• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vejeteryan KK üyeleri burda mı?

NMButterfly

Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2013
175
8
16
34
İzmir
Merhaba arkadaşlar :)

• Vejeteryan olan arkadaşlarım deneyimlerinizi paylaşır mısınız ne zamandan beri et tüketimini durdurdunuz?
    Buna nasıl karar verdiniz ve kararınızdan memnun musunuz?
    Sağlık problemi yaşadınız mı bu kararınızın ardından?
    Takviye vitamin kullanıyor musunuz?
    Vücudunuzda farklılık hissettiniz mi belli bir dönemden sonra ?
    Birde vejeteryan olup da diyet yapıp da başarılı olan var mı aranızda? Ben uygun bir diyet listesi bile bulamıyorum kendime.

tek bulduğum aşağıdaki ve ben bu kadar çok yemiyorum gün içinde çok kafama yatmadı siz ne düşünürsünüz merak ettim..:26:

Kahvaltı :2 dilim kızarmış ekmek, 5-6 adet zeytin, bir haşlanmış yumurta, bir dilim yağsız peynir,1 bardak yeşil çay, domates-kıvırcık-yeşil soğan-maydanoz-dereotu gibi yeşilliklerden oluşan yağsız limonlu salata

Ara Öğünü : Bir büyük tabak yeşilliklerden oluşan yağsız sirkeli salata

Öğle Yemeği : Bir kase yoğurt çorbası , bir kase yoğurt , bir tabak sebze yemeği, bir büyük kase yeşillik salatası, 2 dilim kepekli ekmek

Ara Öğünü : Az yağlı yoğurtla yapılmış cacık

Akşam Yemeği : 3 yemek kaşığı bulgur pilavı,1 kase yoğurt,1 küçük tabak sebze yemeği, yağsız salata

Son düzenleme:
2,5 yıldır vejeteryanim bir ara sadece balık yiyordum.şimdi peynir de yiyorum.tahlilllerim iyi çıkıyor b12 ve demir.ama vejeteryan olduktam sonra yavaş yavaş kilo aldım.beslenmem karbonhidrat agırlıklı oluyor.ya sen?

Ben de vejeteryan olmayı düşünüyorum ama cesaret edemiyorum, çok büyük düzen getektiriyo, evde yemek yeme alışkanlığım yok pek çalıştığım için. nasıl çözümler üretiyosunuz bu probleme?

merhaba. ben vejeteryan değilim ama 10 gün hayvansal ürün kullanılmayan bi diet yaptım. evde yemek yapma imkanın yoksa cidden zor olur. alsında yiyecek seçenek bulursun pizza-pide-salata vb gibi fakat miktarı ayarlamassan çok kilo alabilirsin. ama evde yapma seçeneğin varsa sütünden her eyine kadar alabilirsin badem, soya vb ve rahatlıkla yapabilirsin. ben 10 gün böyle bi deneyim yaşadım. şunu söylebilirim dediğim gibi sadece 10 gündü fakat ben bu 10 gün içinde kendimi çok iyi ve hafif hissettim hep enerjiktim üstümde hiç ağırlık yoktu. tabi karbonhidratları da dengeli yedim hep. imkanın varsa evde vb hem sağlık hem his olarak güzel fakat dışarda karbonhidrata yönelirsen vücut açısından da sorunlar olabilir bence.

merhaba,ben alpro kullanıyorum. daha yeni vegan olmama rağmen alpro sayesinde daha rahat alışmaya başladım,ayrıca sizin tavsiyelerinizi de uygulayacağım :KK56:

Merhaba, ben de 7 aydır veganım. Çok hızlı bir geçiş yaptığım için biraz sağlık sorunları yaşıyorum saç dökülmesi akne gibi. Ama bir çok kişi bunu yaşamıyor sebebini tam anlamadım ama ben bir anda yağı ve proteini çok azaltıp karbonhidrata çok ağırlık verdim ondan galiba. Şu anda yağı arttırdım kuruyemiş vs, bir de daha çok baklagil yulaf vs yiyorum, cildim daha iyiye gidiyor gibi bakalım.

Merhabaa inanilmaz.az olmasi.ve konusulmamasi beni cok uzdu bayanlarin veganlik vejeteryanlikta daha iyi oldugunu biliyorum ve buradada bu sonucu gorurum umuduyla konulara bakmistimm bende veganim 3aydir vejeteryan olmadsn.direk veganliga gecis.yaptim muhtesem hissediyorum tek korkum soyayla alakali cok kilo aldirirmi diye tofudan.tutalimda soya kiymasi soya doneri sutu gibi cok fazla urunu var ve cok saglikli oldugunu dusunmuyorum siz ne dusunuyorsunuz kizlar

Merhabaa inanilmaz.az olmasi.ve konusulmamasi beni cok uzdu bayanlarin veganlik vejeteryanlikta daha iyi oldugunu biliyorum ve buradada bu sonucu gorurum umuduyla konulara bakmistimm bende veganim 3aydir vejeteryan olmadsn.direk veganliga gecis.yaptim muhtesem hissediyorum tek korkum soyayla alakali cok kilo aldirirmi diye tofudan.tutalimda soya kiymasi soya doneri sutu gibi cok fazla urunu var ve cok saglikli oldugunu dusunmuyorum siz ne dusunuyorsunuz kizlar
Merhabaa, ben de sizden bir önce yorum yazmıştım 7 aydır veganım diye, yalnız 9. ayımda çok ciddi sağlık sorunları sebebiyle bırakmak durumunda kaldım. Tabii herkes farklı süreçlerden geçiyor, genellemek istemiyorum ama benim vücudum iflas edecek noktaya geldi tüm kan değerlerim yerlerde sürünüyordu açıkçası. Soya konusunda katılıyorum çok sağlıklı olduğuna inanmıyorum bende, bahsettiğiniz ürünler hem işlenmiş oluyor, hem de soya gdo'suz bulmak mümkün değil deniyor. Artı soyanın kendi yapısında var olan östrojen de tehlikeli diye duymuştum. Kilo aldıracağını sanmıyorum ama. Bol şans...

Merhabaa, ben de sizden bir önce yorum yazmıştım 7 aydır veganım diye, yalnız 9. ayımda çok ciddi sağlık sorunları sebebiyle bırakmak durumunda kaldım. Tabii herkes farklı süreçlerden geçiyor, genellemek istemiyorum ama benim vücudum iflas edecek noktaya geldi tüm kan değerlerim yerlerde sürünüyordu açıkçası. Soya konusunda katılıyorum çok sağlıklı olduğuna inanmıyorum bende, bahsettiğiniz ürünler hem işlenmiş oluyor, hem de soya gdo'suz bulmak mümkün değil deniyor. Artı soyanın kendi yapısında var olan östrojen de tehlikeli diye duymuştum. Kilo aldıracağını sanmıyorum ama. Bol şans...
Ahh gercekten mi cok gecmis.olsun keske degerlerinize gore cok arada minimum seviyede tuketeceginiz sut urunleri olsaydi vejeteryanlarin bu sekilde saglik sorunlari olanlar bile aylik minimum duzeyinde et tuketiyorlarmis ben ameliyat oldum ama.ameliyattan cikinca tavuk corbasi vs yememi istediler yemedim genede suan iyiyim insallah bi sorunum olmaz fakat olursa bile o sekilde minimum duzeyde bi yemegi dusunuyorum

Ahh gercekten mi cok gecmis.olsun keske degerlerinize gore cok arada minimum seviyede tuketeceginiz sut urunleri olsaydi vejeteryanlarin bu sekilde saglik sorunlari olanlar bile aylik minimum duzeyinde et tuketiyorlarmis ben ameliyat oldum ama.ameliyattan cikinca tavuk corbasi vs yememi istediler yemedim genede suan iyiyim insallah bi sorunum olmaz fakat olursa bile o sekilde minimum duzeyde bi yemegi dusunuyorum

Çok teşekkürlerrr size de geçmiş olsun... Umarım sorun yaşamazsınız, ben baştan çok katıydım bir günde her türlü hayvansal gıdayı bıraktım ve ömrümün sonuna kadar yemeyeceğimden de emindim. Ama mecbur kaldım, son 2 aydır artık tüketiyorum ve sağlığım hızla düzeliyor açıkçası şu anda çok mutluyum. İyi ki veganlıkla tanışmışım diyorum tabii kide, bana çok şey kattı ama iyi ki de bıraktım çünkü ortalıkta ceset gibi geziyordum artık son zamanlarda. Genellikle veganlar çok saldırganlar bir de böyle böyle sorunlar yaşadım dediğinizde sanki siz becerememişsiniz gibi yaklaşılıyor ve hemen nefret kusuluyor size. Halbuki benim çok içim rahat her şeyi denedim gerçekten ama olmadı. Yönlendirmek gibi olmasın ama bir nevi hayatınızla kumar oynamak gibi oluyormuş ben bunu bıraktıktan sonra anladım. Aşırı bilinçli ve dikkatli bir şekilde her gün yediklerimi, onlardan aldığım besin değerlerini hesaplıyor, eksik kalmasın diye uğraşıyordum, ona rağmen sağlığım bozuldu. Umarım siz de diğer vegan arkadaşlar da hiç bir sorun yaşamazsınız :) Ama tahlil yaptırmanızı öneririm, sağlığınızı ihmal etmeyin :)

Ameliyat oldum o arada kan tahlillerim de yapildi sonuclarim gayet iyiydi :) ama ara ara yapmak gerekiyo dediginiz.gibi

Çok teşekkürlerrr size de geçmiş olsun... Umarım sorun yaşamazsınız, ben baştan çok katıydım bir günde her türlü hayvansal gıdayı bıraktım ve ömrümün sonuna kadar yemeyeceğimden de emindim. Ama mecbur kaldım, son 2 aydır artık tüketiyorum ve sağlığım hızla düzeliyor açıkçası şu anda çok mutluyum. İyi ki veganlıkla tanışmışım diyorum tabii kide, bana çok şey kattı ama iyi ki de bıraktım çünkü ortalıkta ceset gibi geziyordum artık son zamanlarda. Genellikle veganlar çok saldırganlar bir de böyle böyle sorunlar yaşadım dediğinizde sanki siz becerememişsiniz gibi yaklaşılıyor ve hemen nefret kusuluyor size. Halbuki benim çok içim rahat her şeyi denedim gerçekten ama olmadı. Yönlendirmek gibi olmasın ama bir nevi hayatınızla kumar oynamak gibi oluyormuş ben bunu bıraktıktan sonra anladım. Aşırı bilinçli ve dikkatli bir şekilde her gün yediklerimi, onlardan aldığım besin değerlerini hesaplıyor, eksik kalmasın diye uğraşıyordum, ona rağmen sağlığım bozuldu. Umarım siz de diğer vegan arkadaşlar da hiç bir sorun yaşamazsınız :) Ama tahlil yaptırmanızı öneririm, sağlığınızı ihmal etmeyin :)
Yaa inanin uzuldum evet severek vegan olduktan.sonra bu sekilde birakirsam.benide cok uzer bu durum ama tabiki oncelikle.ne.yazik ki saglimizi dusunmek durumundayiz

Arkadaslar vejeteryan olmaya karar vermek nasl bisey neden buna ihtiyac duyuyorsunuz cok merak ettm ben dogustan et yemiyordm ne balik ne tavuk nede kirmizi et cevremde et yiyen insanlara imrenerek bakardm bir yemekte et oldugunu bilmesem bile dislerm mutlaka algiliyor ve tuylerim urperiyordu ama kendimi zorladim ve biraz balik ve kirmizi et yemye basladm cnku saclarm dokuluyor ve direncsiz kaliyordm bu arada sut ve yumurta da yemiyordum kesinlikle saglikli degl

selam kızlar:KK54:
2.5 yıldır vejetaryen, son 7 aydır da vegan olarak bu konuda tecrübeliyim. sorusu olan varsa dilediği şeyleri sorabilir:KK200:

arkadaşlar merhaba.ben üç yıldır vejetaryanım.dedğerlerim hep çok iyi çıktı. nasıl besleniyorsun der herkes bana.kesinlikle beslenme çok kolay diyebilirim kendi adıma.et yememeye başladıktan sonra maş fasülye kinoa, chia tohumunu keşfetmiştim.zeytinyağlılar, baklagiller çeşit çeşit soframda.

vejetaryan olduktan sonra hayatımda ne değişti? -hiçbirşey.

hatta eskiden demir eksikliğim ve kansızlık sorunum vardı. çok ilginç artık yok. doktor depodan besleniyordur , 6 ay sonra çıkar eksiklikler dedi.3 yıldır her 6 ayda bir bütün değerlerimi ölçtürdüm, hepsi çok iyi.

Salatalar, mezeler, zeytin yağlılar, baklagiller, makarna, pizza.. vs daha ne olsun

saç dökülmesi ya da deri problemi falan hiç bir şey olmadı.zaten sağlıklı ve dengeli beslenirsen eti çıkarınca hayatından tam tersi çok daha problemsiz bir bedenin oluyor.
beslenme şekli için çok özel bir çaba ya da diyet uygulamıyorum.sadece bakla türü yedim şimdi sebze olsun şeklinde karar veriyorum.kinoa yı yemeklerim içine serpiştirerek ya da salata ile tüketiyorum.

HATTA ŞUAN HAMİLEYİM. doktorumla görüştüm.hiç problem değil istersen vegan da olabilirsin. bakla sebze tüketmeye dikkat etmen yeterli dedi. kendisinin de vejetaryen hastaları olmuş.son derece sağlıklı gebelik geçirmişler.

arkadaşlar merhaba.ben üç yıldır vejetaryanım.dedğerlerim hep çok iyi çıktı. nasıl besleniyorsun der herkes bana.kesinlikle beslenme çok kolay diyebilirim kendi adıma.et yememeye başladıktan sonra maş fasülye kinoa, chia tohumunu keşfetmiştim.zeytinyağlılar, baklagiller çeşit çeşit soframda.

vejetaryan olduktan sonra hayatımda ne değişti? -hiçbirşey.

hatta eskiden demir eksikliğim ve kansızlık sorunum vardı. çok ilginç artık yok. doktor depodan besleniyordur , 6 ay sonra çıkar eksiklikler dedi.3 yıldır her 6 ayda bir bütün değerlerimi ölçtürdüm, hepsi çok iyi.

Salatalar, mezeler, zeytin yağlılar, baklagiller, makarna, pizza.. vs daha ne olsun

saç dökülmesi ya da deri problemi falan hiç bir şey olmadı.zaten sağlıklı ve dengeli beslenirsen eti çıkarınca hayatından tam tersi çok daha problemsiz bir bedenin oluyor.
beslenme şekli için çok özel bir çaba ya da diyet uygulamıyorum.sadece bakla türü yedim şimdi sebze olsun şeklinde karar veriyorum.kinoa yı yemeklerim içine serpiştirerek ya da salata ile tüketiyorum.

HATTA ŞUAN HAMİLEYİM. doktorumla görüştüm.hiç problem değil istersen vegan da olabilirsin. bakla sebze tüketmeye dikkat etmen yeterli dedi. kendisinin de vejetaryen hastaları olmuş.son derece sağlıklı gebelik geçirmişler.
aynen öyle :) benim de diyetisyenim hiç problemin olmayacağı,doğada zaten her şeyin karşılığı olduğunu söylemişti. sadece dikkatli beslenmek gerek. ben birden 20 kilo verdiğim için -isteyerek-saç dökülme sorunum oldu. ama öncesinde 2.5 yıl kadar vejetaryendim. yine hiçbir sorunum yoktu ^^

Back