Erkek İnfertilitesi varikosel sorunu olup mikroenjeksiyon deneyenler yardım lütfen

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

dimple77

Guru
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2009
48
1
286
Ankara
Arkadaşlar merhaba;
4 yıllık evliyiz. İlk yıl bebek istememiştik (sanki oluyormuş gibi) daha sonraki yıllarda olmayınca testlerimiz yapıldı ve eşimde varikosel tespit edildi. Ben 32 yaşındayım eşim 39 yaşında. Gittiğimiz doktorlar bize 39 yaşında varikosel ameliyatından artık bir fayda sağlanamayacağını ve direkt olarak mikroenjeksiyon yöntemini denememizi söylediler. Bu arada sayı 9 milyon, morfoloji %1 idi. Bu değerlerle bir kez aşılama denedik sonuç negatifti maalesef senağlama Geçen ay uzun protokol mikroenjeksiyon tedavisine başladık. Dün 20 tane yumurta toplandı. Bugün 16 tanesinin iyi durumda olduğunu söylediler. Pazar günü transferim yapılacak. Rabbim nasip eder de tutunurlar bana inşallah
Sorum şu, varikosel ameliyatı olmadan mikroenjeksiyon deneyip başarılı olan var mı? Bu konuda doktorların farklı farklı görüşleri var. Açıkçası kafam çok karışık. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım..

Merhaba dimple Hayırlı olsun tedavin en zor kısmı atlatmışsın. Eşimde varikosel ameliyatı olmadı olsada pek bişey farketmiyeceğini söylemişlerdi.Yaşıyla ilgili bize bişey dediklerini hatırlamıyorum aynı yaştalar eşinle. Bu durumda oluncada bizede micro önerdiler.Biz ilkinde pozitif sonucu aldık ama sonra düşük yaptım gerçi ben. Mikro için zaten en kaliteli yumurta ve spermleri seçiyorlar onlar bu yüzden için rahat olsun.

çok teşekkürederim arkadaşım cevapladığın için. Bugün transferim gerçekleşti. 1. kalite 1 tane ve 2. kalite 1 tane olmak üzere toplam 2 tane embriyo yerleştirildi. Bakalım bundan sonrası şans artık. Doktorumuz %40 ila 50 arasında şans verdi. Umarım hepimiz mutlu sona ulaşırız..

Tekrar hayırlı olsun. ınşallah ikiside seninle kalırlar bu arada bol bol dinlen ilk bir kaç gün çok önemli yerleşmesi için biliyorsundur zaten sende.Rahat ve huzurlu olmaya çalış.12 gün sonra güzel haberler vermen dileğiyle.

Çok teşekkürederim. Kısmet artık gerisi. İlk gün biraz yattım ama sonrasında çok dinlenemedim. Gündüz işe gidip akşam da yemek yaptım mecburen.. Zaten dinlenmek için çok şansım yok benim maalesef. Hareketli bir ortamda çalışıyorum. Ama doktorum illa yatmama gerek olmadığını söylediği için rahatım biraz daha. Transferden sonra hangi gün tutunuyorlar tam olarak bilmiyorum aslında ama benim için çok farketmeyecek:roflol: Ayağı yanmış kedi gibi dolaştım durdum çünkü

Günlük hayata devam edilmeli doğru ama yinede çok yükseğe filan uzanmamaya çalış cnm.Transferden sonraki ilk 3-4 gün önemli doğru yere tutunması için derler. Hayırlısı senin için neyse o olsun dimple. Canım arada sırada tüp bebek kısmına uğra şu anda sonuç bekleyen yada tedavide olan bir çok kişi var senin gibi.

Eşimin sperm sayısı 100 000 ml.Varikoseli var.3 kez mikroenjeksiyon denedik.ilk ikisini bir merkezde yaptık.Sonuçta ikisi de pozitifti.ılerlemedi mecburi düşük moldu.3.denemeyi başka bir merkezde yaptık sonuç negatif.Sperm fish,karyotip kromozom tahlilleri ve y mikrodelasyon analizleri yapıldı.Hiçbirşey çıkmadı olumsuz olarak.moralmen eşimle çökmüş durumdayız.Eşime birşey hissettirmemeye çalışıyorum.ılk gittiğimiz merkezde dondurulmuşlarımız var.Onları denemeye devam edeceğiz herhalde.Ne yapacağımı bilmiyorum.Lütfen yardım....

Merhaba eşimin sperm sayısı 100 000 ml.Varikoseli var.3 kez mikroenjeksiyon denedik.ilk ikisini bir merkezde yaptık.Sonuçta ikisi de pozitifti.İlerlemedi mecburi düşük moldu.3.denemeyi başka bir merkezde yaptık sonuç negatif.Sperm fish,karyotip kromozom tahlilleri ve y mikrodelasyon analizleri yapıldı.4.denemem 14 Şubatta.İçimdeki his bu kez olacak diyor.Sonucu bildiririm.Sen de bildir.Allah hepimizin de yardımcısı olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…