Cano ellerine emeğine sağlık,
Ne yazıkki toplumumuz seçici değil:1yes2: eskiden doğru düzgün olan kadın programları bile şimdilerde magazin ağırlıklı oldu,biraz eleştiriye uğrasalar biz X kişinin hayatını irdelemiyoruz,konuyu toplumsallaştıralım diyerek ağzı değiştiriyorlar.Yarışmalar desen çığrından çıkmış,mutlaka polemik çıkartılması gerekirmiş gibi kavgalar,kim kime ne demiş,vay taciz yapılmış mı tarzında(bazı yarışma programları varki onları tenzih ederim örneğin Veto adlı yarışma programı kesinlikle genel kültür gerektiren düzeyli bir yarışma)Diziler ağalık şiddet sihir vs.üzerine.Asıl kızdığımda halkımız malesef kanal kanal gezip bu programlara şakşakçılık yapıyorlar,bizler gibi bilinçli insanların eleştirileri oluncada halk böyle programlar istiyor biz ne yapalım diyorlar.Haklılarda:1no2: magazine,dedikodulara,daha önemli konular varken bilmem kimin siyasi kariyerine veya aldığı rapora öyle odaklanmışızki,resmen gözü açık uyur hale gelmişiz.Bizler anne-baba olarak seçici olup kaliteli programları tercih edersek çocuklarımızda bizi örnek alırlar,falanca niye ağlamış,sihir nasıl yapılırmış,belinde silah ağa nasıl olunuyormuş bunları öğrenmek yerine,bu vatan insanı bağımsızlığı için neler yaşamış,kanlarıyla toprağımızı yıkayan şehitlerimiz nasıl savaşmış,Atatürk bu topraklar için nasıl mücadele etmiş bunları öğrenirler:1yes2: benim bir isyanımda artık ders kitaplarında bile pek rastlayamıyorum tarihimize:1no2: çocuklarımız Türk düşünürleri,bilim adamları,Türk büyükleri yerine çok farklı şeyleri araştırmak zorunda kalıyorlar,tamam onları da araştırsınlar ama önce kendi geçmişimizi,önce kendi büyüklerimizi öğrensinler istiyorum.Bazen herhangi bir ilkokul öğrencisine soruyorum,Atatürk nerde doğdu? ???,Kurtuluş savaşı ne zaman oldu? ????,çok üzülüyorum,bizler zamanında tarihimizi ders kitaplarımızdan yalayıp yutmuştuk,bırakın tarihimizi şimdilerde çocukların çoğu Atatürk'ün Gençliğe Hitabını bile bilmiyor:1no2:
Bence bu çok düşündürücü ve üzücü,ilkokul çağlarında ezberlediğim İstiklal marşını,Atatürk'ün gençliğe Hitabını ve Gençliğin Ata'ya cevabını hala bile ayakta coşkuyla ezbere okuyabiliyorsam ve yavrularımız bu teyze ne okuyor diye suratıma manasız bir şekilde bakıyorsa ben bundan kendimi de sorumlu tutarım.Erişkin biri olarak çevremdeki çocuklara birşey öğretememişim demekki:çok üzgünüm: :1no2: