Varis şikayeti?? Yardım kızlar

Muserref20

Yok bir sitemim, hayatta herşey kısmet ..
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2017
219
137
33
31
Arkadaşlar 4 yıllık evliyim ve ağustosta 3.cü çocuğum doğacak. Korunma yöntemi uyguladığım halde hamile kaldım ve aldıramadım tabi ki..
Bacaklarımda varis oluşmaya başladı çok kötü hissediyorum kendimi sürekli yorgun ve uykusuz hissediyorum. Ve bacağımdaki damarlar şiştikçe moralim de bozulmaya başladı görüntüsü de bozuldu :KK43: geçen gece küçük oğlum uykusunda ağlayınca yataktan fırladım ve bacaklarım tutmadı düştüm :KK43: uyku problemimde var. Uykum gelince yatıyorum ama uyuamıyorum yatağa sanki sığamıyorum da dönüp duruyorum... Daha doğuma 3 ay var doktor varislerin iyice çoğalacak ama doğum sonrası belki geçer dedi.. Ayaklarımı kalp seviyesinden yükseğe kaldırıp yatmam gerekiyormuş ama diğer 2 afacandan bu ne yazıkki mümkün değil :KK43: sürekli ayaktayım... Şişman kadınlarda daha çok oluyormuş, Zayıf da biriyim. Başına böyle birşey gelen var mıı???? Doğum sonrası gerçekten geçiyor mu???
Ya geçmezse...
En önemlisi de anneye ya da bebeğe bir zararı oluyor mu???
Utanarak resmimi paylaşıyorum :(

Eklentiler

• IMG_20170515_001405.webp
    IMG_20170515_001405.webp
    11,9 KB · Görüntüleme: 918
Arkadaşlar 4 yıllık evliyim ve ağustosta 3.cü çocuğum doğacak. Korunma yöntemi uyguladığım halde hamile kaldım ve aldıramadım tabi ki..
Bacaklarımda varis oluşmaya başladı çok kötü hissediyorum kendimi sürekli yorgun ve uykusuz hissediyorum. Ve bacağımdaki damarlar şiştikçe moralim de bozulmaya başladı görüntüsü de bozuldu :KK43: geçen gece küçük oğlum uykusunda ağlayınca yataktan fırladım ve bacaklarım tutmadı düştüm :KK43: uyku problemimde var. Uykum gelince yatıyorum ama uyuamıyorum yatağa sanki sığamıyorum da dönüp duruyorum... Daha doğuma 3 ay var doktor varislerin iyice çoğalacak ama doğum sonrası belki geçer dedi.. Ayaklarımı kalp seviyesinden yükseğe kaldırıp yatmam gerekiyormuş ama diğer 2 afacandan bu ne yazıkki mümkün değil :KK43: sürekli ayaktayım... Şişman kadınlarda daha çok oluyormuş, Zayıf da biriyim. Başına böyle birşey gelen var mıı???? Doğum sonrası gerçekten geçiyor mu???
Ya geçmezse...
Utanarak resmimi paylaşıyorum :KK43:
Bir kalp damar cerrahı ile görüşün derim vakit kaybetmeden. En net bilgiyi size o verecektir. Gebelikte verilir mi bilmiyorum ama varis çorabı falan veriyorlar. Geçip geçmeyeceğini tecrübeyle öğrenebilirsiniz bir kesinliği Yok maalesef. Ama yaşam standardınız için bir kalp damar cerrahı ile temas halinde olmak en iyisi. Bir de hamilesiniz başka sorunlara yol açmasın Allah korusun. Varisin kilo ile hiçbir ilgisi Yok bu arada bir dolaşım sorunu varis ama ultrason çekip seviyesini bilmeden geçer geçmez tedavi gerekli kimse birşey diyemez. Sürekli oturmak yada sürekli ayakta durmak zaten ana neden. Gebelikte tuzu biberi olmuş. Allah yardımcınız olsun

Ya geçmezse...
Utanarak resmimi paylaşıyorum :KK43:
Bu arada fırsat buldukça buz tedavisi uygulayabilirsiniz annemden biliyorum iyi geliyor ağrısını falan alır bayağı

Bir kalp damar cerrahı ile görüşün derim vakit kaybetmeden. En net bilgiyi size o verecektir. Gebelikte verilir mi bilmiyorum ama varis çorabı falan veriyorlar. Geçip geçmeyeceğini tecrübeyle öğrenebilirsiniz bir kesinliği Yok maalesef. Ama yaşam standardınız için bir kalp damar cerrahı ile temas halinde olmak en iyisi. Bir de hamilesiniz başka sorunlara yol açmasın Allah korusun. Varisin kilo ile hiçbir ilgisi Yok bu arada bir dolaşım sorunu varis ama ultrason çekip seviyesini bilmeden geçer geçmez tedavi gerekli kimse birşey diyemez. Sürekli oturmak yada sürekli ayakta durmak zaten ana neden. Gebelikte tuzu biberi olmuş. Allah yardımcınız olsun
Benim aklıma gelen şey gebeliklerimin arasının çok az olması.. Doktorum beni bu konuda pek aydınlatmadı ne yazıkki.. Kalp damar cerrahisine gitmek hiç aklıma gelmedi ama internette yazılanlardan bildiğim varisin hiç iyi birşey olmadığı.

Benim aklıma gelen şey gebeliklerimin arasının çok az olması.. Doktorum beni bu konuda pek aydınlatmadı ne yazıkki.. Kalp damar cerrahisine gitmek hiç aklıma gelmedi ama internette yazılanlardan bildiğim varisin hiç iyi birşey olmadığı.
Çok büyütülecek bir tarafı da Yok dikkat ettiğiniz müddetçe. Kadın doğumcular gebelikle ilgili deyip geçiyor nedense. Ben de öksürük krizlerim için dahiliyeye gitmesen bu çarpıntılarımın gebelikte bile anormal olduğunu bilemeyecektim. Hemen kardiyolojiye yönlendirdiler gereken açıklamayı orda alabildim sonunda. Boşuna o kadar sıkıntı çekmişim. Gebeliğin ilk 3 ayında birşey yapmıyorlarmış ama ben 5,5 ay oldum gidene kadar. Ne zaman doktora sorsam normal gebelik yükünden dedi. Bence işin uzmanına gidin. Usg çekilsin gerekli açıklamayı alırsınız. Başlangıç aşamasında kesin tedavisi bile var zaten. Belki Doğum sonrası geçmezse hemen tedaviye başlarsınız ilerlemeden kurtulursunuz. İlerlerse sıkıntı

Merhaba benimde bacaklarımda varisim var hatta lazer tedavisi bile oldum ama ne fayda daha fazla çıktı sonrasında çünkü sorunlu bölgeyi tedavi ediyorlar ama farklı yerde çıkıyor bu sefer o yüzden önermiyorum yine de tercih sizin.Be şu an krem ve içten tedavi etsin diye jel içecek kullanıyorum en azından çoğaltma riski yok.sabah ve akşam düzenli kullandığım zaman gözle görülür etkisini yaşıyorum.Sizede tavsiye ederim. Hatta ben ürünleri aldım sonra da tekrar alabilmek için üye oldum ki gelişinden almak için.Çok memnunum herkese tavsiye ederim.

Merhaba kızlar, ben de Doç. Dr. Cenk Eray Yıldız ile ilgili tecrübemi anlatayım. Maalesef benim de hamilelik de oluşanvarislerim daha sonra da aldığım kilolar ile beraber çok kötü bir hale geldi, hem örümcek hemde şişkin mavi damarlar oldu 42 yaşımdayım 22 yaşında kızım var. 2 sene önce tüp mide ameliyatı oldum ve 120 den 68 e indim. Ve dedim ki ben bu varislerden kurtulayım. Bir tanıdık vasıtasıyla (maalesef) İstanbulÜniversitesi KardiyolojiEnstitüsü'nden Doç Dr Cenk Eray Yıldız' a skleroterapiiçin gittim,ödememi yaptım ve 2 kere skleroterapi gördüm,ilkinde %1, ikinci hafta %2 lik köpük yapılan damar yakıcı ilaç yaptı ve damarlar kapanmadı, oysa dopler de kaçak olmadığı görülmüştü. Hem geceleri bile varis çorabı ile uyumuştum.Dr. Cenk Eray Yıldız, ilacın dozunu arttırdı ve 2 hafta sonra kontrol dedi. Kontrole gittiğimde damarların yine kapanmadığını,ilacın kana karıştığını ve pakeoperasyonu olmam gerektiğini söyledi ve apar topar aynı gün içinde bana Çapa 'da pake eksizyonuyaptı, bir de oraya para ödedim. Pake ameliyatı, 12 yerden minik kesiler açıp, damarları tığ benzeri birşey ile çekiyor ve kesip dikişatıyorlar.Neyse,belden aşağısını uyuşturdular ve yaptı Doktor. Bana başarılı olduğunu ve eve hemen gidebileceğimi söyledi, 10 gün sonra dikişler alınacak dedi. Tamam dedim,evegeldim, ilk günü bandajlı geçirdim ikinci gün ve sonra ki her gün batikonlupansuman, hirudoid jel ve contratubex kullanarakbakımını yaptım ve güzelce bandajlayıp varis çorabımı giydim. Gün gün gelişme var mı diye baktım, ne yazık ki bazı yerlerde ki mavi ve mor damarların ilk günkü gibi yerinde durduğunu ve bazı yerlerde yeni damarların çıktığını gördüm,çok üzüldüm. Tabi doğal olarak operasyon sonucu olarak bacaklarda morarma vardı ama aşırı değildi Allah için.bugün dikişleri aldırdım, Dr cenk eray yıldız 'a bunlarıgösterdim, bana başka bir şey yapılamaz dedi, bu şekilde kalır, sen bunukurcalama artık peşini bırak, unut dedi. Oysa bu durumda hala etek giyemeyecek haldeyim.Ödediğim para da ona az değil. Keşke başka birini tercih etseydim. canım çok sıkkın. Eve geldiğimde Dr' un dikişlerin bazılarını içerde bıraktığını gördüm, aldığı ortam loş olduğu için iyi göremediğini tahmin ediyorum,bilemiyorum ve iplerin ucundan cımbızla kendim çektim. Bunlar önemli değil de bu şekilde kalmak çok moralimi bozuyor. Bu durumda olan var mı,ne yapmam gerekiyorbilmiyorum, çok üzülüyorum, verdiğim paralardan ve çektiğim sıkıntıdanvazgeçtim,boşunaoperasyon olduğumu düşünüyorum, belki 2 büyük damar vardı arkada, %45 oranında ilk hale göre sadece onların düzeldiğini düşünüyorum. Aşağıya resimleri yükledim, en açık renk morluklar, en son, bugün ki hali. Siz siz olun, iyice araştırma yapmadan ve 2 dopler çektirmeden hatta 2-3 Dr görmedenbenim gibi acele ederek karar vermeyin. Buraya 3 ay sonra ki halimi de paylaşacağım, belki her şey daha iyi olur bu arada da başka Dr araştıracağım bir daha o doktora gitmek istemiyorum. Kışa doğruaraştıracağım, bu yaz ancak bacaklarım kendini toplar, belki düzelir, Allahım nolur düzelsin ya....

Eklentiler

• IMG_20180411_020712_044.webp
    IMG_20180411_020712_044.webp
    16,5 KB · Görüntüleme: 559
  • IMG_20180411_010500_224.webp
    IMG_20180411_010500_224.webp
    8,2 KB · Görüntüleme: 362
  • IMG_20180411_010109_931.webp
    IMG_20180411_010109_931.webp
    7,4 KB · Görüntüleme: 284
  • IMG_20180411_005843_394.webp
    IMG_20180411_005843_394.webp