Merhaba. Biz doktorumuzun tavsiyesiyle eşimde varikosel olmasına rağmen büyük bir fark yaratmayacağını söylediği için ameliyat olmadan tüp bebek tedavisine başladık. 4. Embryomuz oluşmuştu. İlkinde 1 tane transfer edildi tutmadı. 2. Transferim çift embriyo transferi oldu 6. Günümdeyim ama tuttuğunu düşünmüyorum. Şimdi sonuç negatif gibi düşünürsek, kalan embriyoyu kullanmadan sperm dna hasar testi ve ameliyat işlerine geçmek istiyorum daha fazla vakit kaybetmemek adına. Malum ameliyattır ilaçlardır sperm değerleri aylar sonra düzeliyor. Sadece şuna aklım takılıyor, önce ameliyat işini halledip kaan aydosa dna hasar testi için fln öyle mi gitmek lazım. Yoksa direkt baştan bi ona görünüp mü başlasak ameliyata kestiremiyorum. Tecrübelerinize dayanarak ne tavsiye edersiniz ? Dnadaki hasardan fln emin olup düzeleceği kadar düzelterek yeniden sıfırdan tüp bebek tedavisine başlamak istiyorum, bu şekilde son kalan embriyo da muhtemelen tutmayacak ve boşuna onlarca ilaç iğne alarak ve manevi olarak yıpranarak zaman geçiriyorum