Merhaba amh magduru bayanlar,
Kisaca hikayemi anlatayim. Bundan yaklasik 3 hafta once bebek istegimiz icin doktora kontrole gittik. Cesitli testler yapti ve amh:0,5 ve fsh:19 cikti ve dr biran once tup bebege baslamamizi benim menapoza girmek uzere oldugumu falan soyledi. Henuz 32 yasindayim ve hic cocugumuz yok. Tahmin edersiniz ki inanilmaz bir panik icerisinde doktor doktor gezdik. bir doktor tup bebegin de tutmayacagini soyledi. Hayatim cehenneme döndü resmen aglamaktan helak oldum. Sonrasinda arastirmalara basladim. Amh'in yukseltilemeyecegini okudum her yerden. Ama birkac yorumda bazi insanlar bu degeri yukselttigini yazmislardi. Hemen bitkisel kurlere basladim ve 2 hafta boyunca testeredisli aslan pencesi ve hayit tohumu kaynatip ictim. Spor yaptim sekerden uzak durdum. 2 hafta sonra tekrar amh olcturdum ve 0.50 olan deger sadece 2 haftada 0.70 olmustu! Yani %40lik bir artis hic de fena degil. Inanilmaz adeta bir mucize degil mi!
Ben bu kurlere devam edicem ve amh degerimi ara ara olcturup guncelliycem burayi.
Hanimlar caresiz degiliz, bu illet bizim kaderimiz olmayacak! Kendinize ve Allahin mucizelerine inanin!
Sevgiler...
hayir farkli laboratuvarlar ama ikisi de istanbulun en iyi iki laboratuvari. Hatta cogu doktor bunlardan birinde yapilmayan testi kabul etmiyor o derece. Birinde hata olsa bile %40 fark olmaz heralde diye dusunuyorum. Bundan sonrakileri hep ayni yerde yaptircam. Bakalim sonuc ne olacakselamlar :)
amh testiniz ayni laboratuvarda mi yapildi hep merak ettigim icin soruyorum.
mutlaka olcturun. Dusuk cikarsa hemen aksiyon alirsiniz. Benim yumurtalar asiri azalmis dedi dr ama yine de umudum var.Yumurta durumunuz nedır benim dr hiç istemedi amh ben de baktırmadım zaten yumurta az bi de amh düşük çıkarsa daha çok moralim bozulur bılmeyeyım daha iyi
anliyorum sizi. % 40 fark olmaz desenizde emin olun laboratuvarlar arasinda makinedeki kalbrasyon farki nedeniyle ne yazik ki cok cok baska degerler elde edilebiliyor.hayir farkli laboratuvarlar ama ikisi de istanbulun en iyi iki laboratuvari. Hatta cogu doktor bunlardan birinde yapilmayan testi kabul etmiyor o derece. Birinde hata olsa bile %40 fark olmaz heralde diye dusunuyorum. Bundan sonrakileri hep ayni yerde yaptircam. Bakalim sonuc ne olacak
Merhaba.. Yöntemi ve bu kadar düşmesi hakkında bişey diyemicem ama şunu söyleyeyim benimde rezervim az 2015 de 0,15 di amh... Çok şükür bin şükür Rabbime hamdolsun şimdi tüp bebekle hamileyim.. Ama hiç bırakmadım tedavimi ... Çok ağladım, üzüldüm ama yinede devam ettim her ay her ay.. Sadece klomen kullandım.. Kaliteli yumurta buluncaya kadar denedik.. Allah tamamına erdirsin inşallah.. İsteyen dileyen herkese nasip etsin inşallah..Merhaba. 31 Yaşındayım 1 Yıl önce özel bir laboratuvara amh testi yaptırmıştım sonucum 0,40 çıkmıştı(Yapılan yöntem belirtilmiyor). Şimdi tekrar bulunduğum ildeki üniversite hastanesinde yenilettim ve sonucum 0,16 çıktı.(Yapılan yöntem elisa yazıyor) 1 yıl içinde bu kadar düşmesi normal mi yoksa yapılan yöntemden dolayı mıdır bu farklılık ben çok tedirgin oldum
kilonuz kaçtı kilo önemli miMerhaba.. Yöntemi ve bu kadar düşmesi hakkında bişey diyemicem ama şunu söyleyeyim benimde rezervim az 2015 de 0,15 di amh... Çok şükür bin şükür Rabbime hamdolsun şimdi tüp bebekle hamileyim.. Ama hiç bırakmadım tedavimi ... Çok ağladım, üzüldüm ama yinede devam ettim her ay her ay.. Sadece klomen kullandım.. Kaliteli yumurta buluncaya kadar denedik.. Allah tamamına erdirsin inşallah.. İsteyen dileyen herkese nasip etsin inşallah..
Benim sorunum şuan kist ve fsh 22 değerinde amh sonucum daha çıkmadı umarım 1-5 arasındadır diye dua ediyorum sizin pekiMiyav_su sizin sorununuz neydi? fsh ve amh mı?
Benim sorunum şuan kist ve fsh 22 değerinde amh sonucum daha çıkmadı umarım 1-5 arasındadır diye dua ediyorum sizin peki
Zayıfım.. 4 9,50 lerdeydim ama çok tedavi gördüm ilaç vitamin Vs. Derken 53,54 e çıktım.. Tabi şimdi daha fazlayım bebişim olduğu için :) çok şükür...kilonuz kaçtı kilo önemli mi
Evet önemli diyor Dr. lar.. Bi arkadaşım kilolu tüp bebek için gittiği Dr. Zayıfla 3 ay sonra gel demiş..kilonuz kaçtı kilo önemli mi
Kilonuz normalmişZayıfım.. 4 9,50 lerdeydim ama çok tedavi gördüm ilaç vitamin Vs. Derken 53,54 e çıktım.. Tabi şimdi daha fazlayım bebişim olduğu için :) çok şükür...
Ben 73 kg umarım sorun olmazEvet önemli diyor Dr. lar.. Bi arkadaşım kilolu tüp bebek için gittiği Dr. Zayıfla 3 ay sonra gel demiş..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?