VARİKOSEL😣

Varikosel genişliği ne kadardı?
Benim eşimde de cıktı 2.6 mm bir genişleme saptandı. Dr ameliyata gerek yok dedi ancak içim rahat değil, ikinci gebeliği istiyoruz çünkü.

Varikosel genişliği ne kadardı?
Benim eşimde de cıktı 2.6 mm bir genişleme saptandı. Dr ameliyata gerek yok dedi ancak içim rahat değil, ikinci gebeliği istiyoruz çünkü.
4 m ydi bizede ameliyata gerek yok dedi oluruna biraktik oldu şükür iyiki ameliyat olmadi. Garantisi yok çünkü duzlecek diye.

Benim eşimede 4.500 cift taraflı denildi. Fakat devlet hastanesinden bir uzman doktor bulduk ona görüncez . Fiyatlar dehşet pahalı
Biz uzun araştırmalar sonucu Izmır can hastanesi Evren İşık beyi bulduk. Sizde araştırabilirsiniz alanında çok iyi. Dün oldu ameliyatı ve şuan eşim arabayı kendi kullanıyor. Dikiş yerleri bile belli değil. Oneririm

Kizlar selamın aleyküm hesabımı kapatmak zorunda kaldım bu yeni hesabim ve soru sormak bi türlü nasip olmamisti neyse konuya geceyim.
Esime 1 hafta önce varikosel teşhisi konuldu doktor bi doktor ameliyat dedi bizde baska bi doktora baktirmak istedik ve baktirdik dedi varikosel ama çocuk olmasina engel degil dedi 8 aydir deniyoruz ama cocugumuz olmuyor .boyle durum yasayan varmi varikosel olupta hamile kalan yada napmaliyiz ameliyat sartmidir sizce .😔😔😔
Merhaba hayırlı olsum hamile kalmışsınız 😌 benim eşimde 2 hafta önce ameliyat oldu. Eşinizin morfolojisi ve ileri hızı nasildi acaba

Benim esimdede varikosel var ameliyat olacak kadar degil demisti doktor suan ikinciye hamileyim :) kendinizi sıkmayın olur en kisa zamanda insallah ben 4. Yilimda hamile kaldim ilk cocuguma hakkinizda hayirlisi olsun :)
Merhaba eşinizin morfolojisi sperm sayısı nasıl di acaba

Varikosel tek başına çocuk olmamasına engel değil ameliyat olmadan önce detaylı bi sperm testi verin derim esimdede çıkmıştı ancak engel değil dediler çocuk için testten sonra morfoloji de sıkıntı çıktı varikosel de zaten zama la sperm kalitesini düşürüyor kapsamlı bi baktırn bı ahbabimznda 3 tane çocuğu var varikosel var onda yani tek başina sebep değil.
Merhaba eşinizin morfolojisi sperm sayısı nasildi acaba

Ameliyat olmadan kalinan gebeliklerde dusuk riski oluyor. Bize doktor boyle bilgu vermisti. Spermler sağlıklı olmuyor demisti. Bizde ameliyatı kabul etmiştik . Ameliyattan sonra esim duzeldi sukur. Suan oglum 17 aylik :)
Eşinizin morfolojisi ve ileri hızı nasildi acaba

Merhaba benim eşimde 2 hafta önce ameliyat oldu. Morfolojik %1 ileri hareketlilikte oldukça düşün. Sizin değerleriniz nasildi
Vealeykümselam..
Korkulacak bişey değil.. eşimin sperm sayısı normalin bi tık altındaydı hafif kasık ağrısı vardı doktoruda yaptırması gerektiğini söyledi.. yani ameliyat olmasa da olurmuş ama çocuk süreci uzayabilirmiş..

kasıkta bulunan damarlarda genişleme oluyormus daha çok kan birikiyormuş ve o ortamın sıcaklığını artırıyormuş.. ameliyat ile damarları daraltıyorlar.. haliyle spermler belirli bi sıcaklıkta yaşayabiliyor, damarlardaki kanın ısıttığı ortamda spermlere yaramıyor işin özü bu.. o yüzden hamama gitmesin eşiniz, yüksek sıcaklıkta duşta almasın..

Ameliyata gelecek olursak olsun olmasın diyemem doktor değilim tıbbi durumunu bilemem.. ama olacaksa kesinlikle mikrocerrahi yöntemi ile olsun.. genellikle özelde yapıyorlar çok pahalı bi işlem değil bin-2 bin arası değişir hastanenin durumuna göre belki daha uyguna bile yapan hastaneler vardır bilemiyorum..

mikrocerrahide özel cihazlarla yapılıyor.. eşimin sol kasığında vardı.. 5 cm lik bi kesiden girip mikro kameralarla yaptılar ameliyatı.. mikrocerrahi olmazsa elle yapılıyor damarlar dışarı çıkarılıyor ve bazı damarlar ince olduğu için mikrocerrahi yöntemini öneriyorlar eşimde araştırıp öyle karar vermişti..

ameliyat sonrasında uyuşma geçince normal hayata dönüyor.. eşim akşam üstü ameliyat olup sabah arabayla eve gitmiştik normal hayatına devam etmişti..

hastaneden çıkınca 1 kere adet gördüm.. sonrasındaki adet zamanımda hamile olduğumu öğrendim.. bol bol ceviz/meyve/keçiboynuzu/bal yemişti eşim..

ameliyattan sonra ilişki yasağı oluyor ama kaç gündü unuttum malum dikiş oluyor sanırım eşimin yapıştırma usuluydü.. izi neredeyse belli olmuyor şimdi..

Dipnot: bu arada gözünüz korkmasın vicdanlarını kesmiyorlar :KK70: bildiğiniz kasığın üst kısmından olan bi operasyon..

Düzenleme notu :)
2. Gebeliğim şu an..
hatta 1 kereliğe mahsus kaçamakla hamile kaldım diyebilirim.. eşim duyunca çok sevindi.. makinayı güzel yapmış doktor bi teşekkür mesajı atayım deyip duruyordu :KK70:

Merhaba eşinizin morfolojisi sperm sayısı nasildi acaba
Ameliyattan önce sperm sayısı 8 milyondu sanrm geçmiş zaman ameliyattan sonra 26 milyona çıktı 3 ayda ancak morfoloji 0 di sayı işimize yaramadı maalesef. Tüp bebekte mikroçip uygulandı ona rağmen 5. Güne gidemedi embriyolar 3. Güne ancak ulaşabildi ama morfoloji 0 olup normal yolla gebelik olanda varmış sizde onlardan olursnz inşallah.

Ameliyattan önce sperm sayısı 8 milyondu sanrm geçmiş zaman ameliyattan sonra 26 milyona çıktı 3 ayda ancak morfoloji 0 di sayı işimize yaramadı maalesef. Tüp bebekte mikroçip uygulandı ona rağmen 5. Güne gidemedi embriyolar 3. Güne ancak ulaşabildi ama morfoloji 0 olup normal yolla gebelik olanda varmış sizde onlardan olursnz inşallah.
Anlardim siz tüp bebek yaptırdınız o zaman. Evet morfoloji çok zor değişiyor diye duymuştum bende. Kaç yıldır deniyordunuz

Anlardim siz tüp bebek yaptırdınız o zaman. Evet morfoloji çok zor değişiyor diye duymuştum bende. Kaç yıldır deniyordunuz
2 yıllık evliydk başka sıkıntılar da çıktı o yüzden beklemek istemedi biz tedaviye başladık ilk denemmzdi oldu şükür ama sorunlar olmasaydı beklerdm daha 2 sene daha çünkü duydum olabiliyor.

2 yıllık evliydk başka sıkıntılar da çıktı o yüzden beklemek istemedi biz tedaviye başladık ilk denemmzdi oldu şükür ama sorunlar olmasaydı beklerdm daha 2 sene daha çünkü duydum olabiliyor.
Çok sordum ama başka sıkıntılar derken neler çıktı acaba. Bizimde anca 1 yıl olucak deneme süremiz. Yaştan dolayı artık beklemek istemiyorum bende 28 yaşım

N Nerozey Bende çikolata kisti çıktı ilaç içmem gerekiyordu kist için ee ilaç alirkende gebe kalamam doktor gebe kalman lazm diyor ama eşimden dolayı kalamiyorm herşey üst üste geldi yani bı çıkmaza girdik beklesen bı dert beklemesen bı dert sonra düşünüp karar verdik boşa kürek cekmeyelm bekledikçe başka şeyler çıkacak dedik bu arada tabi ben ameliyat falan oldum 5 yılda yaşanılanları 2 yılda yasadm.

N Nerozey Bende çikolata kisti çıktı ilaç içmem gerekiyordu kist için ee ilaç alirkende gebe kalamam doktor gebe kalman lazm diyor ama eşimden dolayı kalamiyorm herşey üst üste geldi yani bı çıkmaza girdik beklesen bı dert beklemesen bı dert sonra düşünüp karar verdik boşa kürek cekmeyelm bekledikçe başka şeyler çıkacak dedik bu arada tabi ben ameliyat falan oldum 5 yılda yaşanılanları 2 yılda yasadm.
Anladım çok geçmiş olsun teşekkürler cevaplarınız için

Merhaba benim eşimde 2 hafta önce ameliyat oldu. Morfolojik %1 ileri hareketlilikte oldukça düşün. Sizin değerleriniz nasildi

Morfoloji normaldi istenilen aralıktaydı.. sadece ileri hareketlisi biraz düşüktü tam hatırlamıyorum ve kasık ağrısı vardı.. doktor kendiliğinden olur ama zaman alabilir demişti o yüzden eşim ilerlemesin diye ameliyat oldu.. size de çok geçmiş olsun Allah hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin..

Morfoloji normaldi istenilen aralıktaydı.. sadece ileri hareketlisi biraz düşüktü tam hatırlamıyorum ve kasık ağrısı vardı.. doktor kendiliğinden olur ama zaman alabilir demişti o yüzden eşim ilerlemesin diye ameliyat oldu.. size de çok geçmiş olsun Allah hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin..
Toplam tüp bebek masrafınız ne kadar tuttu acaba ilaclar da dahil?

Toplam tüp bebek masrafınız ne kadar tuttu acaba ilaclar da dahil?
Biz tüp bebek yaptırmadık canım.. ilk oğlum ameliyatın üzerinden 1 ay geçinde doğal yolla hamile kaldım.. oğlum 3 yaşına girecek bu 2. Gebeliğimde tamamen süpriz oldu bize korunuyorduk ama kaçamaklar oldu o ara hamile kalmışım..

Back
X