Merhaba arkadaşım, size şöyle yapın diyemeyeceğim nihai kararı verebilecek olan yine sizsiniz ama yalnızca bey efendinin tavırlarının dengesiz ya da tutarsız olduğunu düşünmediğimi paylaşmak istedim işin biraz da içinde olan biri olarak.
Eğer istifa ettiyse bu onun sınav hazırlığı konusunda ciddi ve kararlı olduğunu gösterir ki tus gibi bir sınava ciddi hazırlanmak da duygusal ve sosyal anlamda bazı keyifleri insanın elinden gerçekten alır. Tam bir odaklanma gerektirir, bu sebeple kendisi koşullarını bazı sorumlulukları (sevgililik dahil) üstlenmeye müsait görmeyerek adım atamıyor olabilir. Şimdi size açılsa, siz ister istemez belli aralıklarla gidip gelmesini ya doğrudan isteyecek ya da en azından bekleyeceksiniz. Bir şehirler arası ziyaret onun çalışmalarından bir şeyler çalacak ve temposunu da ister istemez aksatacak. Ben bu çekimserliği tutarsızca bulmuyorum, bence bey efendi haklı.
Ancak sizinle şunu paylaşacağım. Tusu kazandıktan sonrası da o kadar güllük gülistanlık bir süreç sayılmaz ne yazık ki. Asistanların gün aşırı tuttuğu nöbetleri insanlık dışı bir tempoya ayak uydurmak zorunda kaldıklarını duymuşsunuzdur. Bunun dışında bir de hayatın şöyle bir tatsız gerçeği var ki; asistanlığa başladıktan sonra biten çok yıllık ilişkiler de gözlemledim. Ya o temponun yarattığı stres, ya gecenizi gündüzünüzü nöbetlerle vs birlikte geçirdiğiniz bir karşı cinse gönlün kayması, ya yeni statünün getirdiği şımarıklık, artık ne derseniz, bilemiyorum. Bu konuda erkek arkadaşınızın karakterini tartabilecek, tahlil edebilecek ve en doğru kararı verebilecek olan bence sizsiniz.
Kendimi sizin yerinize koyuyorum, ben olsaydım napardım... Açıkçası şu an o bey efendiyi bekliyor olmak size bir şey kaybettirmiyorsa, ben olsam beklerdim. En azından geçmişe bakınca “belki şöyle olabilirdi” dememek isterdim. Çekindiğiniz hayal kırıklığına uğramak mı? Her şeyin onun inisiyatifinde olması mı sizi rahatsız ediyor? Yoksa bu sırada başka muhtemel talipler de hayatınızı ıskalamak durumunda kalıyor diye mi düşünüyorsunuz?
Ya da açık açık sormayı hiç mi düşünmüyorsunuz?
Her şeyin gönlünüzce olmasını dilerim.