Yöresel Tarif van'ın yemekleri...

Yöresel Yemekler

_etbb_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2009
121
1
merhaba kızlar...
van'ın yemekleri özel olan van'a özel yemekler nelerdir... bilen vardır mutlaka ben ankaralıyım... nişanlım van'lı merak ediyorum hangi yemekleri meşhur yemek seçimleri nasıl yardımcı olursanız sevinirimmm şimdiden teşekkürler....
a.s.a.s.a.s.

tuzlu balıkları çok meşhurdur becebilirsen ne ala bende bilmiyom ama yemiştim çok nefisti birde süper dolma yaparlar ama bende bilmiyorum canım

Adı şuan tam aklımda değil,çortlumu ne,lahana turşusundan etli buğdaylı bir yemekleri var,ayran aşını çok severler,kahvaltıda otlu peynir ve ceviz.Eşim bitlisli ama yemekleri aynı,hiç güzel bulmuyorum ben yemeklerini.hele otlu peyniri üstüne para verseler yemem.Normal buğdayla nohutu haşlayıp çerez gibi yerler ki hiç anlam veremem bu zevke:umursamaz:Malum içli köfte,mumbar dolması vs.. aklıma gelenler.

Adı şuan tam aklımda değil,çortlumu ne,lahana turşusundan etli buğdaylı bir yemekleri var,ayran aşını çok severler,kahvaltıda otlu peynir ve ceviz.Eşim bitlisli ama yemekleri aynı,hiç güzel bulmuyorum ben yemeklerini.hele otlu peyniri üstüne para verseler yemem.Normal buğdayla nohutu haşlayıp çerez gibi yerler ki hiç anlam veremem bu zevke:umursamaz:Malum içli köfte,mumbar dolması vs.. aklıma gelenler.

teşekkür ederim hammer a.s. fikirleriniz için nohutla buğdaya bende anlamadım ama dogu zevki başka oluyor işte
fikirleirnizi bekliyorum eşinizde doğuluymuş başka neleri war meselaopuyorumnanaktan

keledosu meshurdur.bugdayli tahilli karisik bi yemek .kkahvaltida murtaga kavrulmuu unu yumurta da var sanirim cevirip balla serviss yapiyolardi.tuzlu balik onceden basiliyor sonra tandirlarda psiyor van coregi hazir satiliyor.otlu peynirle kahvaltida cok guzel gider.et yemeklerini cok yerler.ayran asi tuzlu balikla yenir mesela ayrin asini ben cok begenirdim.bugday halamasida her yorede bilinen di hedigi olarak yapilan bisey
cevizle felan servis ederler bence gayet guzel cerez gibi merak ettim vanami gidiyosunuz gelin olarak.eger oyleye dogal ve lezzetli urunleri yerinde bulur kesfedersin yok degilse muhakkak nisanlinla vana girmelisin.az daha unutuyodum kurt koftesi en begendiklerim arasinda ince bulgur ve onun daha ince cekilmisi adini unuttum simdi olmazsa irmikte olabilir isliyosun reyhan ve sanirim bi ot cesidi daha giriyor icine kofteler yapiyosun (mercimekli kofte seklinde birazdaha kucuk ebatlarda)hasliyosun sarimsakli yogurtla servis yapiliyo

X