Veliler okuyup yorum yaparsa fArkındalığımız çoğalabilir lütfen daha makul olalım

Slmserra

Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2018
190
172
23
Merhaba bu gün okul öncesi kızımın okul toplantısına katıldım özel okul devlet okulu ayırımına gerek duymasamda yine de belirteyim bir devlet okulu annelerin beklenti istek ve tavızları çok rahatsız ediciydi inanın iki saat beynim yandı
Toplu bir toplantı olmasına rağmen daha bir haftalık kısa süreli bir eğitim olsada şikayetlerle açıldı ve bütün öğretmenler gerildi şikayetlerimizi özel olarak görüşsek kimseyi kırmadan başkalarını oyalamadan daha çabuk sonuca ulaşırız, kırtasiye malzemelerinden tutun beslenme listesine kadar herkesin bir yorum yapması bi şeyleri değiştirme isteği şöyle yapsaydınız diyen mi ararsın yorum yapana itiraz eden mi çok itici, bir bayan seneye ilk okula başlayacak olan çocuğunun özbakım ihtiyacını öğretmenden bekliyor 20 çocuğu sınıfta yanlız bırakıp çocuğuyla tuvalete gitsin istiyor bu eğitimi okul başlamadan tamamlamamız gerekirdi sayın anneler
evet evlat bambaşka ama sadece bizim evladımız yok ki her çocuğun her annenin bekentisi var hepimizin doğrusu var ama önce biz bi üstümüze düşeni yapalım bu insanlarda bu işin ustası deneyimleyerek bazı şeylere karar veriyorlardır mutlaka çözülmeyen sorunlarda insanları boğmadan ısrarcı olmadan bir ortak yol bulmaya çalışalım toplumda konuşuluyorsa bireysel yaklaşmayalım kendi dertlerimizi sokuşturmayalım insanlar eskiden çekinirdi konuşmaya bi şey sormaya oda fazlaydı ama bu kadar herkesin bir fikir beyan edip diretmeside fazla öğretmenler kadar yoruldum başım ağrıyor nasıl bencilleşmiş bir toplum olduk biz böyle

Tüm bunları o ortamda söylediniz mi

O toplantılar insanlar fikirlerini beyan etsin diye yapılmıyor mu ? Hem öğretmen için hem veli için. Velilerde fikirlerini beyan etmiş ama haklı ama haksiz kimsenin fikrine bir sey diyemeyiz.Öğretmenlerin gerilmesine gerek yok .Her kurumun kendine has kuralı olur veli öyle ister ama kural gereği o isteği zaten olmaz.Mesela veli çocuğunun ozbakim ihtiyacını karşılamasi için öğretmen istiyorsa böyle bir şey yapılmıyor denebilir.

İlk toplantılarda ana hatlar okul kuralları verilen eğitim kısaca kurum kendini tanıtır bireysel olan sınıf toplantılarında daha deraylı konuşulabilinir ama orda bile özel konulardan bahsetmek ortamı germek gereksiz kişiler bireysel de öğretmenlerle görüşe biliyor lar

Geçen sene velilerden nefret ettim bu yuzden.

Bence sizde derdinizi yazılı olarak anlatmayın.
Kazara falanda mı insan bir noktaya basmaz.
Düzgün tek bir cümle bile yok.
Gözüm ağrıdı.

Bu arada konu sahibi size hak veriyorum ama bu konuda öğretmen Veli ilişkisine dahil olmamak gerektiğini düşünüyorum.
Ama herkes en iyisini kendi bilir sanıyor ya işte orada kayış kopuyor maalesef

hanimlar lutfen bana bir yorum yapar misiniz
saatlerdir agliyorum bugun anasinifi ogretmenimiz beni yanina cagirdi cocugun hic hoz dinlemiyor hic yerinde durmuyor onun yuzunden ders yapamiyorum bu boyle olmaz iste sandalyeleri yere atiyor cocuklara saldiriyor falan dilim tutuldu.
yemin ederim siddetin ş sini gormemis bir cocuk nasil baska cocuga saldirir aklim ermiyor sevgiyle askla buyuttugum oglum bunu neden yapiyor delircem rehber ogretmeni once bnle sonra oglumla goruscekmis.
ne dicek ogluma anan baban seni dovumuo diye mi sorcak coook agrima gidiyor
hamileyimde cook hassasim aglamaktan tansiyonum yerlerde.
ogluma saatleece konustum anlattim yalvariyorum dedim bunu bir daha yapma tmm diyor ama ya dinlemezse diye cok korkuyorun
acaba devlet anaokulu coxugumu okuldan atabilir mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…