• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Veee gelinliğim dikilmeye başlandıı sizce nasıl ???

yadha

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2010
75
1
96
Bursa
merhaba arkadaşlar temmuzda düğünüm var bende gelinliğimi dantelden yana kullandım resımlerde gördüğünüz gibi ön kısmını ve arkas kısmını resımledim diktirmeye başladım siparişi verdım 3 prova olucak ilk provam nisan başında umarım ıstediğim gibi olur siz beğendinizmi ? sizce nasıl kızlarr ?? özeelliği arkas kısmı sırf dantel nıkahtan sonra duvağı çıkarıcam ki sırt kısmım gözüksün umarım herşey gönlümüzce olur yorumlarınızı bekliyorum hepinizi öpüyorum.Eki Görüntüle 373274 $gelinliğin ön kısmı.jpg

merhaba arkadaşlar temmuzda düğünüm var bende gelinliğimi dantelden yana kullandım resımlerde gördüğünüz gibi ön kısmını ve arkas kısmını resımledim diktirmeye başladım siparişi verdım 3 prova olucak ilk provam nisan başında umarım ıstediğim gibi olur siz beğendinizmi ? sizce nasıl kızlarr ?? özeelliği arkas kısmı sırf dantel nıkahtan sonra duvağı çıkarıcam ki sırt kısmım gözüksün umarım herşey gönlümüzce olur yorumlarınızı bekliyorum hepinizi öpüyorum.Eki Görüntüle 373274 Eki Görüntüle 373275

Muhteşemmmmmmmmmmm:)

Hayırlı olsun, harika bir model. Kaça dikiyorlar?

Muhteşemmmmmmmmmmm:)

Hayırlı olsun, harika bir model. Kaça dikiyorlar?

walla çok yer gezdim 2.000-2.500 arası dediler hep sırf dantel olduğu ıcın en sonunda bir yerde 1.700 tl ye anlaştım umarım güzel olur cnm sağoll

Bende dantel gelinliklere bayılıyorum... :16:
Muhteşem bir seçim olmuş, Allah mesut bahtiyar etsin canım, inşallah istediğin gibi olur :34:

benim tarzım değil ama dantel sevenler için çok şık buldum

Ben hiçbir şey anlamadım desem... Hangisinin hangi tarafinı diktiriyorsunuz?

hemen söyliyim 1. resımde gördüğün gelinin arkasının gözüktüğü kısım , yanı sadece sırt kısmım o şekilde dantel olucak 2. resımdekı gelindeki ön kısım ve etek kısmım o şekilde hafif kabarık olucak cnm anladın mı ?

Bayıldım gelinliğinize. MUtluluklar dilerim. Sade bir topuz ve sade makyaj ile harika görünürsünüz.

model çok şık ve zarif
iyi bir fiyata da anlaşmışsınız
umarım kullanacakları danteli size göstermişlerdir
eğer göstermedilerse de 1. provadan itibaren ısrarcı olun mutlaka danteli göstersinler.
çünkü dantelde ucuza kacalım derlerse mis gibi gelinlik mahvolur siz de üzülürsünüz çünkü model çok güzel gerçekten

Anladım. Öncelikle hayırlısı olsun. Gelinliğinizin büyük fotoğrafları aşağıdaki linkte:

San Patrick Wedding Dresses [Ritmo] at BestBRitmolPrices.com

Buradan gelinlikçinizle birlikte modeli mutlaka incelemenizi öneririm. Danteli Fransız danteli değil, metre usülü satılıyor bunlar, çakma fransız danteli :D Uygun fiyatlı bir dantel. Kesinlikle aynı tip dantelden kullanmak istediğinizi söyleyin, brode kullanmamasını isteyin. Modelin aslına sadık kalmak adına doğru danteli seçin birlikte. Siz söylerseniz, o anlar. Ama yok o pahalı vs. demesin, orijinal fransız danteli istemiyorsunuz sonuçta. verdiği fiyattan gayet de dikilir bu dantelle.

Dantelinizin tipi şu şekilde olmalı, dokuma tekniğine dikkat edin:

lace.jpg
$(KGrHqUOKn!E5DC+ThReBOVoBLm,yg~~48_3.JPG

Şu şekilde olmamalı, aşağıdakiler dantel değil brodedir zaten...Üstteki desenli dokuma tekniği, alttaki düz tül üstüne desen işleme...

bridal_lace_fabric.jpg

voile_african_lace_fabric_or_french_lace.jpg

Anladım. Öncelikle hayırlısı olsun. Gelinliğinizin büyük fotoğrafları aşağıdaki linkte:

Buradan gelinlikçinizle birlikte modeli mutlaka incelemenizi öneririm. Danteli Fransız danteli değil, metre usülü satılıyor bunlar, çakma fransız danteli :D Uygun fiyatlı bir dantel. Kesinlikle aynı tip dantelden kullanmak istediğinizi söyleyin, brode kullanmamasını isteyin. Modelin aslına sadık kalmak adına doğru danteli seçin birlikte. Siz söylerseniz, o anlar. Ama yok o pahalı vs. demesin, orijinal fransız danteli istemiyorsunuz sonuçta. verdiği fiyattan gayet de dikilir bu dantelle.

lace.jpg

Şu şekilde olmamalı, aşağıdakiler dantel değil brodedir zaten...Üstteki desenli dokuma tekniği, alttaki düz tül üstüne desen işleme...

bridal_lace_fabric.jpg

minenes anlaşılan yakın zamanda senin de gelinlerin olacak maşaalah iyi araştırmacsın bunu elbet bir gelinlik dükkanıyla taçlandırırsın. :)

minenes anlaşılan yakın zamanda senin de gelinlerin olacak maşaalah iyi araştırmacsın bunu elbet bir gelinlik dükkanıyla taçlandırırsın. :)

Canım, dükkan demek, sermaye demek. Bende olmayan bir şey, eşimde de :D

Yalnız, önümüzdeki ay inşallah Ala Merasim'e tesettürlü bir gelinlik tasarımımı vereceğim. Başvurdum, inşallah seçilirim. Eğer seçilir de tasarımım beğenilirse, bir modaeviyle anlaşarak diğer tasarımlarımı -yaklaşık 10 tane var- diktireceğim ve onların reyonunda sergileteceğim hayırlısıyla. İnşallah başarırım. Yani nasıl Pronovias markası var ve onun tasarımcı serileri oluyor, Manuel Mota, Elie Saab gibi, aynı şekilde...

model çok şık ve zarif
iyi bir fiyata da anlaşmışsınız
umarım kullanacakları danteli size göstermişlerdir
eğer göstermedilerse de 1. provadan itibaren ısrarcı olun mutlaka danteli göstersinler.
çünkü dantelde ucuza kacalım derlerse mis gibi gelinlik mahvolur siz de üzülürsünüz çünkü model çok güzel gerçekten

sağol canım yorumun için danteli gördüm kendim seçtim 1 parça kesti numunelik o şekilde gönderdi dikime

lace.jpg

bridal_lace_fabric.jpg

yorumların ıcın tşk ederım cnm ama ınan dantelin dokuma teknığıne falan bakmadım zaten dantel fiyatları almış başını gidiyor annem dikiş biliyor kumaştanda anlıyor onunla birlikte seçtik bakalım umarım istediğim gibi olur

walla çok yer gezdim 2.000-2.500 arası dediler hep sırf dantel olduğu ıcın en sonunda bir yerde 1.700 tl ye anlaştım umarım güzel olur cnm sağoll

canım gerçekten çok hoş umarım istediğin gibi dikerler.buarada nerde diktiriyosun gerçekten uygun anlaşmışın fiyatı.şimdiden hayırlı olsun

Canım, dükkan demek, sermaye demek. Bende olmayan bir şey, eşimde de :D

Yalnız, önümüzdeki ay inşallah Ala Merasim'e tesettürlü bir gelinlik tasarımımı vereceğim. Başvurdum, inşallah seçilirim. Eğer seçilir de tasarımım beğenilirse, bir modaeviyle anlaşarak diğer tasarımlarımı -yaklaşık 10 tane var- diktireceğim ve onların reyonunda sergileteceğim hayırlısıyla. İnşallah başarırım. Yani nasıl Pronovias markası var ve onun tasarımcı serileri oluyor, Manuel Mota, Elie Saab gibi, aynı şekilde...

mrb mine, bende yazılarını okuyorum ve sana çok tşk ediyorum gerçekten çok güzel bilgileri paylaşıyosun bende tesettürlü bi gelinlik diktirmek istiyorum.ankarada memnun kalabilcem biyer arıyorum lütfen banada yardımcı olurmusun özelden msj yazamıyorum seninle fikir alışverişi yapmak isterim cnm şimdiden tşk edrm.grşrz.

mrb mine, bende yazılarını okuyorum ve sana çok tşk ediyorum gerçekten çok güzel bilgileri paylaşıyosun bende tesettürlü bi gelinlik diktirmek istiyorum.ankarada memnun kalabilcem biyer arıyorum lütfen banada yardımcı olurmusun özelden msj yazamıyorum seninle fikir alışverişi yapmak isterim cnm şimdiden tşk edrm.grşrz.

teşekküre gerek yok, dua alsam fena olmaz ama :D ankarayı bir bilsem keşke...yardımcı olmak isterim. ama genel olarak sana şunu söyleyeyim. çevremizde başarılı dikim olmamasının birinci nedeni kötü kumaş. inanılmaz ucuz kumaş seçiliyor. şu anda, pronoviastakiyle aynı kalitede bir gelinlik üretmek için, 750-1000tl kumaş masrafı -ipek kumaşlar ve iyi dantellerle- yapılacakken, emin olun etraftaki gelinliklerin kumaş maliyetleri 300TL civarında. Ve bu maliyetteki gelinlikleri 2000-2500e satmaya çalışıyorlar. Yoksa mesele dikiş bilmemeleri vs. değil. Çok aşırı kar etmek için kötü kumaş kullanmaları. İkincisi, özen yok ve araştırma yok. Ben hiç gelinlik işiyle alakam yokken dahi ünlü markaların gelinliklerini araştırırdım, büyük resimlerini bulur, inciğine cinciğine kadar incelerdim nerede ne yaptıklarını. Gel gör ki bizim gelinlikçiler şöyle yüzeyselce bir bakıp, aman oldu diyorlar, özenmiyorlar. Sana bir örnek vereyim mesela, ünlü markalarda telli tarlatan yok biliyor musun? eteği kabartmak için tül veya kumaşın kesiminden yararlanıyorlar. altına 1 numara bile sayılmayacak bir şey giydiriyorlar. ayrıca, hiçbirinde sırtta iple kapatma yok, onu biliyor musunuz? hepsinin arkası fermuarlı. düğmeli bile olsa altı fermuarlı. ama ben bunu gelinlikçilere diyince yüzüme bön bön bakıyorlar, haberleri bile yok...çapraz ipli sırt kapama, benim büyük pahalı markalarda görmediğim bir şey...

burada iş geline düşüyor. istediği modelin büyük resimlerini bulmalı -bestbridalprices.com'u tek geçerim. önce kendi incelemeli. sonra gelinlikçiyle çok detaylı biçimde konuşup -şurada şu var, bakın burada bu var, burayı şu şekilde yapmışlar- demeli. böyle iyi konuştuktan ve gelinliğin özellikleri ortaya döküldükten sonra, kumaşları da doğru seçerseniz, aceleye gelmeyen bir dikim süreciyle her gelinlikçi diker aslında. biraz vizyon meselesi.

eğer kullanıcı ismime tıklarsan, visit homepage görürsün. bloguma ulaşabilirsin, hem bir sürü yazım var evlilik hazırlıkları ile ilgili, hem de iletişim kısmından bana yazabilirsin. sevgiler...

yadha, hayırlısı olsun. umarım güzel olur. ama bence kumaşları bir kez daha görürsen iyi olur. genelde bursalı gelinlerde brode de olsa kibar kumaşlar görüyorum. Allah içine sindirsin...

Son düzenleme:
Back