Vajinismus ve sonrası

Huzur kalplerde

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2016
812
288
103
34
Merhaba hanımlar,ben 5 aylık evliyim ve vajinismus teşhisi konuldu.Özel bir klinikte eşimle birlikte tedaviye başladık bugün 2.seans bitti ve ilk seansta egzersizler yaptık parmak egzersizi doktorumla daha sonra evde de yapmamızı istedi yapmaya çalıştık ilk etapta zor oldu ama sonra alıştım bugün de yine parmak egzersizi yaptı hocam ve üç parmak bile girdiğini söyledi daha sonra dilatör uyguladı ve bu sırada iki seansa eşim geldi ve ona da gösterdi daha sonra odada eşim uyguladı şimdi bugünkü seansta doktorum tamamen rahatlayıncaya kadar önce tek parmak sonra iki parmak egzersizi yapın tamam hazırız dediğinizde ise ilişkiye yine kegel egzersizi ile ufak ufak girin dedi şimdi 5 aydır yapamayınca ister istemez içimde ufacık da olsa bir korku var özellikle vajinismusu atlatan ve kliniğe gitmiş bayanlara sormak istiyorum egzersizler sonrası tamam dediğimiz zaman ilişkiye girdiğimizde neler yapalım? nasıl davranalım? bir de 5 aydır yapamayınca ve iki seansta da çok güzel ilerlemeler kaydedince bir anda ne çabuk iki seans bitti hadi verdiğimiz para boşa giderse diye yine de içimde acaba hadi olmazsa yine kaygısı taşımak sizce normal mi?

Merhaba, dün 3.seansım bitti ve yendim. 2.seanstan sonraki denemem başarısız olmuştu. Aynı üzüntü kaygıyı yaşadım. Başarısız olunca doktor biraz daha farklı bir yöntem belirliyor ama sonuçta olması gereken oluyor ve başarıyorsun. Ben 3.seans dönüşünde bile endişeliydim, kısacası normal bir şeymiş. Ayrıca 9 gün geçmiş bile üzerinden umarım hallolmuştur:)

A alizeee merhabalar evet hallettik çok şükür yani yine de ilk girdiği sırada basınç oluyor ama zamana kaybolcak o da şuanda hem adet düzensizliği tedavisine başladık düzenli adet görmek ve bebeğimizin sağlıklı olması için :)

Arkadaşlar vajinismus sorunum var doktora gidip tedavi olmaya karar verdim ve araştırmaların sonucu ANKARA DA OP.DR.ESRA DEMIR YÜZER hanıma denk geldim bi fikri olan var mı bu doktor hakkında varsa lütfen bana yardımcı olun

B bahtsizkizce ben de bunun tedavisi gördüm çok şükür atlattım canım ankara'da oturuyorum ve şiddetle %100 3 seansta halledebilecek bir hocam var ümmügülsüm soytürk koç çok iyi vajinismus alanında tavsiye ederim internetten numarasını alıp klniği arayıp randevu alabilirsin :)

Merhaba ben de ümmügülsüm hocayla konustum. Parayi baştan peşin aldıkları için biraz endiselenmistim. Siz baya iyi demissiniz. Gercekten guvenilir mi ?

Arkadaşlar ummuguksum hanımla da görüştüm ama ben Dr Reyyan Özcan temizkan hanıma tedavi oldum ve coookkk memnun kaldim ikisinin kliniği birbirine çokkk yakın zaten

Ben vajinusmusu yeneli 1 ay oldu, tam yenmek denir mi emin değilim çünkü herseferinde zorlanıyoruz çoo ağrı ve yanma oluyor( yenen arkadaşlarım denedikçe bu ağrılar azalacak mı? Ayrıca tabi hiç zevk falan alamıyorum. Bunlar normalmi yardımlarınızı bekliyorum...

Sirf size yardimci olmak icin tekrar giris yaptim sayfaya cunku ne cektiginizi cok iyi anliyorum ben 7 ay cektim onu ve siz artik resmen basarmissiniz bu agrinin nedeni zevk alamamaniz ve islanmamaniz olabilir sadece o anin tadını cikarmalisiniz oyle düşününce inanin rahatliyor sunuz ben yendim ve bir bebek bekliyorum suan sira sende yaparsin cnm ne olursa olsun birakma yap ust uste bir bakmissin acimiyor hic aci duymuyorum artik seni temin ederim

Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim:)
Ben de bebek sahibi olmayı çok istiyorum zaten daha önce bir ameliyat geçirdim rahmimdeki problem sebebi ile üstüne bir de vajinusmus bebek sahibi oluo olamayacağım muallak ama önce bunu yenmeliyim bebek sahibi olabilmem için
Kuruluk olmuyor çünkü bebe yağı kullanıyorum gerçi o da hamile kalmayı zorlaştırıyormuş sanırım ne yapacağomı şaşırdım walla(( dün 4. Dememizi yaptık evet oluyor ama girerken çok acıyor yanıuor ağrıyor eskisini düşününce buna da şükür bu bile mucize ama böylede çok canım acıyor tam anlamı ile nasıl yeneceğim ben bunu

Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun, şikayetinizle ilgili bir önerim olacak, bebe yağı bölgenin pH seviyesini bozduğu için tavsiye edilmiyor. size tavsiyem ultrason jeli kullanmanız. vajinismus için doktora gittiğimde Reyyan Hanım tavsiye etmişti. Ayrıca su bazlı olduğu için hamile kalmana engel teşkil etmez demişti. vücut tarafından da kolay kolay emilmediği için sürekli kaygan tutuyor. bir sene oldu hala ara sıra kullanıyorum büyük rahatlık.
Ayrıca ilk bir kaç ilişkiden sonra sistit olmuş olabilirsiniz, aynısını yaşamıştım, ağrı yanma sürekli tuvalet ihtiyacı gibi sıkıntılar yaşadım.. doktorum iki üç gün ilişkiye ara verin diyerek antibiyotik ve kas gevşetici ilaç vermişti. sonrasında bunu da atlattık, bir doktora muayene olmakta fayda var.

Çok teşekkür ederim.. ultroson jelini ilk defa duydum onun zararı olmazmı dersiniz?

Çok teşekkür ederim.. ultroson jelini ilk defa duydum onun zararı olmazmı dersiniz?
rica ederim:) doktorum önermişti diğer pH dengesini bozacak ürünler kullanmak yerine daha doğru olur. ayrıca daha önce dediğim gibi doktorum hamile kalmaya herhangi bir sakıncası olmayacağını özellikle belirtmişti.

Doktor iki seans falan önce psikolojik destek sağlıyor ve bilimsel bilgi aktarıyor. Sonrasında ise adım adım aparatları deneyeme başlıyor. Ben kendi başıma 2 boyu geçemeziken doktor sonra. Tüm boyları yapmaya başlamıştım

Merhaba arkadaşlar. 2 gün önce başardık. Birleşme oldu. Ben üstteyken oldu, sonra ben alta geçtim o şekilde de denedik, oldu. Ama hala girişte yanma ve acı oluyor ve eşim üstte gelip giderken de biraz acı oluyor.dayanilamayacak bir şey değil ama benim acı çektiğimi düşündüğü için eşim de yeterince sert kalamıyor sanırım. Her seferinde yarıda kesiyoruz sevişmeyi, moralimiz bozuk bırakıyoruz. Sizde de böyle problemler oldu mu? Bunları da atlatabilir miyiz acaba yoksa bağımsız bir sorun mu? Vajinismusu çözdük derken başka problemler çıktı, ikimiz de keyif almıyoruz. Bu şekilde sorun yaşayan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…