• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vejetaryenliğin yararları

kaana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2010
4
0
36
Antalya
Sadık Hidayetin bu eserini okuyan et yemeyi mutlaka bırakır. Zavallı hayvanların nasıl işkencelerle öldürülüp sofraya getirildiğini ve hayvanların bir sürü sağlık sorunları ile et yiyen insanlardan nasıl intikam aldıklarını anlatıyor.En başta cinsellik. Et yiyenlerin erken boşalma sorunu yaşadıklarını anlatıyor.
10 gün sonra besmele ile binlerce hayvan boşu boşuna öldürülecek. Bazıları işkence ile öldürülecek.Bir insan nasıl yüzlerce yıl önceki köhne geleneği sürdürebilir? Peygamberimizden önce kız çocukları diri diri toprağa gömülüyormuş,peygamberimiz buna karşı çıkmış.Hem kurban demek, hayvan öldürmek,kan akıtmak değil ki...Bu çağda en iyi kurban öğrenci okutmak,hasta tedavi ettirmek gibi mantıklı ve yararlı ibadetler lmalı. Asla öldürmek bayram olamaz.Artık kuyunun dibinden değil gökyüzünden bakın şu uçsuz bucaksız dünyaya...

Arkadaşım sağlık olarak bakılacak olursa;vücudumuzun her besine olduğu kadar kırmızı etede ihtiyacı var,
kasaplarda işkenceyle öldürüldüğünü dile getiriyorsun o zaman gidersin bir köye kestirirsin güzel güzel yersin.Dini olarak bakılacak olursak da onuda din cahillerine bırakmamak lazım,bilmiyorsak konuşmayacağız,o öyledir diyemeyiz,siz sadece benim yorumum diyebilirsiniz.Oturduğunuz yerden bilmediğiniz konu hakkında fetva veremezsiniz bu işleri yapacak olanlar var gidip din adamlarından bilgi alabilirsiniz.

bu işi usulüne göre yapan çok insan var.Zaten işkenceyle öldüren canidir,insan olamaz.Ama et yenmemeli dersen işte o olmaz.Yiyememek farklı bir durum ama senin yazdıkların çok farklı.Et en iyi protein ve demir kaynaklarından biridir.Ayrıca sodyum,fosfor,magnezyum,bakır,selenyum gibi minerallerle bazı b grubu vitaminleri içerir.Çok abartılmadığı sürece mutlaka yenmeli.

Et protein deposuymuş, demek dünyanın en akıllı filozofları bunu bilmiyorlarmış.
Eflatun
Sokrates
Ovid
Seneca
Clement of alexandria
Plutarch, Pisagor
Leonardo da vinci
Alexander pope
Isaac newton
Jean jacques rousseau
Noltaire
John milton
Charles darwin
Percy bysshe shelley
Ralph waldo emerson
Henry david thoreau
Richard wagner
Benjamin franklin
Leo tolstoy
Louisa may alcott
Mahatma gandi
Rabindranath tagore,George bernard shaw
Albert schweitzer
Dalai lama
Albert einstein....gibi dünyanın en zeki,Leo Tolstoy gibi en ahlakçı insanlar bunları bilmiyorlarmış...
Voltaire:
"Hayvanlar konuşabilseydi, onları kesip yemeye cesaret eder miydik?"

Albert Einstein:
"Vejetaryenliğin yayılması kadar insanlığın sağlığına ve dünyada hayatta kalmalarına fayda sağlayacak başka bir şey yoktur."

Leonardo da Vinci:
"Gün gelecek ve hayvanların öldürülmesine insanların öldürülmesi kadar ciddi şekilde bakılacak."

Leo Tolstoy:
"Bir insan, hayvanları yemek için öldürmeden de sağlıklı şekilde yaşayabilir. Demek ki et yediğinizde, bir canlının ağız tadınız için öldürülmesine yardımcı oluyorsunuz."

Buddha:
"Vejetaryen olmak, nirvanaya ulaşan yolda bir adımdır."

Bernard Shaw:
"İnsanlar, bir arslanı öldürmek istediği zaman ona spor der, bir arslan onu öldürmek istediğinde ise buna vahşet der. Hayvanlar benim arkadaşlarım ve ben arkadaşlarımı yiyemem."
- Daha fazla söze ne gerek...

böyle önemli bir konu açmış arkadaşımız ama yazık,ilgi hiç yok.. sadece saçma eleştiriler....ben de vejetaryenim.... iyi ki öyleyim...

Voltaire:
"Hayvanlar konuşabilseydi, onları kesip yemeye cesaret eder miydik?"
ne güzel söylemiş.ama et de çok lezzetli bişey ya :26:

zannedersiniz ki haram olan hayvanları kesip yiyoruz
şahsi görüşüm;eğer bir sakınca olsaydı ALLAH emreetmezdi helal kılmazdı büyük başların ve balığın tamuğun yenmesini sonuçta haram kıldıklarıda var ALLAH herşeyin iyisini bilir yarattığklarını senden benden çok düşünüyor emin ol
ayrıca hangi doktora sorarsan sor vücudun et proteinlerine o kadar çok ihtiyacı var ki sebze kadar vücudun balığa,kırmızı ete de ihtiyacı var mesela vücuda gerekli olan vitaminlerden biri olan b12 vitamini sadece kırmızı ette var veeee bu vitamini almadığın zaman unutkanlık,yorgunluk ve sinirlilik olur demek ki vücudumuza gerekli dimi daha aklıma gelmeyen bissürü vitaminlerde cabası ette bulunan

vejeteryan olanlara saygım var ama ben degilim olamamda etin vucut icin ne kadar yararlı oldugu tartısılamaz kim ne derse desin..dogada bile boyledir bir canlı hayatını surdurebilmek icin baska bir canlıyı yer doganın kanunu bu eger dengeye bozarsanız mutlaka sorun cıkar

ben kurban bayramı rezilliklerinden dolayı kırmızı et yemiyorum...9 yaşımda başladı bu yiyemiyorum ama zararı varmı elbette var kansızlık ve unutkanlık başladı son 3 senedir...

Vejetaryen olan bu insanların çoğu et yemese bile yumurta filan yiyor.
Yani, bir canlının yaşama hakkını elinden alıyor.
Bu durumda et yiyenlerin, hayvan kesenlerin (uygun koşullar için konuşuyorum) hangi vahşetinden söz edebilirler?

bende vejetaryenim ve kendimi bildim bileli yemiyorum,yemeyide düşünmüyorum ...mideme hayvan eti sokmak istemiyorum....heleki o kurban bayramları...beni ve çoçukarımı mafediyor..sokaklarda içi pis hayvanların bağırsakları,kemik parçaları çoğu apartmanların önünde kesiyorlar,her taraf kan gölü...birde daha hayvan kesimi bitmeden bir taraftan kesilipte öbür tarafta taze taze kan kokulu mangal yapıyorlar....malesef bu tür görüntüden sonra çoçuklarım kırmızı ete sıcak bakmıyorlar.resmen insanlarımız yam yam gibi..kanın pisliğin içinde birde mangal sefası..iğrençççç ötesi....bunun neresi sevap....bence inek şu bu keseceklerine,o parayı hayır kurumlarına bağışlasınlar inanın daha sevap olacaktır...

bende vejetaryenim ve kendimi bildim bileli yemiyorum,yemeyide düşünmüyorum ...mideme hayvan eti sokmak istemiyorum....heleki o kurban bayramları...beni ve çoçukarımı mafediyor..sokaklarda içi pis hayvanların bağırsakları,kemik parçaları çoğu apartmanların önünde kesiyorlar,her taraf kan gölü...birde daha hayvan kesimi bitmeden bir taraftan kesilipte öbür tarafta taze taze kan kokulu mangal yapıyorlar....malesef bu tür görüntüden sonra çoçuklarım kırmızı ete sıcak bakmıyorlar.resmen insanlarımız yam yam gibi..kanın pisliğin içinde birde mangal sefası..iğrençççç ötesi....bunun neresi sevap....bence inek şu bu keseceklerine,o parayı hayır kurumlarına bağışlasınlar inanın daha sevap olacaktır...

Dinlendirilmeden (24 ila 48 saat) yenen et pek çok hastalığa davetiye çıkarıyor.
Ayrıca Kurban Bayramı mangal sefası için değil, yardımlaşma ve fakirlere dağıtma gibi pek çok sevap olan husus için vardır.
Yanlışları da düzeltmek lazım.
Diğer söylediğiniz konuya ben de katılıyorum, parası olanın hayır kurumuna vermesi konusu gerçekten büyük bir lütuf olur.
Ama şu da unutulmamalı ki, kula yapılan yardım ve kulun dini vecibelerini yerine getirmesi için yaptığı tamamen farklıdır.

kurban bayramı zamanında haberler gösterilen o yurdum insanının iğrenç şekilde hayvan kesmelerini izleyince ben de çok iştahla yiyemiyorum..ama normal bir zamanda da öyle kesilmiyor ki hayvanlar.ayrıca ona bakarsanız hayvanlarda birbirini yiyerek hayatta kalır.. ve zaten her hayvanda yenilmez ! o yüzden canilik olarak bakmıyorum olaya..

eğer hayvanlara bu kadar saygısı varsa insanların onların derilerinden tüylerinden yapılan şeyleride giyip takmasınlar.. bence o da canilik oluyor o zaman..gerçi burdaki hanımlar bir iki forumda gördüğüm üzre hayvanların test edildiği ürünleride almamaya çalışıyor ama herkes öyle değil ne yazık ki..

evet et yemeyen insan da zekidir,ama bunu vücut açısındanda ele almak lazım. sertap erenerde vejetaryen.gayet zeki.ama et yemediği için bir sağlık sorunu olmuş ve biz hasta olunca nasıl ki hap alıyoruz o da o şekilde ilaç niyetine et yiyormuş..

ama sonuçta insan istediğini yer istemediğini yemez saygı duymak gerek

Back