Merhabalar,
Başlık zaten reklamım diyor, ama görünce dayanamadım. 5 yıl önce ben de buraya gidip vajinusmus tedavisi oldum. Açıkçası o zamanlar bi çaresizlikle hemen ne gerekiyorsa yapalım diye düşünüp 5yıl önce bile 6bin liraya yakın para ödedik buraya. Sonradan bu sıkıntıyı yaşayan bazı arkadaşlarım özel hastanelerde gittikleri kadın doğumculardan destek aldılar bu konuda. Asla bu kadar para ödemediler.
Tıbbi bir işlem gerekmediği sürece bunun bir hastalık olduğunu da düşünmüyorum açıkçası. Toplumumuzun üstümüzde yarattığı gereksiz tabular neticesinde yaşadığımız çoğunlukla psikolojik kökenli bir durum bence. Bir takım egzersizlerle 1-2 hafta içinde gayet üstesinden gelinebilecek bir durummuş. Çok abartılmış ve o zamanlar beni de paniğe sevk etmiş. Herkeste böyle midir bilmiyorum tabi ama ben evlenene kadar, hatta sonrasında da aslında, açıp genital bölgemi bir kez olsun incelememiş bir insanım, kendi vücudumda olmasına rağmen tanımıyorum bile o bölgeyi. Hal böyle olunca cinsel birliktelik yaşanamadığı durumda da vay bende bi sıkıntı var, eyvah, öldüm bittim moduna girebiliyoruz.
Açıkçası kimsenin ekmeğine, kazancına engel olmak değil niyetim. Fakat sakin olup, çoğunlukla çok kolay çözülebilecek bir durum olan vajinusmus için fahiş fiyatlar ödemek zorunda hissetmesin kimse diye bunları dilim döndüğünce belirtmek istedim. Çünkü ben buraya gittiğime ve bu hizmet için bu kadar para ödediğime pişmanım.
Umarım bu sıkıntıyı yaşayan herkes kolayca atlatır.