Varikosel ameliyatı sonrası değerlerin daha kötü olması

longoz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2021
25
15
Merhaba arkadaşlar,

Eşim 5 ay önce varikosel ameliyatı oldu. Dün ameliyattan sonra ilk kez spermiyogram yaptırdı. Sperm sayısı inanılmaz düşmüş. Ameliyat öncesi 96 milyondu 29 milyon olmuş (ki doktorun verdiği takviyeleri kullanıyor ameliyattan beri).

Hareketlilik biraz artmış ama hala yetersiz. 5ken 15 olmuş. morfoloji 4. Bu değerler neden böyle, ameliyattan sonra değerleri kötü olup sonra düzelen var mı? Canım çok sıkıldı bu değerler iyileşir mi? Hayır ameliyattan sonra da az vakit geçmedi hiç normal gelmedi bu sonuç bana

Son durumunuz nedir acaba, benim eşime de istediler ve değerleri de düşük. Bayaa dusunceliyiz. Yorumunuz ve fikriniz nedir acaba

Son durumunuz nedir acaba, benim eşime de istediler ve değerleri de düşük. Bayaa dusunceliyiz. Yorumunuz ve fikriniz nedir acaba
benim esimde de varimosel var. sperm sayısı ve hareketlilik iyi ama morfoloji %1. araştırınca ameliyatın morfoloji üzerinde çok etkisi olöasını öğrendik. bazı doktorlar ameliyata gerek yok diyor, bazıları yapalım diyor. araştırdık esimin amcası doktor. o da ameliyat olacaksa mikrocerrahi ile olsun dedi. açık ameliyatlarda sağlıklı damarların da zarar görme riski varmış. bu durumda da değerler ameliyattan sonra düsebiliyor.

Kesinlikle aynı yorumlari alıyoruz ve gittikçe aklımız karışıyor

Kesinlikle aynı yorumlari alıyoruz ve gittikçe aklımız karışıyor
valla biz su an için yaptırmamaya karar verdik. çünkü kendi doktorum da şans hala daha var dedi. bir süre deneyin isterseniz dedi. esime takviye verildi ve her sabah bal+polen karışımı tüketmesini istediler. doktor 3-4 ay deneyin olmazsa ameliyatı düsünün dedi. biz de ağustosa kadar denemeye karar verdik. eğer ağustosa kadar gebelik olmazsa ameliyat olacak. zaten doktor 15dklık bir islem dedi. 2 gün içerisinde de normal hayatına dönebiliyor. ama tabii ki sonra 1-2 sene içerisinde ancak gebelik olabiliyormus araştırdığım kadarıyla. o kadar beklemek de strese sokmuyor değil valla. ve doktorumuz bize varikosel ameliyatından sonra da farklı damarlarda tekrarlayabilir dedi. 2-3 sene içerisinde tekrar varikosel oluşabilir yani. bilemiyorum valla zor bir durum

Bize şans vs gibi bir şey demedi, başlangıç var hemen ameliyat edelim dedi. Çok güzel açıklamışsınz, inşallah hastaneye gerek kalmadan çözülür

Ameliyatı zaten mikro cerrahiyle oldu eşim. Hem de alanında çok çok ünlü, kkda da çok övülen bir doktora oldu. Ancak çok pişman olduk yaptırdığımıza. Bizim sadece hareketlilik kötüydü. Sperm sayısı 100 milyon civarındaydı. Şimdi hepsi kötü. 1 yıl oldu ameliyattan sonra hala düzelmedi. Ve varikosel tekrar nüksetmeye başlamış. Tüp bebek yaptırmaya karar verdik. Hiç tavsiye etmiyorum da diyemiyorum çünkü burda okuduğum yorumlarda ameliyattan memnun kalan da çok kişi var.

kuzum bizim varikosel 3.7mm soldaydı. sağ tarafta da minik bir tane varmış. idrara sperm kaçağı oluyormus. son gittiğimiz doktor 5mm altına ben ameliyat yapmam dedi. esime takviye başladı, beslenmesine dikkat etmesini falan istedi. 3 nisanda başladı takviyelere ve 28 mayısta hamile olduğumu öğrendim. esim yine de ilerleyen zamanlarda ameliyat olmayı düsünüyor cünkü doktor 5mm üzerine çıkınca ağrı ve erken boşalma veya erekte olamama gibi problemler olabilir dedi. bizim doktorumuz zaten ameliyattan sonra diğer damarlarda 2-3 sene içerisinde varikosel tekrarlayabilir demisti. inşallah güzel sonuclar alırsınız.

Hayırlı olsun. İnşallah bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza alırsınız Keşke biz de yaptırmasaymışız. Şu an ameliyat öncesi sperm sayısına ulaşmak bizim için hayal gibi bir şey. Doktorunuzun adı neydi acaba? Açık açık yazmak istemiyorsanız özelden yazabilir misiniz

Medical Park Karadeniz hastanesindeydi doktorumuz. burdan isim falan yazılıyor mu bilmiyorum ama özelden yazarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…