• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinismus

di1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
4
Puanlar
1
Çok yeni atlatmış biri olarak ben de ışık olmaya geldim arkadaşlar :) iki buçuk yıllık evliliğimin ikinci haftasında sorunumu anlayıp psikolokla görüşmeye başlamış, olmayınca birkaç hafta içinde pes etmiştim. Konuyu düşününce bile tansiyonum düşüyor baygınlık geçiriyordum. Hiç umudum kalmamışken, yapamayacağıma ikna olmuşken bu sayfada Dr. Nazife Ergen Micozkadıoğlu ismine denk geldim. Online olarak görüşmeye başladık gerçekten bakış açım değişti. Ben bilmediğim için yapamıyormuşum. Nazife hocamın yanına gittiğim ilk gün başardım :) Hocamın da dediği gibi Hayatta her şey doğrusu öğrenildiğinde kolaylaşır.

Nasıl ya ne yaptı anlatirmisin

Nasıl ya ne yaptı anlatirmisin
Önce bedenimi tamamen tanımamı sağladı. Sonra da bu konunun uzmanı olarak nasıl yapacağımı anlattı. Ben çok çok kaygılı biri olduğum ve hatta online konuşurken de tansiyonum düştüğü için tek başıma yapmak istemedim 2 günlüğune İstanbula gittim ilk seferde zaten oldu. Bu zamana kadar boşuna hayatı kendime zehir etmişim. Hıc bekleme görüş derim.

Önce bedenimi tamamen tanımamı sağladı. Sonra da bu konunun uzmanı olarak nasıl yapacağımı anlattı. Ben çok çok kaygılı biri olduğum ve hatta online konuşurken de tansiyonum düştüğü için tek başıma yapmak istemedim 2 günlüğune İstanbula gittim ilk seferde zaten oldu. Bu zamana kadar boşuna hayatı kendime zehir etmişim. Hıc bekleme görüş derim.
Ben başka bı şehirde yaşıyorum ama

Peki ne yaptı da iki yıldan sonra oldu ki hemen nasıl teknik uyguladı

Önce bölgeyi tanıttı. Oraya zarar verecek bir durum var mı vs. Sonra bazı kremler ve dilatörle çalısmayı oradayken öğretti ve yaptırdı. Zaten bir kere durumu tam olarak anlayınca herşey çokk daha kolay ilerliyo. Gitmek şart değil online da olur benim imkanım varken gittim. Online başlamıştım aslında. Kendisi gerçekten çok naif ve bu durumun hassasiyetine uygun davranıyor. Bir bebeği tuvalete alıstirir gibi korkutmadan yargılamadan öğretiyor. Canı gönülden ve tüm samimiyetimle tavsiye ediyorum. Psikolokla görüsmem çok uzun sürmüştü ve bunalıp bırakmıstım. Ama Nazife hanım vaktiniz yoksa yüzyüze bir günde bile çözüyor. Online olursa belki biraz daha uzun sürer tabiki

İşte her foktkr hemen dilatör yapmıyor

Doğrudur. Ben sadece bir sorun var mı diye bir defa kadın doğum doktoruna gitmiştim orda muayene oldum onun dışında bir doktorla gorusmemistim. psikoloktan sonra hep erteledim bakmak araştırmak istemedim. Eşim araştırırken buradn tavsiye edildiğini görmüş, denemek istedik ve çok şükür olumlu sonuç aldım. O yüzden denemiş biri olarak ben de doktorumdan memnun olduğumu yazmak istedim.

Merhaba bugün doktora gitim egzersiz bı kaç birşey alimami istedi ve suni deri vajina .Cem kecenin kitabı.egzersiz yap dedi .masaj.uygulqsin eşim sana sende ona ve vajinami taniti 1. Seans böyleydi vibretor almamış istedi

normal piskiyatriylr aynı canım bunlar ben 3 sene sonra evde kendim yendim 4 kerede devlet hastanesinde psikiyatriye gittim durumu olan var olmayan var bu vajinismus içinde ücretsiz tedavi olunmalı benim sizlere tavsiyem devletteki psikiyatriyle aynı onlar🫶🏼🪽

Merhaba bugün doktora gitim egzersiz bı kaç birşey alimami istedi ve suni deri vajina .Cem kecenin kitabı.egzersiz yap dedi .masaj.uygulqsin eşim sana sende ona ve vajinami taniti 1. Seans böyleydi vibretor almamış istedi
Dilatörü kendin yapamayacaksan mutlaka dilatör uygulayan doktora gitmelisin. Burada yazdıklarından yola çıkarak söylüyorum evde kendin zor yaparsın dilatör çalışmasını. Bu alanda uzman, halden anlayan iyi bir kadın doğum doktoru bulmalısın bence. Aparatları temin ettikten sonra bi dene bakalım yapabiliyorsan ne mutlu, yapamazsan dediğim gibi yap🌸 denerken de bi anda hepsini yapmak zorunda değilsin. Her denemede milim milim girse bile büyük başarıdır. Sonrasında zaten bi bakmışsın hepsini yapabilmişsin. Buna alışınca da diğer boya geçersin.

Dilatörü kendin yapamayacaksan mutlaka dilatör uygulayan doktora gitmelisin. Burada yazdıklarından yola çıkarak söylüyorum evde kendin zor yaparsın dilatör çalışmasını. Bu alanda uzman, halden anlayan iyi bir kadın doğum doktoru bulmalısın bence. Aparatları temin ettikten sonra bi dene bakalım yapabiliyorsan ne mutlu, yapamazsan dediğim gibi yap🌸 denerken de bi anda hepsini yapmak zorunda değilsin. Her denemede milim milim girse bile büyük başarıdır. Sonrasında zaten bi bakmışsın hepsini yapabilmişsin. Buna alışınca da diğer boya geçersin.
Zatn kendim yap diye vermedi ki sadece bunları yazdı birsonraki seanste kendinle getir dedi eşli deneme yok dedi .sadece egzersiz yap evde ters kegel.yap masaj yap.dedi.esinle.beraber.sonra.bu yazdıklarımı al ve getir dedi orda denicek herhalde.

Zatn kendim yap diye vermedi ki sadece bunları yazdı birsonraki seanste kendinle getir dedi eşli deneme yok dedi .sadece egzersiz yap evde ters kegel.yap masaj yap.dedi.esinle.beraber.sonra.bu yazdıklarımı al ve getir dedi orda denicek herhalde.
Anladım tamam o zaman

Back
X