Vajinusmus atlatıpta normal doğum yapan varmı?

megryann

Aşkımın aşkı....
Kayıtlı Üye
20 Mart 2009
5.905
38
Arkadaşlar ben 1-2 yıl önce vajinusmustum geçti çok şükür.Darısı geçmeyenlerin başına olsun inş. Psikolojik anlamda zor bir durum olduğunu çok iyi biliyorum.Dün doktoruma vajinusmus geçirdim doğum şeklini ne önerirsiniz diye sorduğumda direkt normal doğum dedi.Çok şaşırdım.Böyle düşünmesi güzel elbette ama benim korkularım var.Çünkü hiç daha önce bir vajinusmusludan normal doğum yaptığını okumadım ve duymadım ve ister istemez yapabilirmiyim duygusu geliişti.Henüz erken biliyorum ama 'kafanda hep normal doğuma hazırlan'dedi doktorum.İşin sancı kısmı değil beni ürküten şu aşamada doğum sırasında vajenle ilgili bir acı hissedersem diye aklıma takılıyor... Doktorum buna hamileliğin son haftalarında yapacağı muayeneden sonra tam karar vereceğini söyledi.'Çatı muayenesi sırasındaki tepkime göre karar verecek.Sıkıntı yaşatacağımı sanmıyorum çatı muayenesinde yeterki orada bir acı duymayayım....

Şimdi benimle aynı durumda olupta normal doğum yapan varmı aranızda?

bende vajınusmustum hemde 3 sene bende normal dogum ıstıyorum ama cok korkuyorum

Canım benimde ilk tercihim normal ama tek korkum aman aşağıyı acıtmasınlar.Yoksa inan sancı çekerken piskolojik olarak 1-0 geride başlayacağımı düşünmüyorum.Ama vajenle ilgili durum için normal doğuma yenik başlayacağımı biliyorum....
O günlere sağ salim çıkmak nasip olursa inş. kolay ve çabuk bir doğum atlatır ve sevincimizi paylaşırız burda evlatlarımız kucağımızda inş.

bende aşasını elletmek istemiyorum
oradan bir bebek çıkıcak herhalde acıyacak , dikiş atılırken birede cogu acıdan uyuşuyor diyor bilmiyorum bende 11 ay vajinismus illetini çektim

aşasını ellemesinler ben kendim çıkarırın bebişi

vajinusmus yaşayan biri değilim ama normal doğum yaptım. acı var elbette. ama dayanılmayacak türden de değil. şu an yine hamileyim ve yine normal doğum düşünüyorum. karnımı kestirmek istemiyorum. biraz cesaretle sakıncası olmadığı sürece her kadın normal doğum yapabilir diye düşünüyorum.

vajinusmus yaşayan biri değilim ama normal doğum yaptım. acı var elbette. ama dayanılmayacak türden de değil. şu an yine hamileyim ve yine normal doğum düşünüyorum. karnımı kestirmek istemiyorum. biraz cesaretle sakıncası olmadığı sürece her kadın normal doğum yapabilir diye düşünüyorum.

Sancı kasıklarda ve belde oluyor değilmi?Peki vajen olarak acı duydunuzmu?Dikiş,muayene,kesim acısı gibi....

Sancı kasıklarda ve belde oluyor değilmi?Peki vajen olarak acı duydunuzmu?Dikiş,muayene,kesim acısı gibi....

evet sancı orda olmuyor ama kesi atılırken acı duymuyorsun. uyuşturuyorlar. hatta bebek bir an önce çıktığı için kesilmesine sevinmiştim. dikilirken de pek acı duyulmuyor. sonrasında çok iyi bakmak gerekiyor o bölgeye. malum sarılıp kapatılabilen bi bölge değil.ama bazılarının doğumu çok kolay oluyor. bi arkadaşımın sadece 1 tanecik dikişi vardı. doğurması kolay bebeğe bakması zor diyordu. kişiden kişiye değişiyor yani. ama normal doğum düşünüyorsanız sizinle çok iyi ilgilenecek bi hastane olması lazım. hatta bi de insanın eşide yanında olabilse ne iyi olur.çünkü moral oluyo insana.

evet sancı orda olmuyor ama kesi atılırken acı duymuyorsun. uyuşturuyorlar. hatta bebek bir an önce çıktığı için kesilmesine sevinmiştim. dikilirken de pek acı duyulmuyor. sonrasında çok iyi bakmak gerekiyor o bölgeye. malum sarılıp kapatılabilen bi bölge değil.ama bazılarının doğumu çok kolay oluyor. bi arkadaşımın sadece 1 tanecik dikişi vardı. doğurması kolay bebeğe bakması zor diyordu. kişiden kişiye değişiyor yani. ama normal doğum düşünüyorsanız sizinle çok iyi ilgilenecek bi hastane olması lazım. hatta bi de insanın eşide yanında olabilse ne iyi olur.çünkü moral oluyo insana.

İşte tamda bu nedenlerle eğer nasipse inş. her şey normal ilerler ve normal doğum yapmamda bir sorun çıkmazsa epidural istiyorum ki hem dikişler ve kesi atılırken orayla ilgili acı duymayayım hemde sancımı biraz olsun hafifletsin diye.Henüz hastaneye sormadım ama eşiminde doğumda yanımda olmasını istiyorum aslında.Sancı geldiğinde onu biraz hırpalamak için :)

Rabbim o günlere sağ salim çıkmayı nasip eder her şey normal olurda inş. doğumumuzda kolay ve çabuk olur.Buraya gelip hiçte korktuğum kadar değilmiş çok kolay oldu demeyi öyle çok istiyorumki.... Yavruma sağlıcakla kavuşup bakmayı.......

Doktorum kesinlikle normalden yana eğer azcık sezeryane eğilimi olsaydı eminim ikna olurdum.Ama nasip demekki zaten ilk tercihim normal olduğu için doktora sezeryan desemde yok diyecek türden biri sağolsun :)

X