- 15 Mayıs 2012
- 3.095
- 2.708
- 83
- 34
Bence Kılıçdaroğlu'na haddinden fazla yüklenildi. Sıkıntı tek başına onda değil gibi görüyorum ben. Komple CHP partisinin içinde bile bir bütünlük sağlanamadı, tamam demokratız diyorlar herkes fikrini açıkça söyleyebilir, aynı partiden de olsa bir konuyla ilgili farklı görüşü savunabilir ama bunu içlerinde halletmeleri gerekiyor. Dışarıdan bakanlara farklı izlenimler yaratmamak, hatta bazılarının eline koz vermemek adına. İnsanların gözünde tavırları net değil bir kere. Keşke isminin anlamından yola çıkarak atsalar her adımlarını. Cumhuriyet+halk. Tamam Cumhuriyet denince halkın hepsini kucaklayamaz, maalesef bu bir gerçek, ama HALK kavramına daha çok eğilmelilerdi sanıyorum. Seçim sonuçlarından yola çıkarak ben CHP'nin çok da başarısız olduğunu düşünmememe rağmen (benim bakış açıma göre), yeniden yapılanmaları, kimliklerini netleştirmeleri şart.
2. bir eleştirim de şöyle, insanlar CHP'ye oy kullanırken bile liderlerini küçümseyerek oy verdiler, genelde gördüğüm böyle. Eğer sen liderini savunamıyorsan diğer partilerin yandaşları hiç umursamaz, sizin güvenmediğiniz adama biz niye saygı duyalım diyebilirler. Eleştirilecek yönleri muhakkak ki Kılıçdaroğlu'nun da vardır ama tek başına ona yüklenmek bence doğru değil, seçim öncesi CHP'yi savunanların onun yanında olup, ona destek olması gerekirdi, ama bunu yapamadıklarını/yapmadıklarını gördüm ben. Yanlış düşünüyor da olabilirim her görüşe saygım var
Birde CHP'nin örgütlenememe sorunu var bence. AKP çok başarılı bu konuda.