Verdiğin bilgiler işin çok teşekkürler bende acaba ameliyat sürecine girmeden takviye ilaçlarla mümkün olur mu diyordum yine her şey Allah’a kalmış umarım ameliyata gerek kalmadan hamile kalabilirimBen kendi hikayemi anlatayım.
Evlendikten sonra 2. yılımızda korunmayı bırakıp hamile kaldım, gayet normal gebelik geçirdim folik asit ve vitamin dışında bir ilaç kullanmadım. Bir müddet ara verdik, oğlum 4 yaşında iken tekrar hamile kaldım 7 haftalıkken kalp atışı yoktu hastanede ilaçla düşük yaptım. 1 yıl sonra tekrar aynısı oldu tekrar düşük yaptım. Bu arada ikimizde test yaptırdık eşimde varikosel çıktı. Bana da hamile kalabiliyorsunuz demek ki sperm değerleri yeterli dendi. Ama eşim 6 ay ara ile yaptığı testlerde değerler kötüye gitti.
Bize de eşimin abisi ameliyatla vakit kaybetmeyin tüp bebek yaptırın dedi. En son tavsiye ile bir doktora gittik. Bana her şey normal yumurta rezervi, harmanlar vs. Eşimde canlı sperm 0 çıktı. Doktor bu değerle tüp bebek de olmaz dedi. Abisi hala işte enjektörle 1 tane canlı sperm bulunsa yeter, tıp gelişti tüp bebek yapın dedi. Allahtan eşim doktorun tavsiyesi ile ameliyat oldu. Ameliyattan 3 ay sonra hamile kaldım. 1,5 ay zaten ilişki yasak ve sağlıklı spermin üremesi yaklaşık 3 ay sürüyor. Bilinçli olarak 3 ay bekledik. Bu arada bende de pıhtılaşma bozukluğu çıktı, 9 ay kan sulandırıcı iğne kullandım. Oğlum 4 ay sonra 3 yaşına girecek.
Spermle alakalı testleri olduk doktor hemen ameliyat demedi 2 ay sonra tekrar sperm testi olup sonuca göre ameliyata karar vericek yaşımız genç olduğundan da tüp bebek için erken dedi sperm sayısı 1.8 milyonbenim eşimde de varikosel var sperm sayısı yüksek ama canlılık biraz düşük yüzde 20lerde. biz de istiyoruz ilaç kullanıcaz bikaç ay değerler aşırı düşük olmadığı için şuanlık ameliyat düşünmüyoruz. sizin değerler nasıl spermiogram verdiniz mi canım?
sperm hareketliliği de önemli canım diğer değerleriniz nasıl? ben bol bol havuç suyu nar suyu keçi boynuzu vs vericem eşime aynen biz de 1 ay sonra tekrar test vericez çünküSpermle alakalı testleri olduk doktor hemen ameliyat demedi 2 ay sonra tekrar sperm testi olup sonuca göre ameliyata karar vericek yaşımız genç olduğundan da tüp bebek için erken dedi sperm sayısı 1.8 milyon
Bizde hareketlilik 45 oranında ama sperm sayısı yetersiz olduğu ve varikosel olduğu için sprrmler tüplere ulaşmadan ölüyor. Bizde keçiboynuzu kürü çoban çökelten vs doktorun verdiği bir sürü şeyi kullanıyoruz umarım işe yararsperm hareketliliği de önemli canım diğer değerleriniz nasıl? ben bol bol havuç suyu nar suyu keçi boynuzu vs vericem eşime aynen biz de 1 ay sonra tekrar test vericez çünküdeğerler yükselecek mi bakıcaz bizde sperm sayısı 60 milyonun üstünde ama hareketsiz işte ulaşamıyo bi türlü 1.5 sene oldu bzim
Gözün aydın canım darısı başımıza olsun bende o doktorun macununu gördüm 3 bin civarındaydı sanırım doktorda eşime iğne verdi ilaçlar falan onlarda biraz pahalı bir ay oldu tedaviye başlayalı inşallah başka bir şeye gerek duymayız ama gerek olursa tabi ki alırımKızlar size umut olur mu bilmiyorum ama benim eşimde de varikosel var sperm sayısı çok kötüydü canlılık çok kötüydü 1 ay bir aktardan aldığımız şeyleri içti yedi keçi boynuzu pekmezi felan biraz değerler yükseldi ama yine olmadı bu seferde mfk denek (Mehmet Fatih Karslı diye bir doktor Instagram'da.yazarsaniz görürsünüz) ikimizde kullandık macunu ve hamd olsun o ay öğrendim hamileyim
Reglime 4 gün var sabırla bekliyorum göğüslerimde şiş ve ağrı var bir de bacaklarda ağrı var inşallah regli belirtisi değildirKızlar size umut olur mu bilmiyorum ama benim eşimde de varikosel var sperm sayısı çok kötüydü canlılık çok kötüydü 1 ay bir aktardan aldığımız şeyleri içti yedi keçi boynuzu pekmezi felan biraz değerler yükseldi ama yine olmadı bu seferde mfk denek (Mehmet Fatih Karslı diye bir doktor Instagram'da.yazarsaniz görürsünüz) ikimizde kullandık macunu ve hamd olsun o ay öğrendim hamileyim
canım macun olan mfk storedaki man plus mu hangisi o acaba? aktardan neler aldınız ben de mfk store a bakıp duruyorum hangisini almalıyım diye bakıcam pahalı biraz o yüzden aktardan neler alabilirim araştırıyorum da.Kızlar size umut olur mu bilmiyorum ama benim eşimde de varikosel var sperm sayısı çok kötüydü canlılık çok kötüydü 1 ay bir aktardan aldığımız şeyleri içti yedi keçi boynuzu pekmezi felan biraz değerler yükseldi ama yine olmadı bu seferde mfk denek (Mehmet Fatih Karslı diye bir doktor Instagram'da.yazarsaniz görürsünüz) ikimizde kullandık macunu ve hamd olsun o ay öğrendim hamileyim
hakkında hayırlısı olsun canım erken gebelik testi yaptın mı?Reglime 4 gün var sabırla bekliyorum göğüslerimde şiş ve ağrı var bir de bacaklarda ağrı var inşallah regli belirtisi değildir
Hayır canım yapmadım hep hayal kırıklığına uğradım gecikirse yapmayı düşünüyorumhakkında hayırlısı olsun canım erken gebelik testi yaptın mı?
canım macun olan mfk storedaki man plus mu hangisi o acaba? aktardan neler aldınız ben de mfk store a bakıp duruyorum hangisini almalıyım diye bakıcam pahalı biraz o yüzden aktardan neler alabilirim araştırıyorum da.
Canım fotoları ekledim ürolog bize bunları önerdi klomen ve trental mucovit ilaçlarının yanında bu besinleri kullanıyoruz bir ay önce almıştı.bunları aktardan 450 tl tuttu bilmiyorum faydası olmuş mu ama umarım olmuşturcanım macun olan mfk storedaki man plus mu hangisi o acaba? aktardan neler aldınız ben de mfk store a bakıp duruyorum hangisini almalıyım diye bakıcam pahalı biraz o yüzden aktardan neler alabilirim araştırıyorum da.
canım çokkk teşekkür ederim harikasın fotoyu direkt eşime atıcam şimdi bunlar yok bundan sonra :))))) ilaç için de yarın doktora gözükecek bir sorsun bakalım kullan derse ilaçları da kullanalım :) allah razı olsun rabbim tez vakitte hayırlı evlatlar versin hepimize inşallahhhCanım fotoları ekledim ürolog bize bunları önerdi klomen ve trental mucovit ilaçlarının yanında bu besinleri kullanıyoruz bir ay önce almıştı.bunları aktardan 450 tl tuttu bilmiyorum faydası olmuş mu ama umarım olmuştur
Rica ederim canım inşallah güzel haberler alırsınız bunları kullanmadan hamile kalmak nasip olur. Allah kimsenin kucağını boş bırakmasıncanım çokkk teşekkür ederim harikasın fotoyu direkt eşime atıcam şimdi bunlar yok bundan sonra :))))) ilaç için de yarın doktora gözükecek bir sorsun bakalım kullan derse ilaçları da kullanalım :) allah razı olsun rabbim tez vakitte hayırlı evlatlar versin hepimize inşallahhh
Man women plus kullandık macuncanım macun olan mfk storedaki man plus mu hangisi o acaba? aktardan neler aldınız ben de mfk store a bakıp duruyorum hangisini almalıyım diye bakıcam pahalı biraz o yüzden aktardan neler alabilirim araştırıyorum da.
Bizde de varikosel çıktı teşhisi çapa da kondu. ama ameliyata gerek görmediler direk tüp bebeğe yönlendirdiler. vitamin takviye filan vermedi dr. size takviye olarak ne önerdiler acaba morfoloji 1 ile 2 arası değişiyor bizde hareketlilikte de biraz düşüklük varVerdiğin bilgiler işin çok teşekkürler bende acaba ameliyat sürecine girmeden takviye ilaçlarla mümkün olur mu diyordum yine her şey Allah’a kalmış umarım ameliyata gerek kalmadan hamile kalabilirim
Bizim için de tüp bebek için yaşınız genç dedi doktor hemen tavsiye etmedi önceki mesajlarda doktorun verdiği bitkiseller var kan tahlillerimiz iyi gibi görünüyor şimdilik tabi gelecek ay sperm testi olacak ona göre ameliyat planlaması yapıcazBizde de varikosel çıktı teşhisi çapa da kondu. ama ameliyata gerek görmediler direk tüp bebeğe yönlendirdiler. vitamin takviye filan vermedi dr. size takviye olarak ne önerdiler acaba morfoloji 1 ile 2 arası değişiyor bizde hareketlilikte de biraz düşüklük var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?