• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Varikoselden dolayi sperm sayisi duser mi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Lizam

Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2019
112
64
18
Arkadaşlar varikoselden dolayı sperm sayisi düşer mi yada ameliyattan sonra spermlerde artış olur mu ?Bu konuda beni aydinlatirsaniz çok sevinirim.

Benimde eşimde varikosel olduğu için sperm sayısı düşüktü ameliyat oldu sonradan ilaç takviyesiyle yükseldi Yani ameliyat gerekli yükselmesi için

Düşer tatlım etkiler geçmiş olsun bu arada

Varikoselin derecesine bağlı.
Doktorunuz gerekli muayeneyi yapıp ameliyatın gerekli olup olmadığını söyler.
Bizim tüm değerleri fazlasıyla etkilemişti mesela. Ameliyattan başka şansımızın olmayacağını söyledi doktorumuz ve ameliyat oldu eşim.

Benimde eşimde varikosel olduğu için sperm sayısı düşüktü ameliyat oldu sonradan ilaç takviyesiyle yükseldi Yani ameliyat gerekli yükselmesi için
Benim eşimde sperm sayisi 5 milyon hareketlilik sıfır morfoloji %1 bunlar düzelir mi ki

Varikoselin derecesine bağlı.
Doktorunuz gerekli muayeneyi yapıp ameliyatın gerekli olup olmadığını söyler.
Bizim tüm değerleri fazlasıyla etkilemişti mesela. Ameliyattan başka şansımızın olmayacağını söyledi doktorumuz ve ameliyat oldu eşim.
Peki sperm sayisi yükseldi mi yükseldiyse maçtan kaça yukseldi

Daha test vermedik. Bu ayın sonunda vermeyi düşünüyoruz bakalım. Bizim morfoloji 0-1, hız 5, sayıda 15-16 milyon arasıydı ameliyattan önce.
Bizde şimdi ultrasona girdik varikosel yok ama geçen seneden bu yana sperm sayımız 42 milyondan 5 milyona düşmüş. Düşüş çok fazla doktor tahlilleri tekrarlayacak bakalım çok ilginc

Bizde şimdi ultrasona girdik varikosel yok ama geçen seneden bu yana sperm sayımız 42 milyondan 5 milyona düşmüş. Düşüş çok fazla doktor tahlilleri tekrarlayacak bakalım çok ilginc
Gerçekten ilginç. Neden o kadar düşüş sağladı şaşırdım.

Varikosel de yoksa bu kadar düşünün olması çok gerçekten.
Peki iki testte aynı yerde mi yapıldı?

İnşallah sorun yoktur. Test yanlış olmuştur. Çok zor coook 😒😔
Evet çok zor allah kucagimizi boş bırakmasın iki yıldır istiyoruz son bir yıldır her ay hüngür hüngür ağlıyorum 2-3 gün yas tutuyorum resmen. Yanlış olsa da olmuyor demek sebebi var

Takviye olarak bişey kullandınız mı ameliyattan sonra
Evet kullandık. Ameliyattan 10 gün sonra kullanmaya başladık.
3 ay, ayda 1 kutu klomen, 3 ay promen K, 3 ay solgar coenzyme, bir de aktarda hazırlattığımız keçiboynuzu özü üzüm çekirdeği tozu bal polen karışımı bir kür kullandık. Doktorumuz macuna devam et dedi ama kullanmıyorum. Şuan günde 1-2 incir, havuç salatası, nar ve haftada 1 kezde nohut yemeği yedirmeye gayret ediyorum.

Evet kullandık. Ameliyattan 10 gün sonra kullanmaya başladık.
3 ay, ayda 1 kutu klomen, 3 ay promen K, 3 ay solgar coenzyme, bir de aktarda hazırlattığımız keçiboynuzu özü üzüm çekirdeği tozu bal polen karışımı bir kür kullandık. Doktorumuz macuna devam et dedi ama kullanmıyorum. Şuan günde 1-2 incir, havuç salatası, nar ve haftada 1 kezde nohut yemeği yedirmeye gayret ediyorum.
Canım bize hiç ilaç vermedi doktor biz sorduk gerek yok dedi sadece keçi boynuzu pekmezi yedirdik başlarda o kadar klomen iyi oluyor mu erkekte bnde kullandırayım ya 🤔🤔🤔

Canım bize hiç ilaç vermedi doktor biz sorduk gerek yok dedi sadece keçi boynuzu pekmezi yedirdik başlarda o kadar klomen iyi oluyor mu erkekte bnde kullandırayım ya 🤔🤔🤔
İşe yarayıp yaramadığını bu ay sonunda göreceğiz inşallah, daha test vermedi eşim.
Kafanıza göre kullandırtmayın ne olur neolmaz. Doktorunuza sorun belki ilaç vermemesinin vardır bir sebebi.

İşe yarayıp yaramadığını bu ay sonunda göreceğiz inşallah, daha test vermedi eşim.
Kafanıza göre kullandırtmayın ne olur neolmaz. Doktorunuza sorun belki ilaç vermemesinin vardır bir sebebi.
Benim eşimin önce ki değerleri çocuk olmasına engel değildi iyiydi yani ve çift taraflı oldu olma sebebi de doktor ilerde sıkıntı yasar dedi dizim eşinizin değerleri nasıldı peki

Back