu var. 3 yaşında ve 5.5 yaşında iki oğlum var. Oyuncak paylaşma noktasında sıkıntı çekiyorlar. Mağazaya girip istedikleri oyuncakları seçip alınca dahi evde oyuncaklarını paylaşamama, daha doğrusu biri diğerinin oyuncağını alıp sahiplenme durumunu yaşıyoruz. Tabi ki arkasından kriz
5.5 yaşındaki oğlum kreşte kötü kelimeler öğrendi. Uyarmamıza rağmen kullanıyor. Kardeşinin saçını ve kulağını çekiyor ileri aşamalarda. Küçük de abisini taklit ediyor. Abisinin ödevi (!) varsa onun da ödevi (!) oluyor. O kanepeye yatıyorsa diğeri de yatıyor ve burası benim diyerek fitili ateşliyor.Artık beni yoran bir aşamaya ulaştı olumsuz ilişkiler.
Bugün denize götürdüm. Büyüğün simidi, kardeşinin simidinden farklı diye yarım saat sahilde ağladı. Küçüğü ikna edip simidi verdim. 5 dk bile yüzmeden geri çıkarıp koydu. Hiç ağlayıp isteyen o değilmiş gibi devam etti. Bu arada benim başağrım da cabası.
İktidar mücadelesi mi acaba?
Kusura bakmayın. Uzun oldu biraz ama anlatmak istedim.
Sizce ne yapmalıyım?

Aaaa benim çocuklar
Çarpı 4 yap aynı bizim ev. 8 aylığından 11 yaşındakine kadar hiç söz dinleyen yok

Daha önceden de çocuklarla ilgili sormak istediğim birşeyler olunca aklımdan seni geçirmedim değil Anka
Kardeş kardeş anlaşsınlar , oynasınlar gözüyle bakıyoruz ama işte...
Hayaller ve gerçekler

Daha önceden de çocuklarla ilgili sormak istediğim birşeyler olunca aklımdan seni geçirmedim değil Anka
Kardeş kardeş anlaşsınlar , oynasınlar gözüyle bakıyoruz ama işte...
Hayaller ve gerçekler
Eskiden böyle değildi bebek de oyunlara, oyuncaklara dahil olmaya başladığından beri oğlum kıskanmaya başladı. Abisini hiç rahat bırakmıyor. Aslında ilgi hala onun üzerinde. Bebek uyurken dışarı çıkarıyorum. Sürekli oyun oynamaya çalışıyorum ama yine de kıskanmaya başladı.

27 günlük ve 33 aylık 2 oğlum var. İlerde bunları mı yaşayacağız diye bi tırstım valla tecrübeli annelerin cevaplarını merakla bekliyorum

Küçüğü kaç aylık oldu. BEn büyüdükçe düzelir diyordum daha kötü oluyormuş yaw benim oğlumun da huyu suyu değişti maalesef

ay benim 2,5 yaşında kızım var.
ikinciyi düşünüyordum bu konuyu okuyunca vazgeçtim. 5 yaşı bekleyecegim.
allah kolaylık versin.

11 yaşında kızım var. Çok şükür var. Hiçbir zaman istediği için inat eden, tutturan bir çocuk olmadı. Şimdi değil ama sonra alacağım dediğim herşeyde hiç sorun çıkarmadan kabul ederdi. Ben de alacağım dediğim ne varsa mutlaka alırdım.
Erkekler daha farklı. Ortanca alınıncaya kadar vazgeçmez. Sanırım anneanne faktörü de var olumsuz anlamda. Ben huyunu çözdüm. Hemen alacaksın, böylelikle inat etmeyecek diyip alıyor. Onunla da konuşuyorum ama herkes bildiğini okuyor. Hayır yani, ikisini de ben ve eşim yetiştirdik. Tamam onda anneanne faktörü var diyorum ama çözülemez mi diyorum kendi kendime Çünkü bazen iyi ki dedirtiyor, bazen cidden yoruyor.

Günaydın,

Çocuklarla ilgili geçmişe döndüm ve düşündüm. Benimkiler küçükken hiç böyle birşey yaşamadılar. Belki biri kız biri erkek ondandır. Hiç kıskançlık hali görmedik. Oyuncaklarla birlikte oynadılar, odaları aynı idi. Kitap okurken ikisi de dinlerdi.

Taa kiii akılları erene, büyüğüne kadar.

Şu an oğlum 10, kızım 9 yaşında.

Kızım sürekli onunla olalım istiyor ama abisini de çok seviyor. Sevmesi kıskanmasına engel değil tabii: ) çok çok kıskanıyor. Beni sev, beni öp, bana alın, yanımda yatın, benimle ilgilenin en çok duyduğumuz kelimeler.
Oğlum da etki tepkiden dolayı ona karşı kıskanma dürtüsünü harekete geçiriyor. Hep onunlasınız, benimle de ilgilenin v.s.

Halbuki ikisi ile aynı mesafedeyiz ama ikisi de kendine yapılanları değil, yapılmayanları sıralıyor konuşma sırasında: )
Bazen bunaltsa da bu durum bizi, ben akışına bıraktım, artık kavgalarına - tartışmalarına bile müdahale etmiyorum.

Geçen gün farkettim ki ilk defa ortak bir diziden hoşlandılar ve izlemeye başladılar. Yavaş yavaş geçecek diye düşünüyorum bu hallerin.

Hepsi geçiş süreci, kimi ailede erkenden başlıyor, kiminde çocuklukta kiminde de 40 ından sonra: )

Çok hoşsunuz. Gülümsedim mesajınızı okuyunca. Adem Güneş, iki çocuk arasındaki yaş farkından bahsediyordu. Etkili olduğunu düşünüyorum. Tabii bizden geçti.

kızda abisinin sevgilisi olursa kesin kıskanir yandık

Çok hoşsunuz. Gülümsedim mesajınızı okuyunca. Adem Güneş, iki çocuk arasındaki yaş farkından bahsediyordu. Etkili olduğunu düşünüyorum. Tabii bizden geçti.
Benim 11 yaşındaki ile 2,5 yaşındaki anlaşamıyor. Kaç yaş olacakmış ki ideali tutturamadık bi türlü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…