Van ili hakkinda

UMUDUM_34

Bekle..Bekle...Hiç Pes Edermiyiz?
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2013
1.783
1.792
133
Selam kizlar
Tayinimiz vana cikti
Hic bilmiyoruz nasil bi yer.nerelerde oturulur.evler nasil.
(Insanlari nasil demicem her ilin iyiside oluyo kotusude.)
Napilir?yazi nasil kişi nasil.neler var?
Orda yasayan, yasamis yada orali olan arkadaslar yazabilirlermi bildiklerini.
Netten pek bisey bulamadimda.
15 gun icinde tasinmamiz lazm ama hicbisey bilmiyoruz daha.
Valla bide merkezde kiralik ev bulursaniz baba tadindan yenmezsiniz :))

Eşim öğretmen olarak Van merkezde 3 yıl çalıştı daha 1 sene önce tayin istedk
Van çok güzel bir yer biz çok sevdik
Bizim gittiğimiz ilk sene çok kış olmamıştı sonraki seneler biraz daha sertti
Ama gözünüz korkmasın abartılı kış olmuyor merkezde
Ben Kütahyalıyım bizim burası daha soğuk yani
Biz merkezde beşyol var meşhur orada oturuyorduk
Zaten apartlar çok var eşyalı eşyasız rahatlıkla bulabilirsiniz kiralık ev ki biz kirada oturmayalım diye ev alıp giderken satmıştık

Van’da yaşayan birisi olarak şöyle söyleyim mükemmel insanları hemen sahiplenir ama her ilin iyiside kötüsüde vardır dediğiniz gibi ancak yazın Harika bir şehir gölü herşeye değer kışıda pek soğuk değildir..Şimdiden hoşgeldiniz :)

Eşim öğretmen olarak Van merkezde 3 yıl çalıştı daha 1 sene önce tayin istedk
Van çok güzel bir yer biz çok sevdik
Bizim gittiğimiz ilk sene çok kış olmamıştı sonraki seneler biraz daha sertti
Ama gözünüz korkmasın abartılı kış olmuyor merkezde
Ben Kütahyalıyım bizim burası daha soğuk yani
Biz merkezde beşyol var meşhur orada oturuyorduk
Zaten apartlar çok var eşyalı eşyasız rahatlıkla bulabilirsiniz kiralık ev ki biz kirada oturmayalım diye ev alıp giderken satmıştık
Tesekkur ederim oncelikle.aslinda hic korkmuyorumda ilk defa vaska bi sehirde yasayacagim.azicik urkuyorum
Ev almak cok mantikli onu bizde dusunduk cunku kiralar tuzlu biraz.ama malesef simdilik mumkun degil
Buarada simdiden hosbulduk :)

Van’da yaşayan birisi olarak şöyle söyleyim mükemmel insanları hemen sahiplenir ama her ilin iyiside kötüsüde vardır dediğiniz gibi ancak yazın Harika bir şehir gölü herşeye değer kışıda pek soğuk değildir..Şimdiden hoşgeldiniz :)
Ayy cok tesekkur ederim.orda yasayan biriyle konusmak simdiden sevindirdi beni :))
Peki kiralar nasil?
Netten baktimda biraz fazla geldi bana.
Gercekten oylemi.nerelerde biraz daha uygununu bulabiliriz acaba

Öğretmenim ilk atama yerim Van oldu, burada evlendim ve 4 yıldır da Vanda yaşıyorum:)
Van merkez güzel ve rahat bir şehirdir, istediğiniz her şey ve her marka mevcuttur(gelmeden önceki tereddütüm buydu:)). Son zamanlarda şehir içinde çok fazla yenileme ve yapılanma mevcut, park düzenlemeleri, cadde bakımları vs ile baya baya güzelleşiyor:) yazları sıcaktır ama gölünden dolayı ikindi akşam üzeri serin olur sıcaklık sizi rahatsız etmez, kışları çetindir kar nisan sonu mayıs başına kadar yerden kalkmaz merkezde sürekli karlar kazındığı için sıkıntı olmuyor ama havası sert geçer. Hatta bir iki haftadır serinlik kendini hissettirmeye başladı gelince göreceksiniz:)
Ev yönünden şanslı ya da şanssız olmak size bağlı, burada çok ama çok fazla ev mevcut sürekli inşaat var her yerde ancak çoğu ev satılıktır kiralık ev bulmak kolay olmuyor, merkezde ev isterseniz şimdiden sahibinden'e filan bakıp araştırsanız iyi olur çünkü 15 gün icinde bulmak biraz zor olur, ama eşyalı apart tarzı ararsanız zibilyon tane var illa ki bulursunuz. Sormak istediğiniz başka bir şey olursa yardımcı olurum:)

Tesekkur ederim oncelikle.aslinda hic korkmuyorumda ilk defa vaska bi sehirde yasayacagim.azicik urkuyorum
Ev almak cok mantikli onu bizde dusunduk cunku kiralar tuzlu biraz.ama malesef simdilik mumkun degil
Buarada simdiden hosbulduk :)
Bende ilk defa eşim dolayısıyla farklı bir şehirde yaşadım
Bende tırsmıştım ama beklediğim gibi olmadı çok sevdik Vanı
Özellikle Van ın yerlileri samimi içten insanlar
Hala arklarımız var orada 2 sene daha kalsaydık keşke diyoruz özlüyoruz Vanı :D
Özelliklede kebaplarını :D
Bizim arklarımız 1+1 950 1000 civarı duruyolar uygun isterseniz eşyasız tutup 2. Elcilerden eşya alabilirsiniz daha uygun olur

Öğretmenim ilk atama yerim Van oldu, burada evlendim ve 4 yıldır da Vanda yaşıyorum:)
Van merkez güzel ve rahat bir şehirdir, istediğiniz her şey ve her marka mevcuttur(gelmeden önceki tereddütüm buydu:)). Son zamanlarda şehir içinde çok fazla yenileme ve yapılanma mevcut, park düzenlemeleri, cadde bakımları vs ile baya baya güzelleşiyor:) yazları sıcaktır ama gölünden dolayı ikindi akşam üzeri serin olur sıcaklık sizi rahatsız etmez, kışları çetindir kar nisan sonu mayıs başına kadar yerden kalkmaz merkezde sürekli karlar kazındığı için sıkıntı olmuyor ama havası sert geçer. Hatta bir iki haftadır serinlik kendini hissettirmeye başladı gelince göreceksiniz:)
Ev yönünden şanslı ya da şanssız olmak size bağlı, burada çok ama çok fazla ev mevcut sürekli inşaat var her yerde ancak çoğu ev satılıktır kiralık ev bulmak kolay olmuyor, merkezde ev isterseniz şimdiden sahibinden'e filan bakıp araştırsanız iyi olur çünkü 15 gün icinde bulmak biraz zor olur, ama eşyalı apart tarzı ararsanız zibilyon tane var illa ki bulursunuz. Sormak istediğiniz başka bir şey olursa yardımcı olurum:)
Cok yardimci oldu yazdiklariniz cok tesekkurler.
Evet ilanlardada gordum cogu esyali evlerin.ama benim esyalarim var.burdan goturucez butun esyalarimizi.oyuzden esyasiz ariyorum.
Peki edremit te oturulup merkeze gidip gelinirmi sizce.
Yani esim merkezde calissa ev edremitte olsa.ve edremiti tavsiye edermisiniz

Ahh Van ahhh.. Üniversiteye ilk orda başladım ve 2 ayı doldurmadan 2011 depremi olmuştu o günleri hatırladım. Zaten 2 yıl sonra da yatay geçiş yapmıştım. Ama çok güzel arkadaşlar edindiğim, eglendigim bi yer olarak kalacak aklımda...

Cok yardimci oldu yazdiklariniz cok tesekkurler.
Evet ilanlardada gordum cogu esyali evlerin.ama benim esyalarim var.burdan goturucez butun esyalarimizi.oyuzden esyasiz ariyorum.
Peki edremit te oturulup merkeze gidip gelinirmi sizce.
Yani esim merkezde calissa ev edremitte olsa.ve edremiti tavsiye edermisiniz
Tabi ki edremit çok uzak değil merkez ilçesidir Vanın, karşı komşumun kızı edremitte liseye gidiyor okuldaki müdür yardımcım edremitte oturuyor sıkıntı olmaz yani merkeze 20 30 dk arası mesafesi zaten, yolları acıktır yaz kış sizin için porblem olmaz. Edremit çok güzeldir kocaeli parkı vardır hiç boş kalmaz, piknik alanlari yeşilliği çok güzeldir. Ic kısımlarını çok bilmem ama arkadaşım edremit tokilerde oturuyor orayı biliyorum gayet güzel bakımlıdır yerleri.

Mrb bizde 2 yıl bitti 3yila dönüyoruz vandayiz merkezde oruruyoruz burası çok güzel bir yer çok memnunuz arkadaş çevreside edindiniz mi demeyin keyfinize

Back
X