Arkadaşım tebrikler, ben veganım. sanıldığı gibi veganlık beslenmeyle o kadar çok alakalı değil. O yüzden o sağlıklı mı bu sağlıklı mı tartışması manasız. Vegan çocuklar, olimpiyat şampiyonları, ünlü atletler var. Uzun uzadıya anlatmayıp, beslenmene özen göstermen gerekeceğini hatırlatayım. Bana sorarsan tam bir vejetaryen olmadan veganlığa geçme, hem vücudun alışsın hem gerekli bilgileri toparla.
Veganlık aynı zamanda bir inanç, ahlak, vicdan ve en önemlisi tercih meselesidir, o yüzden geri dönmek psikolojik açıdan seni zorlar.
Geri dönüşsüz ve sağlam olması için acele etmeden adım adım ilerlemen daha sağlıklı olur.
Yanısıra Türkiye'de yeterli vegan ürün yok, neredesin bilmiyorum ama olan da büyükşehirlerde merkezi yerlerde.Üstüne üstlük bilgi kirliliği bu konuda da çok. Et endüstrisi çok büyük ve güçlü, tıpkı uyuşturucu veya silah endüstrisi gibi. hayvansal ürün kullanmazsak sağlığımızın bozulacağı bir safsata, bir çıkar çatışması.. Demem o ki süreç zorlu, adanmak ister, kafanda oturtmadan, düşünce ve duygu dengesini kurmadan yapma. Okumalarına bence yeryüzüne özgürlük.blogspot tan başlayabilirsin. Ben temel bilgilerimi orada CemC nickli yazarın harika çevirilerinden almıştım.
Seni gönülden tebrik ediyorum, sevgiler
Harika bilgiler verilmiş tebrikler...
Vegan ürünlerin satıldığı yerler ve markalarla ilgili bilgi verebilir misiniz, ben de geçiş yapmayı düşünüyorum!