• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinusmus

wersaff

Guru
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2014
570
112
303
34
arkadaşlar tüp bebekte yumurta takibi için vajinal ulturason oluyoruz benim de vajinusmusum var.Doktor yavaş ve telkinler ile yapınca ben yapabiliyordum bugün asistanına yaptırdı kendi çıktı
Asistanıda prezarvatif taktı ultrason başlığına ama jel koymadı bak dedim vajinusmusum ben tamam sorun değil dedi bana benim elim hafif bende zaten cesaretimi zor toplayarak izin verdim ,ultrasonu sokarken acı hissettim bir dk dedim dinlemedi devam etti gevşememe izin vermedi tabi devam edip tekrar sokunca bastım çığlığı canım gerçekten yandı jel koymadığından mı kendimi kastığımdan mı anlamadım bana ordaki hemşire bağırdı doktorda iken neden bağırmadın da şimdi bağırdın kızdılar sonra doktor gel bakalım sana yok dedim bakmayın o kadar cesaretim kırıldı ki yarın gel o zaman dedi yumurta takibim var ve bakmak zorunda ne olur bir çözüm geçici süreliğine verin bana devlet hastanesi bu , zaten vajinusmus için doktora gideceğim ben lütfen yarın stresliyim hala psikolojim bozuk geçici çözüm önerisi var mı kimsenin Allah razı olsun

anestol pomad veya daha etkili olsun isterseniz emla alıp kullanabilirsiniz.
Estriol krem de kayganlaştırır, canınız yanmaz.

hiç stres yapma bu bir hemşirenin sana bağırmasına izin verme buda iki sen zaten başta canım yanar yavaş demişsin ikaz etmişsin beklememiş devam etmiş tepkini ver kas gevşetici al canım kaslarını gevşetirsin

Bebeğinizin olmama sebebi ne?

Önce vajinismusu yenseniz, sonra da bebek düşünseniz sizin için daha iyi olabilir. Hem 2 stresi bir arada yaşamamış olursunuz hem de süreci uzatmamis. Hamilelik, doğum, lohusalik derken uzun bir süre ara vereceksiniz.

Vajinismusu yenmeden çocuk sahibi olmaya çalışmanız çok saçma, çok yanlış ve garip.

Daha aylarca bakılacak o bebeğe

Kendinizi telkin edin

Ultrason zaten ince bir şey hepimizde kullanıldı

vajinismusu yenmeden neden bebek yapmak gibi bişeye kalkışıyosun? sebebi ne yani? cinsel hayatımız olmasın aman o da neymiş gibi bişey mi diyosun? doktor da ilgin.-ç. kimse sen hayırdır demiyor mu?

Evlenir evlenmez bile çocuk sahibi olanları anlamış değilim yani bana göre çiftler biraz kendilerine vakit ayırıp cinsel hayatlarını da belli bir düzeye getirip ardından çocuk sahibi olmalı .hamilelik doğum çocuk derken eskisi gibi olmuyor. Haddime değil ama vajinismus u yenmeden çocuk neden ? Asıl sorunuz için ise kastiginiz için canınız acimistir. Rahat olmadığınız sürece de canınız acir ki 5 yıllık evliyim doktor kontrolleri olduğunda benimde canim acir yabancı biri ve yabancı bir cisim .doktorunuzla konuşup muayeneye giderken sakinleştirici alabilirsiniz belki

hiç stres yapma bu bir hemşirenin sana bağırmasına izin verme buda iki sen zaten başta canım yanar yavaş demişsin ikaz etmişsin beklememiş devam etmiş tepkini ver kas gevşetici al canım kaslarını gevşetirsin
Kızlar doktor yarın gel dedi ama gitmicem ben cuma gitcem ne olursa olsun bu travmayı kolay atlatamam en azından muayene ye birgün ara verecem unutayım diye ...
Hiç kimse anlamadı beni tanıyanlar çok söyledi ona vajinusmus diye ama o üst üste denedi ve elim hafif dedi ,,yumurta takibime birgün ara verecem

Kaynanam kanser yarın onun randevusu var ve kaç kere dedim hocam çarşamba değil perşembe olur mu mutlaka gelmen lazım dedi ve ben de kaynanamı erteledim gittim ama bana başkasına yaptırıp çıktı o kadar ağladım ki canım yandı ki birde hemşire diyor başka hastaları korkutacan diye
İlk başta yani sen doktora 3 defa vajinal ultrasona girdin hiç bu kadar tepki vermedin şimdi neden bu kadar tepki anlamıyorlar sanki bilerek yapmışım gibi suçlu hissettim tedavimi yarım bırakacaktım eşim bana dedi uüzdük kuyruğuna geldik diye bende burda hiç tanımadığım siz insanlardan yardım alayım dedim ne yaparsam hissetmem
Doktor ilk yaptığında bana yavaş yavaş yapıyordu ilk girdirip sonra bir dk bekletip kaslarımın gevşemesini bekliyordu öğle yapıyordu bende anlamadım neden bu kadar canım yandı

Bebeğinizin olmama sebebi ne?

Önce vajinismusu yenseniz, sonra da bebek düşünseniz sizin için daha iyi olabilir. Hem 2 stresi bir arada yaşamamış olursunuz hem de süreci uzatmamis. Hamilelik, doğum, lohusalik derken uzun bir süre ara vereceksiniz.
Canım benim eşimin sperm sayısı düşük , yaşımız genç oludğu için eşim şansımız varken yaptırt dedi kıramadım şimdiye kadar öyle ay ay demedim ama bugün gerçekten herşeyden vazgeçecektim

Kas gevşetici nasıl oluyor Allah bin kere razı olsun en azından yadırganmıyorum burda

Sizi vajinismus tedavisine yonlendirmek yerine tup bebek yapmaya calisan doktorun diplomasi alinmali.

Vajinismus tedavisine harcayin tup bebek paranizi hem hastaliginiz tedavi olsun hem bebeginiz olsun.
Ya aslında bizim doktor iyi de biz tüp bebeği raporlu yapıyoruz zaten kesin gideceğim şu yumurta toplama bitsin öyle yada böyle bitecek bu dertlerim
Şimdi başladım iğnelere

Sahi vajinismus'u yenemeden bebek ne kadar mantıklı?
Anlamıyorsunuz siz bizim brbrğimiz normal yollar ile olması imkansız o yüzden tüp bebek vajinusmus için doktora gitmiştik hep devlet ama inanın bazen insanın hiçbir işi istediği gibi olmuyor ,

Evlenir evlenmez bile çocuk sahibi olanları anlamış değilim yani bana göre çiftler biraz kendilerine vakit ayırıp cinsel hayatlarını da belli bir düzeye getirip ardından çocuk sahibi olmalı .hamilelik doğum çocuk derken eskisi gibi olmuyor. Haddime değil ama vajinismus u yenmeden çocuk neden ? Asıl sorunuz için ise kastiginiz için canınız acimistir. Rahat olmadığınız sürece de canınız acir ki 5 yıllık evliyim doktor kontrolleri olduğunda benimde canim acir yabancı biri ve yabancı bir cisim .doktorunuzla konuşup muayeneye giderken sakinleştirici alabilirsiniz belki
Evlenir evlenmez değil 4 sene oldu evleneni bizim başka sorunlarımızda oldu o yüzden eşim çok istiyor ve doktorada muayene olunca tamam dedim ultrason ile ve muayene ile barıştım ama gün geçtikçe korkum baya yükseldi hele o asistandan sonra kabus oldu
Bende çok üzüldüm başarmıştım desim oyleyse ama yok

Ya aslında bizim doktor iyi de biz tüp bebeği raporlu yapıyoruz zaten kesin gideceğim şu yumurta toplama bitsin öyle yada böyle bitecek bu dertlerim
Şimdi başladım iğnelere
Transfer oncesi mutlaka gidin ihmal etmeyin gonlunuze gore olsun hersey.

Back