• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vedat Türkali

Güzel sözlerin için teşekkürler..
Böyle başlıklar altında, aynı yürekle konuşabileceğim arkadaşlarla buluşmak benim için de keyifli..

Kayıp Romanlar 2004 yılında yayımlanmıştı yanlış hatırlamıyorsam..

En son da "Yalancı Tanıklar Kahvesi" adlı romanı yayımlandı ustanın.. Benim bildiğim kadarı ile bu başlık altında sadece sevgili löliz okudu.. Beğenmiş ancak "Bir Gün Tek Başına" gibi olamamış..

...ve gelelim "Bir Gün Tek Başına" ya. Kitabı üçüncü kez okuma turumu dün tamamladım.. Yine doldum, yine bir çatlak arıyorum boşalmak için..

Binlerce kez eline sağlık ustanın... Bu romanı neden sinemaya uyarlamazlar anlamıyorum.. Ne? ben bi'şey mi dedim? Bu ne cesaret yahu! Korktum kendimden şimdi.. yerimseniben

canım demek yalancı tanıklar kahvesi mutlaka alıp okuyacağım mutlaka...serim eksik kalmasın hem kızıma bırakacağım hepsini...
sinema demişsin de haklısın ne cesaret... ama birkaç filmi yapıldı usta nın senarist aynı zamanda hatta kitap haline getirdi yeşilçam dedikleri türkiye.. o filmlerindne haberin var mı akibeti ne oldu onların??
neyse sizi keşfettim artık sık sık uğrarım buralara....

canım demek yalancı tanıklar kahvesi mutlaka alıp okuyacağım mutlaka...serim eksik kalmasın hem kızıma bırakacağım hepsini...
sinema demişsin de haklısın ne cesaret... ama birkaç filmi yapıldı usta nın senarist aynı zamanda hatta kitap haline getirdi yeşilçam dedikleri türkiye.. o filmlerindne haberin var mı akibeti ne oldu onların??

Sen söyleyince baktım.. Ustanın neredeyse 23-24 tane filme çekilmiş senaryosu var.. Bana tek film tanıdık geldi.. "Fatmagül' ün suçu ne?"

Güzel, içerikli bir kişisel sitesi var ustanın.. ılgilenenler için:

Vedat Türkali | Resmi ınternet Sitesi | www.vedatturkali.net

Selama.s.
Bende ustanın kitaplarını oğluma bırakmayı düşünüyorum."Yeşilçam Dedikleri Türkiye" romanını okuduysan o romanda usta gerçekten yazdığı bir senaryodan bahsediyordu şu uluslararası ilaç yolsuzluğu ile ilgili senaryo o filmi gerçekten çekmiş usta ama uzun yıllar sansür nedeniyle gösterilememiş ben bir kaç yıl önce tesadüf ettim geceninköründe bir kanalda siyah beyaz o dönem için oldukça cesur ve güzel bir filmdialkisalkisalkis
Bu arada ustanın ilk okuduğum kitabı Mavi Karanlık'tı ondan bahseden yok okumayan Türkali hayranları sektirmeden okusun 80'li yılllar Türkiyesi fonunda hazin bir aşk hikayesi Yarı türk aydınların samimiyetsizliği ve inanılmaz bir kadın karakter sırf onun için bile okumaya değer.Bence bir gün oturup Vedat Türkali kadınlarını konuşmalıyızvereliniortak

herkesin ilk aklına gelen gibi bende Bir Gün Tek Başına diyeceğim.yle ustaca yazılmıştı ki

güven inde hakkını yememek lazım tabi

Güven, şahane bir roman olmasının yanı sıra ders kitabı gibi de.Yakın tarihi ustadan öğrendim desem yeri.Üstelik o yıllar istanbulunu yaşatan bir gezi kitabı aynı zamanda.Türk aydınının geçmişi ,geldiği nokta ,politika üslubu,dha neler neler .Güven olağanüstü bir roman kapsamlı bir ders kitabı benim için ve yine muhteşem bir kadın karakter. Devamını "Kayıp Romanları"okuduysanız Güven'deki aykırı kız Necla'nın günümüz karşılığı Esme dedim ya sırf bu kadınları tanımak için bile okumaya değer.

Vedat Türkali sonradan tanıştığım isimdir.
Geç olsun ama güç olmasın diyerek eserlerini okumayı çok istiyorum.

Yakın zamanda Kayıp Romanlar'ı okudum. Okudum aşık oldum. Hatta onun üzerine bu kadar lezzetli bir eser daha bulunamaz diyerek şuan okuduğum romanı bitirmekte zorlanıyorum.

Dr. Nahit ile Esme'yi beynime kazıdı, okurken fazlasıyla yaşadım. İstanbul'a bile bir kez daha aşık oldum bu kitapla.
Çok çok yaşasın Vedat Türkali.

Back