Varislerle başım dertte..

Canım kramp,ağrı bende gırla geçiyor
Oturmak,kalkmak,dönmek bana dert tobeler olsun...inşaallah gecer

Nasıl ağrı yapar bilirim benim de hamilelikte özellikle vajina bölgesinde ve dudak kısımlarında o kadar varis olmuştu ki ayaktayken sanki oralara taş bağlanmış gibi baskı hissi oluyordu ağrı yapıyordu. Bir doktor külotlu varis çorabı yazdı aldım bir iki kez ancak giydim çünkü zaten çorabı giymek bir eziyeti tek başıma giymem zorluyordu. Lavaboya çıkamıyordum onu çıkarmadan. Başka kadın doğumcu hic gerek yok dedi. Yatarken ayakların altına yastık koymak arada da duvara dikmek lazımmış. Bu biraz rahatlatıyordu. Sürekli ayakta durmak da beni kötü yapmıştı son zamanlar ders anlatırken sık sık oturuyordum ağrıdan dolayı. Doğum yapar yapmaz varisler kayboldu.

Ay keşke geçse... resmen fiziksel ve psikolojik savaş veriyorum... o lanet çorap bende de var... giyemedim. dün genital bölgede de varis gördüm dudakta ...efkar bastı valla. ayaklarımın altında zaten hep bi yükselti iş yerinde bile neneler gibi uzatıyorum ayaklarımı.bir de kiloyu fazla alaydım nolurdu bilmiyorum. 7 kilo anca aldım...
Canım kramp,ağrı bende gırla geçiyor
Oturmak,kalkmak,dönmek bana dert tobeler olsun...inşaallah gecer

size de geçmiş olsun... gece benim bir de kalçadan aşağı bi ağrı başlıyor.. sanırsın kalçama demir sopalarla vurmuşlar...... eşim de kıpırdanmama uyanıp yarı baygın yarı rüyada bacağıma refleks olarak masaj yapıyor garibim. beni görünce hemen bacağını uzat ovayım modunda...

canım ben hamilelikten çok çok yıllar önce bu rahatsızlığı geçirdim, ilk evliliğimde adet düzenlesin diye doktor doğum kontrol hapı vermişti o hap bende genetik faktörlerde (babamda da bu hastalık vardı) yatkın olduğum damar tıkanıklığını ortaya çıkarmış, ayağımda damar tıkanmış akciğerlerime pıhtı göndermiş, nefes alamıyordum filan bir yandan da ayağım komple şişti, sarardı, morardı filan, 17 gün hastanede ilaç tedavisi gördüm
çok şükür geçti, gitti o yüzden ömür boyu kan sulandırıcı ve varis çorabı kullanmak durumundayım
ilk başta ayağımın üzerine bastıkça ağrımaya başlamıştı, sonra gittikçe komple ağrımaya, şişmeye vs. başlamıştı,
sende böyle değildir tahminimce sorduğun için anlattım
varis çorabını kullanmaya çalış geçmezse tekrar o doktora git, dopler çeksin
küçük bir yerde mi yaşıyorsunuz
Allah şifa versin kardeşim

evet ağrıda yaşıyorum...
geçmiş olsun gerçekten...
benimde şu an babam da damar tıkanıklığı var...babamın amcası da geçen anjiyo oldu damar tıkanıklığından. hatta pıhtıyı alırken pıhtı kopmuş Allahtan bacağım alt kısmına doğru kaçmış sorun olmadı pek...
bakalım tekrar gidicem olmadı...

o zaman hiç ihmal etme canım, doktora da ailende bu hastalığın olduğunu anlat, o zaman kendisi hemen dopler isteyebilir, varis çorabını da ne yapıp et giymeye çalış, orta basınç ve külotlu varis çorabı alabilirsin, ayak kısmında parmakları çık olandan, (burnu açık diye geçiyor) ben onlardan kullanıyorum, terlikle filan da çok rahat

canım doktor mutlaka giy demiş, başlarda biraz zorlansan da zamanla alışıyorsun, sabah yataktan kalkmadan yada ayaklarını dinlendirdikten sonra giymen gerekiyor, eşin filan yardımcı olamaz mı

Aynen ben de çok korkuyorum açıkçası pıhtı olayından... varis çorabı var evde ama diz arkamda toplanıyor ve sıkıyor o kısmı...normal mi bilemedim
diz arkanda toplanmaması lazım canım muhtemelen numarası yanlıştır, sabah evde kendiniz ölçün ona uygun numarayı alın

diz arkanda toplanmaması lazım canım muhtemelen numarası yanlıştır, sabah evde kendiniz ölçün ona uygun numarayı alın
aslında öyle ölçü aldık ama galiba benim bacak boyum biraz kısa çorapta uzun oluyo... olmadı başka bi marka deneyeyiim.çok sağ olun...

Ben henüz 22 yaşında hamile olmamama ve kilo problemim de olmamasına rağmen varis sıkıntısı çekiyorum. At kestanesi jeli almıştım bir ara o iyi gelmişti ağrılara. Ama bana en iyi gelen şey bol yürüyüş. Akşam serininde yarım saat bi saat yürürseniz kendinizi fazla yormadan çok iyi olur

aslında öyle ölçü aldık ama galiba benim bacak boyum biraz kısa çorapta uzun oluyo... olmadı başka bi marka deneyeyiim.çok sağ olun...
çorap diz altı mı, aynen çok marka var siz hangisini kullanıyorsunuz varit.eks en bilinen ve iyi olan, varis çorapları biraz pahalı ve ömürleri max 6 ay filan ama sağlık açısından değer yapacak birşey yok

Varimed galiba... külotlu çorap gibi olandan. Hamileler için orta basinçlı...

canım doktor mutlaka giy demiş, başlarda biraz zorlansan da zamanla alışıyorsun, sabah yataktan kalkmadan yada ayaklarını dinlendirdikten sonra giymen gerekiyor, eşin filan yardımcı olamaz mı
Zaten eşim giydirebilir bitek ama cok sicak tahamul etmesi cok zor

ben de vajinal varis çıkmıştı herhangi bir müdahalede bulunmadan doğumdan önce geçti.

Özel bölgeye kadar varis olan biri olarak doğumla beraber varislerim gitti sadece eski varislerim kaldı. Çok ağrım oldu oturamiyordum bile. Tedavisi varis çorabı giydim hep doğuma kadar nerdeyse doğum sonrasında gitmedim

Kiloyla ilgili bir durum değil. Varis ırsi. Arkadaşım çok zayıftı hamileyken bile. Onda da vardı.
Banyoda duştan sonra soğuk suya tutun.
Uygun varis çorabı giymeniz lazım.
Hava çok sıcak ama gerekli.
Gün içinde her fırsatta ayağınızı yukarı dikin.
Oturduğunuz zaman ayak hareketi yapın.
Ayaklarınızı öne arkaya gerdirerek egzersiz yapın devamlı..
Bütün bunlar varisi duzeltmez ama ilerlemesini azaltır.

selamlar, ben de varis nedeniyle sıkıntı yaşamıştım. Artık çok kolay yapıyorlar tedavisini, izmir de bir doktorum var, gittim ameliyatsız müdahale yapacağım dedi, acı da hissetmedim, hem de yaz günü yaptı, o kadar rahatladım ki anlatamam. ameliyat izi de kalmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…