• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Canim dilatör olarak aratcan :))))))
Evt bende kullaniyorum ve kesinlikle oneriyorum parmaktan bin kat iyi ve daha yararli gelio bana bnce boyle..

Vajinismusu tedavi etmek için vajinal dilatör seti seçerken kadınların kafası hangi şartların gerekli olduğu hakkında sık sık karışır. Bu web sitesinden sağlanabilecek olan dilatör setlerivajinismus ve benzeri vajinal sorunların tedavisinde asgari etkinlik için dikkatle tasarlanmıştır (bireysel tavsiyeler için doktorunuza danışın). Etkinliği belirlemekteki en önemli etkenler arasında şunlar bulunmaktadır:
  1. Uygun bir boyut aralığı - Fazlasıyla büyük, fazlasıyla küçük, boyutlar arasında büyük farklılıklar olan dilatörler geçişleri zorlaştırır. Ya da yeterli boyut çeşitliliği olmadığında vajinismus tedavisi gereksiz yere zorlaşır. İdeal olarak, dilatör setlerindeki dilatörlerin en küçüğünün çapı 19mm.’den daha büyük değildir ve çap yavaş yavaş ilerleyerek bir erkeğin tamamen dik penisine [yaklaşık 35 mm.’ye] erişir. Uzunluk, vajinayı çevreleyen pubococcygeus (PC) kas bağlarını geçebilmek için en az 76mm. olmalıdır. Bir sette ideal olarak uzunluk bakımından en az dik bir penisin uzunluğunda olan ve başka sorunlar ele alındığı daha derin vajinal duvar dokularına tedavi sağlamak için yaklaşık olarak 152mm. uzunluğunda bir dilatör olmalıdır. Özellikle de pelvik kas kontrolü öğreten dinamik bir program izlenmeden direk olarak tam boy dilatörlere (ya da bazen vibratör ya da dildolara) geçmeye çalışan kadınlar genelde büyük bir hüsran yaşarlar.
  2. Dilatör şekli - Doğal bir şekilde eğik bir baş rahat bir sokuş için gerçekten yararlıdır. Ayrıca, hafifçe incelen bir biçim de kadınların bir boydan bir diğerine daha kolay geçiş yapabilmelerine yardımcı olur.
  3. Yüzey dokusu - Çok pürüzsüz bir doku, dilatörleri hiçbir yapışma ya da yakalama olmadan çok kolay ve rahat bir şekilde sokmayı sağlar. Hiçbir dikiş yeri, kenar çizgisi ya da pıtrağı olmayan bir tasarım vajinayı tahriş edecek hiçbir şey olmamasını da sağlar.
  4. Saplar - Dilatör sapları kadınların sokuş sürecinde daha çok ince kontrol sahibi olmasına yardım eder (örneğin, açı ve tam derinlik konusunda daha kolay kontrol gibi) ve elleri sokulan uçtan ve kayganlaştırıcıyı ellerden uzak tutarak hijyen konusunda da yardımcı olur.
Lütfen etkin bir program olmadan dilatörlerin vajinismus konusundaki yardım değerinin sınırlı olduğunu unutmayın. Başarılı tedavi sonuçları için vajinal dilatörlerin doğru bir şekilde kullanımı elzemdir. Tedavi başarısı için diğer gerekli adımların tamamlanmasına eşlik eden dilatörler vücudu yeniden eğitmekte yararlı araçlardır. Etkin bir şekilde kullanıldıklarında, vajinal giriş zorluklarını ortadan kaldırmak ve acısız cinsel birleşmeye daha rahat bir geçiş için tasarlanmış olan diğer tedavi egzersizleriyle birlikte yararlı olurlar.

mum deneyeceğim bende bir türlü bulamadm uzun mum :-( bende kulak çöpünü kalınlaştırıp denycem.ama bunu yapmış olanlar lütfen tarıf etsinler yanlış birşey yapmak istemiyorum

Canim aciyi sadece griste 1-2 sn hissedersin o kdr gerisinde kayip gidio ben 10cmlik aparat icimdeyken hc aci duymuyorum sdce griste olur o dgrsunu yapiosun bnde nefes egzersziyle yvas yvas ypiyorum

Sen dilator mu kullaniyorsun yoksa aparati kendin mi yapiyorsun

tek parmağı yapıp iki parmakta zorlananlar ilişkiye neden daha kolay girebiliyorlarmış acaba dr.unuz bunu nasıl açıkladı ? ben de biraz o durumdayım ve merak ettim gerçekten :s

Arkadaşlar bildiğiniz üzere bende vajinismus için uğraşıyorum ama doktor gözetiminde.. Son gittiğim seans da öğrendiğim bi takım şeyleri yardımcı olmak amaçlı yine size aktarmak istiyorum. Bu benim 5.seansım sadece 1 seansım kaldı. Bu seansta doktorcuğum bana iki parmağı açıp kapatmayı ve sevişirken eşimin tek parmak (benim kontrolümde)içeri yerleştirmesini söyledi. Adet dönemimde yoğun zamanlarda tampon son günlerde banyoda 5-10 dk.iki parmak yerleştirmemi söyledi. Ve adet döneminde bu şekilde parmak egzersizlerini doğum korkusu olanlara veriyorlarmış.. Öğrendiğim ayrı bi bilgide vajinismus olanlarda normal zamanlarında bir takım fobileri oluyormuş genelde. Enjeksiyon fobisi vajinismusla çok ilgiliymiş. Vajinismunla karşılaşmadan önce enjeksiyon fobisi için tedavi görmek engelliyormus. Ve bazı araştırmalara göre vajinismusu yenen enjeksiyon fobisi olmak üzere diğer fobilerini yeniyormuş tedavi görmesine gerek kalmadan.. Son bi bilgide bu tedavi esnasında 1 parmakda kolay yapıp 2 parmakta biraz takılanlar ağrısız ve acısız birleşmeyi başarma oranları daha yüksekmiş... Dua edin hepimiz kalıcı olarak yenelim inşaAllah..

tek parmağı yapıp iki parmakta zorlananlar ilişkiye neden daha kolay girebiliyorlarmış dr.unuz bunu nasıl açıkladı ? ben de biraz o durumdayım ve merak ettim gerçekten :s

Canım bn mecidiyeköye gittim 7 seans sürdü eşle girmek şart tatlım ama öle her seansa gelmiyo seninle 2-3 seans eşli oluyor senn kadar onun da hazırlanması ve öğrenmesi gerkenler var çünkü cnm eşini muhakkak ikna etmelisin cnm benim gittiğim psikolog buydu bi bak istersen cnm
http://www.tavsiyeediyorum.com/psikolog_22921_dilek_celebicelik.htm

çok sağol canım aslında fiyatıda çok uygunmuş. mecidiköy olmasıda ulaşım yönünden kolay.ama eşim ikna olmaz çok zor bakalım üffff. kulak çöpü bile girmiyo ya acaba kastığım içinmi yoksa anormal mi kulak çöpünün girmemesi.Kulak çöpünü yapamayan kimse yokmu benden başka acaba ? :(

Back
X