• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinismusu 4 günde yendim

manolya2022

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2022
3
0
1
33
Herkese merhaba,
Eşimle 8 yıl birliktelik sonucunda çok severek evlendik. 1 yıl evliyiz. Ama bir türlü birlikte olamadık. Başta normaldir, strestendir olur illaki diye düşündük. Ama bir gelişme kaydedemeyince vajinismus tedavisi için doktora gitmeye karar verdik. Birçok video izleyip, başarı öyküsü okudum ve sonunda hera klinikte karar kıldık. İlk önce sadece bilgi almak amaçlı aradım. Sonrasında randevu için cesaretimi toplamam gerekti ve sonunda randevumuzu alıp ilk randevuya gittik. Önce terapistim Safinaz hanımla görüşüp şikayetlerim hakkında konuştuk. Daha sonrasında doktorum Servet hanımla görüşüp kısa bir muayeneden sonra fiziksel bir sıkıntı olmadığını görüp tedaviye başladık. Safinaz hanımın sevecen ve anlayışlı yaklaşımıyla kolay bir tedavi sürecinden geçtim. 1 yıllık bütün korkularım, ağlama krizlerim hepsi boşaymış. Bu kadar kolay olabileceğini hiç düşünmemiştim. İlk görüşmeye gittiğimde bile tereddütlerim vardı. 4 günde nasıl çözülebilir ki diye düşünüyordum ama olabiliyormuş. Tedavim biteli 1 hafta oldu keşke bu kadar bekleyip kendimizi yıpratmasaydık diyorum. Vajinismus sıkıntısı yaşıyorsanız mutlaka geciktirmeden doktora gidin. İnanın düşünüldüğü kadar zor bir süreç değil.

Herkese merhaba,
Eşimle 8 yıl birliktelik sonucunda çok severek evlendik. 1 yıl evliyiz. Ama bir türlü birlikte olamadık. Başta normaldir, strestendir olur illaki diye düşündük. Ama bir gelişme kaydedemeyince vajinismus tedavisi için doktora gitmeye karar verdik. Birçok video izleyip, başarı öyküsü okudum ve sonunda hera klinikte karar kıldık. İlk önce sadece bilgi almak amaçlı aradım. Sonrasında randevu için cesaretimi toplamam gerekti ve sonunda randevumuzu alıp ilk randevuya gittik. Önce terapistim Safinaz hanımla görüşüp şikayetlerim hakkında konuştuk. Daha sonrasında doktorum Servet hanımla görüşüp kısa bir muayeneden sonra fiziksel bir sıkıntı olmadığını görüp tedaviye başladık. Safinaz hanımın sevecen ve anlayışlı yaklaşımıyla kolay bir tedavi sürecinden geçtim. 1 yıllık bütün korkularım, ağlama krizlerim hepsi boşaymış. Bu kadar kolay olabileceğini hiç düşünmemiştim. İlk görüşmeye gittiğimde bile tereddütlerim vardı. 4 günde nasıl çözülebilir ki diye düşünüyordum ama olabiliyormuş. Tedavim biteli 1 hafta oldu keşke bu kadar bekleyip kendimizi yıpratmasaydık diyorum. Vajinismus sıkıntısı yaşıyorsanız mutlaka geciktirmeden doktora gidin. İnanın düşünüldüğü kadar zor bir süreç değil.
Fiyat neydi peki

Herkese merhaba,
Ben 9 aylık evliyim ve şuan hâlâ vajinismusu yenemedim 1 saattir bu konuyla ilgili yazıları ağlayarak okudum hiç yenemeyecekmişim geliyor doktora gittim parmak egzersizi vs aparat dene evde dedi ama cesaret edemiyorum ve çevremde arkadaşlarım hep hamile kalmaya başladı kendimi çok yetersiz suçlu gibi hissediyorum evlenmeden önce asla böyle olacağını beklemiyordum yapamadıkça yapamadıkça anladım hasta olduğumu ne yapacağımı bilmiyorum bana yol gösterir misiniz daha 19 yaşındayım çok korkuyorum😢

Ben 9 aylık evliyim ve şuan hâlâ vajinismusu yenemedim 1 saattir bu konuyla ilgili yazıları ağlayarak okudum hiç yenemeyecekmişim geliyor doktora gittim parmak egzersizi vs aparat dene evde dedi ama cesaret edemiyorum ve çevremde arkadaşlarım hep hamile kalmaya başladı kendimi çok yetersiz suçlu gibi hissediyorum evlenmeden önce asla böyle olacağını beklemiyordum yapamadıkça yapamadıkça anladım hasta olduğumu ne yapacağımı bilmiyorum bana yol gösterir misiniz daha 19 yaşındayım çok korkuyorum😢
Meraba canım eğer hala yenemediysen ben de bir kaç fikir vereyim bu hastalığı yeni atlatmış biri olarak 🙏 öncelikle bir doktora git anatomik bir sorunun var mı ona baktır hatta benim gibi iki doktora git bana bir tanesi kızlık zarin çok kalın o yüzden böyle dediği için ben aylarca yapamadım sonra başka doktora gittiğimde çok esnek çok rahat şekilde yapabilirsin kendine inan dedi beni motive etti tabi ben online tedaviye başlamıştım bu arada dilator setle çalışma yaptiriyordu doktorum ben ilk dilatoru yaptım ancak devamı gelmedi sonra anestezi kremi aldım kendime 75 tl ama bundan önce her gün 450-500 tane nefes egzersizleri ve kegel egzersizi yaptım bir süre deneme yapma eşinle vajinana sadece masaj yaptir ve mastürbasyon yapın kendini biraz rahatlamış hissettiğinde uyusturu kremi vajinana sür üzerini streçle kapat 15 dk bekle sonra eşinle uzunca seviş kayganlastici jel sür vajinana ve başka bir şey düşünme akışına bırak olacak diye kendini inandır yapamıyorum dedikçe hiç yapamiyorsun kendimden biliyorum sürekli yapcam olcak diye ikna et kendini ama her gün mutlaka egzersiz yap umarım yazdıklarım faydalı olur 🙏

Korkmana hiç gerek yok gerçekten. Bende her başarısız deneme sonucunda hep ağlıyordum. Herkes yapabiliyoken ben neden yapamıyorum diye düşünüyodum. Ama o kadar zaman boşuna oyalanmışım. Gerçekten tedavi süreci hiç zor değil. En başta kendin inanman lazım başarabilirim yapabilirim diye. Tabi eşinin desteğide çok önemli bence.

Meraba canım eğer hala yenemediysen ben de bir kaç fikir vereyim bu hastalığı yeni atlatmış biri olarak 🙏 öncelikle bir doktora git anatomik bir sorunun var mı ona baktır hatta benim gibi iki doktora git bana bir tanesi kızlık zarin çok kalın o yüzden böyle dediği için ben aylarca yapamadım sonra başka doktora gittiğimde çok esnek çok rahat şekilde yapabilirsin kendine inan dedi beni motive etti tabi ben online tedaviye başlamıştım bu arada dilator setle çalışma yaptiriyordu doktorum ben ilk dilatoru yaptım ancak devamı gelmedi sonra anestezi kremi aldım kendime 75 tl ama bundan önce her gün 450-500 tane nefes egzersizleri ve kegel egzersizi yaptım bir süre deneme yapma eşinle vajinana sadece masaj yaptir ve mastürbasyon yapın kendini biraz rahatlamış hissettiğinde uyusturu kremi vajinana sür üzerini streçle kapat 15 dk bekle sonra eşinle uzunca seviş kayganlastici jel sür vajinana ve başka bir şey düşünme akışına bırak olacak diye kendini inandır yapamıyorum dedikçe hiç yapamiyorsun kendimden biliyorum sürekli yapcam olcak diye ikna et kendini ama her gün mutlaka egzersiz yap umarım yazdıklarım faydalı olur 🙏
Ben de doktora gittim kızlık zarı çok kalın dedi operasyonla alınması lazım dedi. Ama ben korktuğum için yine yapamadım.

Ben de doktora gittim kızlık zarı çok kalın dedi operasyonla alınması lazım dedi. Ama ben korktuğum için yine yapamadım.
Ayni seyi bana da dediler kizlar korkmayın.
Eskiden kızlık zarı operasyonları mi vardı ki. Ben bu şekilde de yenebielcegimizi düşünüyorum . Kızlık zarını almakla bitmiyor ki her vajinusmus hastasının da zarı kalın değil. Yani alinsa da sorun devam edebilir.

Öncelikle kendine stres yapmamaya çalış başarabileceğine inan. Hiç doktora gittin mi? Anatomik sorun yoksa iki yol deneyebilirsin. Ya kendine başına dilatorle basla ya da doktor kontrolunde vajinusmus tedavisi.
Doktor kontrolünde olan biraz pahali maddi durumunu bilemiyorum ama kendin yapmak istersen önce parmakla basla korkma sadece serçe parmağının bir bogumunu dene. Kendin göreceksin zaten ne kadar rahat girebildiğini. Sonra istersen çek hazır olunca ikinci boguma kadar devam et. Sonra üçüncü bogumla tüm parmağını alabilirsin. Parmağına kayganlasitirici sürmeyi unutma.
Serçe parmak minik olduğu için seni zorlamaz ve önyargını kırar.
Sonra dilator sipariş edebilirsin. Inan bende yapamam sanıyordum. Olmayacak bir sey yok😊 kegel egzersizleriyle pelvik taban kaslarını da calistirmalisin. Parmak ya da dilator yaparken önce 5 kez nefesle pelvik kaslarını gevşetip sıkıp sonra alırsan daha rahat açılır.

Eskiden kızlık zarı operasyonları mi vardı ki. Ben bu şekilde de yenebielcegimizi düşünüyorum . Kızlık zarını almakla bitmiyor ki her vajinusmus hastasının da zarı kalın değil. Yani alinsa da sorun devam edebilir.
Ben de onu düşünüyorum. Eskiden böyle bi operasyon yoktu. Onu geçtim tamam vajinismus olmayan kadınlarda da kızlık zarı kalın olabilir ama vajinismus olmadığı için bilmiyordur ve ilişkiye giriyor. Ben de operasyon olmak istemiyorum. Operasyon olmadan halletmek istiyorum. Doktorları araştırıyorum. Inşallah iyi bir doktor bulurum ve vajinismustan kurtulurum.

Bide gittiğim doktor dedi ki operasyondan sonra yardım alabilirsiniz vajinismusla ilgili. Kafam karıştı. Bazıları da diyorlar ki para almak için operasyon diyorlar ki ben de öyle düşünüyorum çünkü operasyondan sonra tedavi de var yani eğer onlara göre kızlık zarı sorunsa o zaman kızlık zarı alınmasıyla sorun çözülmüş olması gerekiyor.

Ben de onu düşünüyorum. Eskiden böyle bi operasyon yoktu. Onu geçtim tamam vajinismus olmayan kadınlarda da kızlık zarı kalın olabilir ama vajinismus olmadığı için bilmiyordur ve ilişkiye giriyor. Ben de operasyon olmak istemiyorum. Operasyon olmadan halletmek istiyorum. Doktorları araştırıyorum. Inşallah iyi bir doktor bulurum ve vajinismustan kurtulurum.
Ben iki farklı doktora gitmiştim görüş almak icin ve ikiside operasyonla rahat olur ama operasyonsuz da olur. Azıcık dayan be canim dediler.
Yani çok şükür illa gerekli diyen doktorlar değillerdi ama elbet benim durumuma özel de olabilir bu yorum. Kiminin daha kalındır daha çok kapalılık vardır gereklidir, kimseyi de yanlış yönlendirmek istemem.
Farklı doktordan da görüş alınması gerektiğini düşünüyorum hep.
Vajinusmus için özel bir doktor değildi anladığım kadarıyla gittiğiniz. Vaji tedavisi yapan doktorlarda asiri pahali oluyor geçen yaz gitmiştim bana parmak egzersizi başlatmıştı ama o kadar zor geldi ki bana sürec çok uzadı.
Sonra başka doktordan görüş almak icin gittim dediğim gibi
Ve ben en son fizyoterapist ve cinsel terapist bir kadından seans aldim açıkçası doktorlardan daha iyi geldi bana. Tek tek anlatımı, verdiği dokümanlar , taktikler. En çok ondan ve bu sitedeki kadınlarımızdan istifade ettim diyebilirim.
Ama kendime dilator yapamam derseniz evet doktor düşünebilirsiniz.

Ben iki farklı doktora gitmiştim görüş almak icin ve ikiside operasyonla rahat olur ama operasyonsuz da olur. Azıcık dayan be canim dediler.
Yani çok şükür illa gerekli diyen doktorlar değillerdi ama elbet benim durumuma özel de olabilir bu yorum. Kiminin daha kalındır daha çok kapalılık vardır gereklidir, kimseyi de yanlış yönlendirmek istemem.
Vajinusmus için özel bir doktor değildi anladığım kadarıyla gittiğiniz. Vaji tedavisi yapan doktorlarda asiri pahali oluyor geçen yaz gitmiştim bana parmak egzersizi başlatmıştı ama o kadar zor geldi ki bana sürec çok uzadı.
Sonra başka doktordan görüş almak icin gittiğim dediğim gibi
Ve ben en son fizyoterapist ve cinsel terapist bir kadından seans aldim açıkçası doktorlardan daha iyi geldi bana. Tek tek anlatımı, verdiği dokümanlar , taktikler. En çok ondan ve bu sitedeki kadınlarımızdan istifade ettim diyebilirim.
Ben 3 doktora gittim. Ikisi operasyon dedi. Birisi vajinismus dedi. Bu 3 yerden biri Hera kliniğine gittim. Herkes onu övüyor ben de gideyim dedim. Operasyon gerekiyor dedi. Diğer iki doktor doğum ve kadın hastalıklarına gitmiştim farklı hastanelerde. Ben dilator seti de aldım. Denedim. Ama yapamadım. Yani 3-4cm giriyor ondan sonra canım yandığı için korkuyorum bırakıyorum. Doğru mu yapıyorum yanlış mı bilemediğim için bırakıyorum. Bide eşimle bir daha denedik. Birazcık zorlamıştık. Bana dedi ki azcik kan geldi ama beni korkutmamak için sonradan söyledi. Yarın vajinismus ile ilgilenen başka doktora da gideceğim inşallah bakalım o da ne diyecek.

Son düzenleme:
Sonra başka doktordan görüş almak icin gittim dediğim gibi
Bu gittiğiniz cinsel terapist İstanbul'daysa adını öğrenebilir miyim?

Ben 3 doktora gittim. Ikisi operasyon dedi. Birisi vajinismus dedi. Bu 3 yerden biri Hera kliniğine gittim. Herkes onu övüyor ben de gideyim dedim. Operasyon gerekiyor dedi. Diğer iki doktor doğum ve kadın hastalıklarına gitmiştim farklı hastanelerde. Ben dilator seti de aldım. Denedim. Ama yapamadım. Yani 3-4cm giriyor ondan sonra canım yandığı için korkuyorum bırakıyorum. Doğru mu yapıyorum yanlış mı bilemediğim için bırakıyorum. Bide eşimle bir daha denedik. Birazcık zorlamıştık. Bana dedi ki azcik kan geldi ama beni korkutmak için sonradan söyledi. Yarın vajinismus ile ilgilenen başka doktora da gideceğim inşallah bakalım o da ne diyecek.
Ben burada açıkça ismi yazılan kliniklerin reklam amaclı olduğunu düşünüyorum ve pek inanmıyorum açıkçası. Vajinusmusla ilgilenen doktora bir gidin bakalim o ne diyecek😊 dilatorde bende ilk boyu yaptim ikinciyi mümkün değil yapamadım. Dediğin gibi sanirim yeterince güçlü itemiyoruz o yuzden. Bu gibi durumlarda ya vaji tedavisi veren doktora gidip dilatoru onun yapmasını istemek lazim ya da bu sitedeki bazı arkadaşların yaptığı gibi dilatoru eşine yaptırdılar o şekilde lazim. Bu iki şekilden biriyle yenersiniz bence ama önce zardan emin olmak lazım cidden ilişkiye engel mi diye.
Pelvik taban kaslarınızı gevşetmek için kegel egzersizi de yapım mutlaka ayrıntısını özelden yaziyorum şimdi size 😊 gevseme konusunda cok faydalı.
Bu arada ben dilator yapamadım ama parmak egzersizi yapabiliyorum. Terapistimin önerisiyle bizde yeniden denedik ve yarim ilişki yaşayabildim bu bile mutlu etti. Vazgeçmeyin lütfen.

merhaba arkadaşlar bende başımdan geçenleri anlatmak isterim çünkü çok sancılı ve psikolojik olarak zor bir süreç farkındayım. sadece bu yazıyı yazabilmek için üye oldum çünkü burada aynı sıkıntıları yaşadığımız arkadaşlarımızın yazdıkları üzerine sürecimi atlattım. açıkçası kendi yaşadıklarımı ve yaptıklarımı yazmak boynumun borcu gibi bir şey oldu.
Eşimle 4 sene sevgili olmamızın ardından evlendik evlenmeden önce cinsel birliktelik denemelerimiz olmuştu fakat tam içeri girecekken dayanılmaz bir acı duyup kendimi sıkıyordum bunun psikolojik olabileceğine inandık açıkçası ve evlenmeyi bekledik. evlendikten sonra değişen hiç bir şey olmadı aylarca vajinismus olduğumu düşündüm kaç gece ağlayarak uyudum inanın bilmiyorum ilk bir kaç gün çevremdekiler nasıldı diye sorduğunda henüz yapamadığımı söylediğimde nasıl yani nasıl olmaz ön sevişmeyi uzun tut kayganlaştırıcı kullan gibi çok tepki aldım fakat bu söylenen kadar KOLAY Bİ ŞEY DEĞİL. En nihayetinde çevremdekilere yapabildiğimizi her şeyin çok güzel olduğunu söyledim çünkü insanların bana sormasının bile üzerimde psikolojik bir baskı oluşturduğuna inanmıştım. Neyse 5-6 ay geçti fakat olduğumuz yerde saymaya devam ettik her gece aynı sıkıntıyı yaşadık nihayetinde çok bahsedilen her yerde karşımıza çıkan hera kliniğe gittim orada önce psikologla görüştürdüler yalnız bu terapi gibi bir görüşme değil sırayla bir sürü sorular soruldu bu soruları cevaplarken bile vajinismus olmadığımı anlamam gerekirdi çünkü ben eşimi çok seviyorum, libidom ona karşı yüksek, onu arzuluyorum penisle alakalı bir sıkıntım yok açıkçası hatta beni çezbediyro bu sevgiliyken de evliyken de böyleydi hatta eşim çok yüksek olduğumu bunun çok hoşuna gittiğini söylerdi. Velhasıl kızlar hera klinikte muayene oldum Burcu hanımdı sanırım bize şunu söyledi ''BU KADININ ACILARI GERÇEK'' bunu duyduğuma ne kadar mutlu olduğumu anlatamam zaten klinikten çıktığımda sevinçten göz yaşlarımı tutamamıştım. Benim kızlık zarım kalınmış, kızlık zarının kalın olmasının bir sürü nedeni var genetikte olabilir tabii. Burcu hoca bana doğum kontrol hapı kullanıp kullanmadığımı sordu ergenlik döneminde kist tedavisi gördüğüm için kullanmıştım doğum kontrol hapı ve bunun bile etken olduğunu söyledi. vajinismus olmaktansa kalın kızlık zarına sahip olmak beni daha mutlu etmişti açıkçası çünkü ufak bir operasyonla kurtulurum işte diye düşündüm. Eşim biraz pimpirikli olduğu için ben burcu hocayı ne kadar sevsem de liv hospitalde sibel hanıma gittik ve ona da muayene oldum. Sibel hanım kızlık zarın etli evet ama hallededebilirsin ama istersen lazerle alınır dedi. Bu durum aklımı çok karıştırdı ve açıkçası maddi olarak çok büyük yük olacaktı. O sıra hayatımızda başka sıkıntılarımız oldu ve biz bu konuyu biraz rafa kaldırdık. 9 aylık evliyken yani tüm bunlardan 3 ay sonra artık bu işi bitirmemiz gerektiğine karar verdik. yine denedik yine olmadı arkadaşlar. ben yine kendimi bu formda yazılar okurken buldum. Bir yazı vardı keşke sahibini bulsam ve teşekkür etsem Haydar Dümenin yönteminden bahsediyordu... Biz bu zamana kadar hiç uyuşturucu spreyle deneme yapmamıştık ve uyuşturucu sprey konusu bana herada sorulan sorulardan biriydi. BURAYA DİKKATLİ BAKIN NE YAPTIĞIMI ANLATIYORUM..
Bir arkadaşımız sırasıyla tüm ilaçları ve nasıl yapılacağını yazmıştı aynen onun yaptıklarını yaptım...

1- Muscoflex kas gevşeticiden 1 tane içtim. (bunun bir etkisi olduğunu düşünmüyorum hatta uyku bile yapıp enerjinizi düşürebilir)
2-kaynar bir suyu leğene koydum içerisine 3 çay kaşığı kadar vazelin atıp karıştırdım alaturka tuvalete oturur gibi leğenin üstünde durdum (aman dikkat içerisine düşmeyin) burada amaç vajinayı tamamen yumuşatmak, kasları gevşetmek. Bu şekilde 15 dakika oturdum.

3- Vemcaine sprey sıktım yaklaşık 2-3 fıs. hatta bir fısını ben ellerimle açtım eşim içeri doğru sıktı. Bu kısım biraz yanma yaptı bir kağıt parçasıyla yelledim dikkat edin.

4- spreyden 10 dakika sonra iki nokta kadar emla kremi parmağımın ucuna sürüp vajinamın içerisine doğru sürdüm. yaklaşık 5 dakika bekledim.

5 dakika sonra eşimle ön sevişmeye başladık her ne olursa olsun bu ön sevişmeyi yapın arkadaşlar.

5- kayganlaştırıcıyı hem penise hem vajinaya uyguladık burada su bazlı bir kayganlaştırıcı kullanmanızı öneririm hem kuruyup yapış yapış olmaz.

Daha sonra denedik ama panik yaptım yok yapamayacağım bu işi dedim böyle anlarda PES ETMEYİN ARKADAŞLAR eşinizi tüm bu sürecin başında şimdi deneyeceğiz ve bana yardımcı olman gerekiyor anlayışlı olacaksın, kendi zevkini düşünmeden bugün sadece bana odaklanacaksın diye uyarın çünkü erkektir, erekte olunca gözü bir şey görmeyebilir aman neyse tamam ben halledeyim o zaman işimi bile diyebilir. ben bu konuyla ilgili eşimi uyarmıştım hatta ameliyat ücreti cebinde kalsın istiyorsan diye tehdit bile ettim :)) Neyyyyseee o gece baya yorucuydu çok uğraştık pozisyon değiştirdik her şeyi yaptık baş kısmı giriyordu bu esnada bende hiç bi hissiyat yok ama içeri biraz girince acı oluyordu. Güzel arkadaşlarım şunu bilin ki dayanılmayacak bir acı değildi ama uzun süre bu şekilde ilerlediğimiz için vücut otomatik panik haline girebilir çok normal o yüzden utanmadan sıkılmadan doktora gidin yılların geçmesini beklemeyin bence... Ben penisi tamamen alamadım önce dedim ki dur parmağımı sokacağım (bu zamana kadar parmakla da içeri girememiştim) bir parmağımı kendi kendime sokabildim, ikinci parmağı da yanına aldım iki parmakla girdim. Psikolojik olarak çok rahatladım eşime şimdi dene dedim eşim yavaşça girdi içeri GİRERKEN SİZİN DERİN NEFES ALIP VERMENİZ VE BİRAZ IKINIYOR POZİSYONDA OLMANIZ ÖNEMLİ. nihayetinde başardık arkadaşlar bu şekilde azıcıkta olsa birleşim sağladık bir gece boş geçtikten sonra kas gevşetici almadan diğer yöntemleri tekrar yaptım bu sefer eşim daha uzun süre içimde kalabildi ama şunu bilin ki vajinayı uyuşturduğunuz için siz bir zevk almıyorsunuz yine de devam edin kendinizi tedavi ediyormuş gibi düşünün. Bu arada bende kan gelmesi de birinci gün minicik bi leke ikinci gün daha büyük bi leke şeklinde oldu bu da sizi korkutmasın, başaramadık diye hayal kırıklığına uğratmasın. Ayrıca herkeste farklılık gösterebilir fakat ben doggy pozisyonunda daha rahat içime alabildim. Artık sadece kayganlaştırıcı kullanıyoruz umarım onu da bırakırız. Buraya kadar okuduysan arkadaşım aynı dertten muzdaribiz demektir bil ki yalnız değilsin ve her sorunun çaresi var. cesaretsiz kalma annen, ananen, babannen hepsi yaptı halletti bu işi böyle düşün. öncelikle psikolojik olarak kendini rahatlat gerekirse meditasyon yap beynini temizle ve bu yöntemi dene ya da deneme umarım sende atlatırsın hiç korkma !!

Back