- 24 Aralık 2021
- 2.794
- 14.114
- Konu Sahibi marmeladova
Paylaşmaya ve yardıma ihtiyacım var. Çok büyük bir çaresizlik içinde debeleniyor ve bunu asla çözemeyecek gibi hissediyorum. 5 aylık evliyim. Denemeye çalıştığımızda sanki parmağınızı çok keskin bir bıçak derin bir şekilde kesmiş ve siz o kesiği acı biber dolu bir kaba daldırmışsınız gibi bir acı yaşadım. Çok hafif bir lekelenmem de oldu. Ancak duyduğum yanma, kendimi kasmam, girişe izin vermemem, resmen oradaki bir duvar varmış hissi ve ağlama nöbetlerinin eşlik ettiği bu durum için çözüm aramaya başladık. Eşim ilk günden beri hep anlayışlı, hoşgörülü ve destekleyici bir şekilde benim yanımda. O böyle olmasaydı çok daha büyük bir karanlıkta kaybolurdum galiba. Vajinismusu çok erken fark edip evliliğimizin 11. gününde bir terapistle görüşmeye başladık. Ancak iki aydır maddi sebeplerden dolayı devam edemiyorum ve dolayısıyla da ilerleyemiyorum. Bugün tüm bunları kendimi gerçekten yardıma ve bu işi geride bırakmış insanların iyi cümlelerine ihtiyacım olduğu için yazıyorum. Vajinismus tedavim çok yavaş ilerliyor çünkü ben vulvama dahi dokunamıyordum. Ancak çok büyük yollar kat ettiğimi de biliyorum. Şu anda vajinama tek parmağımın tümünü sokabiliyorum. Bugün ise iki parmağımla denemeye çalıştım ancak ilk boğumdan sonrası ilerlemedi ve canım yandı. Ki tek parmağımı kullanırken canım yanmıyor. Burada pek çok şey okudum. Dilatör seti kullanabileceğimi düşünmüyorum. Şu an için eşimin parmağını da vajinama yaklaştıramıyorum. Paylaşmak, çözüm önerilerinizi okumak ve belki de en önemlisi sanırım bunu çözmüş insanlardan iyi cümleler duymak istiyorum.