• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus

• Konu Sahibi Konu Sahibi leyam
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

leyam

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
52
Puanlar
13
Vajinismus 7 ayı oldu dilatör alamıyorum cinselli ilişkiye giremiyorum nasıl yenicem doktora gidemiyorum eşim istemiyor hiçbisekilde ne kadar ikna etmeye çalışsa da yok sen kendi kendine büyütüyor sun diyip duruyor çok seviyorum onu kaybetmek istemiyorum sıkıcı bı evlilik geçirerek sadece vajindan giriş kısmından çok korkuyorum onu nasıl atlatacam

Dua edin hiç bir şey yapmadan bekleyin geçer kendiliğinden...

Lütfen sadece boş geveze yorum yapmak için yorum yapilicaksa kimse yapmasın sadece vajinismus olanlar yazsın sadece !

Kendı sağlık sorununuz için eşinizden onay beklemeyin 3 gün sonra aldatır boşar o zaman seni suçlar haberin ola

Daha önce iki doktoras gitim sorun mu var diye işte yoktu piskolojik olabilir vajinismus falan dedi sonrası araştırdım devlet hastanesi nde varmış kapanmış, ozllerde de seans başı fazla geldi bana eşimdebaska şehirde çalışıyor diye sürekli zaman giriyor araya işte evde çok jalorsam beraber atalatabilirz diyor , eğer bu seferde yapamazsam goderim dedim bakarız dedii yani herkes için maddiyat belki zor değil ama yeni evli yım ve zor bı şekilde evlendik borç vs vs derken bende erteledim aslında yenerim yenicem diye.

Madi annlamda diyorum ben
Devlet hastanesine git , hatta boşa bu adamı para vermiyor tedaviyi kabul etmiyor 7 aydır da seni suçluyorsa .

Sende bir işe gir çalış sağlığın ıcın para vermedi die eline bakma yani .

Daha önce iki doktoras gitim sorun mu var diye işte yoktu piskolojik olabilir vajinismus falan dedi sonrası araştırdım devlet hastanesi nde varmış kapanmış, ozllerde de seans başı fazla geldi bana eşimdebaska şehirde çalışıyor diye sürekli zaman giriyor araya işte evde çok jalorsam beraber atalatabilirz diyor , eğer bu seferde yapamazsam goderim dedim bakarız dedii yani herkes için maddiyat belki zor değil ama yeni evli yım ve zor bı şekilde evlendik borç vs vs derken bende erteledim aslında yenerim yenicem diye.
Çalış sen nie çalışmıyorsun .

Bacım,bu konuyu kendin de çözersin,yeter ki iste..milyonlarca kadın yaşıyor bu cinselliği,vajinadan bebek bile çıkıyor öyle düşün,tedirginliğim birkaç dakika belki saniye içinde bitecek diye düşün..kendine yapma bunu eziyeti..

Vajinismus bir "isteksizlik değil, vücudumuzun kendini koruma sanıp aslında bizi hapseden bir savunma mekanizması. Ben kendi sürecimde şunu öğrendim; bu mesele sadece fiziksel değil, tamamen zihnimizdeki o eski, hatalı kodlamalarla ilgili.

Kodlamalar8 değiştirdiğinde ,eşinle de çalışmalar yaparsan cözersin .Çok zor bir durum ,herkesin çok rahat yaptığı bir şeyi yapamamak kötü bir his .Seni çok iyi anlıyorum ama bunun üzerine gitmelisin

Ben çalışmak istemiyorum, zatn dile de getiremiyorum evlenemden önce herşey güllük gülistan likti evlenince neden calisim ki , sadece yeni evloyiz diye sıkıntılara girdik Allah'ım izniyle inşallah onlarda geçer,. Eşim her dediğini ok diyor ama doktor konusunda hayır diyip duruyor acaba ne düşünüyor

Kodlamalar8 değiştirdiğinde ,eşinle de çalışmalar yaparsan cözersin .Çok zor bir durum ,herkesin çok rahat yaptığı bir şeyi yapamamak kötü bir his .Seni çok iyi anlıyorum ama bunun üzerine gitmelisin
Siz yaşadınız mi

Devlet hastanesine git , hatta boşa bu adamı para vermiyor tedaviyi kabul etmiyor 7 aydır da seni suçluyorsa .

Sende bir işe gir çalış sağlığın ıcın para vermedi die eline bakma yani .
,yok bana Özel doltora devlete de gotim Allah var götürdü götürüyor ama tedavi onun kafasında farklı sanki

Vallahi biliyorum
Bacım,bu konuyu kendin de çözersin,yeter ki iste..milyonlarca kadın yaşıyor bu cinselliği,vajinadan bebek bile çıkıyor öyle düşün,tedirginliğim birkaç dakika belki saniye içinde bitecek diye düşün..kendine yapma bunu eziyeti..
Beynim buna hazırlıyor kabul ediyorum birsusru kadın destek yardım msji ayılar sağ olsunlar, ama yapmayan gelince, orda takılıyor gidiyir herşey bı giriş kısmını atlatorsam biter ben sadece vajina gidişinden tetikloyorm kendimi

Kendimi güvende hissetmiyorum Beden, cinsel birleşmeyi bir tehdit veya saldırı olarak algıladığında, tıpkı göze bir şey kaçacakken göz kapaklarının kapanması gibi, vajina girişi de kendini kapatır.
"Korkuyorum": Geçmişteki olumsuz duyumlar, yanlış cinsel bilgiler veya çocukluktan gelen "cinsellik kötüdür/can yakar" gibi yerleşik inanışlar bedeni alarm durumuna geçirir.
"Kontrol bende olmalı": Belirsizlik veya kontrolü kaybetme korkusu, kasların aşırı gerilmesine neden olur. Beden, girişi engelleyerek kontrolü elinde tutmaya çalışır.Bunları değiştirmek gerekiyor

Back
X