epidural normal doğum yapan varmı?

Merhaba arkadaşlar,

ben 37+5 günlük hamileyim benimde doktorum epidural normali önerdi, Doğum yapacağım hastahanenin düzenlemiş olduğu doğuma hazırlık kursuna katıldım ve anestesi uzmanı ile tanışma fırsatım oldum. Beni o kadar rahatlatıp ikna etti,ki... olumlu, olumsuz yönlerinden bahsetti. Uzman hekimler tarafından yapıldığında herhangi bir sorunla karşılaşma olasılığının çok az olduğunu söyledi.
Doğum hikayelerini bizlerle paylaşan arkadaşlar sizlere çok teşekkür ederim. Hayırlısı ile hepimiz sağlıklı bir şekilde bebişlerimizi kucağımıza alırız. Dualarınızı eksik etmeyin
.

Merhaba arkadaşlar,

ben 37+5 günlük hamileyim benimde doktorum epidural normali önerdi, Doğum yapacağım hastahanenin düzenlemiş olduğu doğuma hazırlık kursuna katıldım ve anestesi uzmanı ile tanışma fırsatım oldum. Beni o kadar rahatlatıp ikna etti,ki... olumlu, olumsuz yönlerinden bahsetti. Uzman hekimler tarafından yapıldığında herhangi bir sorunla karşılaşma olasılığının çok az olduğunu söyledi.
Doğum hikayelerini bizlerle paylaşan arkadaşlar sizlere çok teşekkür ederim. Hayırlısı ile hepimiz sağlıklı bir şekilde bebişlerimizi kucağımıza alırız. Dualarınızı eksik etmeyin
.

merhaba
hangi hastaneye gidiyorsun

merhaba
hangi hastaneye gidiyorsun

Merhaba arkadaşım ben Kocaeli Acıbadem Hastahanesine gidiyorum. Doktorlar ve özellikle Anestezi uzmanlarıı o kadar tecrübeli ve bilgili ki kendimi gözüm kapalı teslim ederim. Bu konuda güven çok önemli çünkü. Epidural ile normal yada sezeryan düşünüyorsanız doğuma yakın anestezi uzmanları ile fırsat bulabilirseniz tanışmanızı tavsiye ederim. Bu insanı çok rahatlatıyor...

epidural anestezi bilinçli güvenilir ve işinin ehli olan insanlarca yapılırsa süper oluyor.tabi burda çok önemli bir kriter var hastanın anestezistlere yani epidurali uygulayan doktora yardımcı olması gerek.çok önemli bu çook...yardımdan kasıt hastanın belden igne yapılırken kendini çekmemesi kıpırdamaması ve uygulanacak yöntemin koşulllarını bilip bunlara tek tek uyması gerek.tabi bu koşullar hastaya ameliyat öncesi tek tek anlatılıyor.

bende iki hafta önce epidural normal doğum yapmak istedim ama olmadı sezaryen oldum epidural normal doğum da 4 cm açıklık oluncaya kadar ağrı çekiyosun sonra belden bir iğne yapıyolar ve belden aşağısı uyuşuyor hiç ağrı hiisietmeden normal doğum yapıyosun benim herşey normakldi ama kordonu dolandığı için sezaryane alındı

epiduralnormal doğum önce belirli bir süre rahim ağzı 4 cm açılıyıncaya kadar ağrı çekiypsun sonra sana belden bir iğne yapıyolar ve alt tarafın uyuşuyor hiç ağrı hissetmeden normal doğm yapıyosun sancın geldiği hissemiyosun doktor sana diyor şu an sancı var diye çok güzel bi yöntem ama anestesi uzmanı çok ii olcak

40 + 4 günlük olmuştu bebiş ama bende sancı vs yoktu hala..medical park bahçelievlerde oldu doğum.sabah 10 da suni sancı vermeye başladılar.aslında ben baştan epidural istiyordum zaten hastaneye gittiğimizde 3 cm.açılma olmuş bile ben farketmeden.4 cm.de de epidural istemiştim.açılman kolay oluyor hiç gerek olmayabilir epidurale dedi hemşireler.dayanabildiğin kadar dayan dayanamadığın yerde yaparız epidural diye kandırdılar beni:) e ben de dayandım.sonra iyice sıklaşınca sancılar epidural istedim.muayene ettiler 8 cm olmuş açıklık.ısrarla doğurcaksın zaten birazdan yapmayalım dediler ama ben baskın çıktım.anestezi yapıldı.sancı varken biraz zor oluyor kıpırdamadan durmak.zaten epiduralden sonra doğum masasına alındım ve 20 dak içinde doğurdum.2 ıkındım 3.ıkınmamda oğlum doğdu.ben sancıyı da çektim aslında .ama epiduralden sonrası süperdi.hiçbi sancı hissedilmiyor.güle oynaya doğuruyorsun.kesilip dikildiğini de hissetmiyorsun kesinlikle.bence siz 4 cm açılmada hemen yaptırın epidurali.hiç çekmeyin sancıyı boşu boşuna.şimdi düşününce o sancıyı çekmek de çok güzel geliyor bana ama canınız tatlıysa çekmeyin yani...epidural yapıldıktan sonra herşey laylaylom...tadını çıkarın...

Sevgili Olric tecrübeni paylaştığın için çok teşekkürler. Doktorunun ismini söyleyebilirmisin? Medical Park bahçelievler de epidurala sıcak bakan hangi doktor var ona gitmek isterim. çok teşekkürler. bebişini öp benim için...:)

suat süphan erşahin'di benim dr.um....aslında bana tercih bile bırakmadı normal doğacak bu çocuk dedi...ben de dr.lar sezeryan yapmaya çok meraklılar diye korkuyordum allem edip kallem edip sez. yapacak diye ama...kesinlikle normal doğum taraftarı süphan bey...doğumhane kadrosundan da çok memnun kaldım,sadece bana epidurale gerek yok diye ısrar etmelerine gıcık oldum,öyle demeselerdi baştan epidural olup çok daha rahat bi doğum süreci yaşayacaktım ama şu an o sancılar bile çok güzel geliyor bana...

suat süphan erşahin'di benim dr.um....aslında bana tercih bile bırakmadı normal doğacak bu çocuk dedi...ben de dr.lar sezeryan yapmaya çok meraklılar diye korkuyordum allem edip kallem edip sez. yapacak diye ama...kesinlikle normal doğum taraftarı süphan bey...doğumhane kadrosundan da çok memnun kaldım,sadece bana epidurale gerek yok diye ısrar etmelerine gıcık oldum,öyle demeselerdi baştan epidural olup çok daha rahat bi doğum süreci yaşayacaktım ama şu an o sancılar bile çok güzel geliyor bana...

canım çok teşekkür ederim. suat beyi duymuştum çok iyi oldu.. tabii keşke epidural i hemen yapsalardı sana ama neyse yinede bir problem olmamış ve bebişine kavuşmuşsun darısı başımıza :) :emir_bebek:

Arkadaşlar ben henüz hamile değilim ama epidural normal doğum yapmak istiyorum acaba şanlıurfa da en iyi hastaneyi ve en iyi doktoru bilen var mı ayrıca doktorların gerçekten epidural normal doğum da uzman olduklarını nasıl anlarız bana yardımcı olur musunuz lütfen! Benim canım çok tatlı acı çekmek istemiyorum epidural normal doğum istediğim zaman yapmalılar bana yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba bende 30 haftalık hamileyim ve doğumdan korkutğum için epidural normal doğum istiyorum. Ancak çevremde sürekli bana Felç kalma ihtimalının olduğu ve o ihtimalin belkide gelip beni bulacağı söyleniyor ve korkutuyorlar beni. Oysa ki hem ağrı çekmemek hemde Oğlumun dünyaya gelişine şahit olmak istiyorum ama çok kararsızım korkudan ne yapacağımı bilmiyorum :KK43: senağlama

merhaba bayanlar aranızda epidural normal doğum yapan varmı? menun kaldınız mı veya şikayetiniz varmı? 1 ayım var doğuma ve hala karar veremedim de yardım edin nolur:uhm:
slm. oğluşum bugün 44 günlük. doğumu o kadar zor olduki... normal doğum istedim. epedural yapıldı, ödemim vardı bütün vücudumda. şansıma o kadar kötü bir anestezi uzmanı geldiki, 4.denemede fiyasko, 5.cide oldu. şuan hala belimi doğrultamıyorum. herkeste aynısı olucak değil ama benim şansızlığım işte....

merhaba bende doğumdan çok korkuyorum o yüzden epidural normal düşünüyorum bence bu koonuyu dr unla konuş çevredekilerin söylediklerini takma kafana,düşünecek olursan doğumun her türlüsünün riski var sezeryanında öyle narkozu biraz fazla verdiler mi gittin allah korusun,kolay değil hiç biri sonuçta canından can çıkıyor..

doktorum korkmamam gerektiğini söyledi. Bademcik ameliyatının bile riskleri var dedi. ama ailem endişeli bu konuda doktorlar para için herşeyi der falan diyorlar kararsızım. 13ünde kontrole gidicem o zaman anestezi uzmanıyla görüşücem ve o hastanede ne sıklıkla yapılıyor bu doğum şekli bi araştırıcam

doktorum korkmamam gerektiğini söyledi. Bademcik ameliyatının bile riskleri var dedi. ama ailem endişeli bu konuda doktorlar para için herşeyi der falan diyorlar kararsızım. 13ünde kontrole gidicem o zaman anestezi uzmanıyla görüşücem ve o hastanede ne sıklıkla yapılıyor bu doğum şekli bi araştırıcam

canım kısmetse ben de 1,2 gün içinde epiduralle normal doğum yapıcam..doktorum bu konuda beni o kadar çook rahatlattı kii eğer normal doğuma engel bir durumunuz yoksa bence keyfi davranmayın...doğum yaptıktan sonra ayrıntılı bir şekilde anlatırım yaşadıklarımı...tabi umarım kötü şeyler yaşamam,herşey yolunda gider....çoook az kaldıı:)))

canım kısmetse ben de 1,2 gün içinde epiduralle normal doğum yapıcam..doktorum bu konuda beni o kadar çook rahatlattı kii eğer normal doğuma engel bir durumunuz yoksa bence keyfi davranmayın...doğum yaptıktan sonra ayrıntılı bir şekilde anlatırım yaşadıklarımı...tabi umarım kötü şeyler yaşamam,herşey yolunda gider....çoook az kaldıı:)))

canım benim haberlerini bekliyorum mutlaka. Ben gittim Anestezi uzmanıyla görüştüm hastanenin. Çok sık yapılmadığını ama risk taşımadığını söyledi kendince beni rahatlattı yalnız epidural yapan uzman sadece 2 tane varmış hastanede. onlarda gece yokmuş. Sözde özel hastane ama işte gece olursa doğum epidural yapamicam büyük ihtimalle. Birde benim doğumum tam kurban bayramına denk geliyor. Yani belkide doktorum bile olmicak hastanede offf stres yaptım mafoldumben

BEN NORMAL DOĞUM YAPTIM.
6-7 saat sancı çektim son anda dayanamadıgımda bana agrı kesici iğne vurdular sonra rahatladım ve 10 dk. da doğurdum cok rahatladm eve geldim hemen banyomu yaptım.
her işimi yaptım hatta pantolon bile denedim.
korse giydim ve göbeğim hemen indi puruştu. bebeğimi rahatca emzirdim daha ne diyim.
dün komsum sezeryan oldu
bir görseniz halini çocugunu emziremiyor ayaga kalkamıyor.
ele muhtaç halde ve çok sancısı var karnında göbeği ve ayakları şiş kütük gibi yani çok kötü halde...bebek hiç susmuyo offf
daha da bişey dememe gerek yok yani
anlıyan anladı ben doğum yaptım ve herseyi hisseder o bebeğimin ilk yüzünü ben gördüm onu öptm.
ilk banyosunu ben yaptırdm.
ilk ben kucakladm sevdim onu. doğumun heranını yaşayarak keyifle oldu.
herkes normal dogum yapsın
ama kimse cesaretl, değil kendimle gurur duyuyorum

slm bende 38 gün önce normal ve epiduralle doğum yaptım çok çok çok memnun kaldım tabi son anda bi acı oldu çok bağırmışım ama bu bi kaç dk. okadar ilk bebeğim ve eğer rabbim 2. verirse yine düşünürüm..tavsiye ederim..

X