Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

kızlar iyigeceler herkese..
dr ile görüştüm önbilgi almak için.. seanslarında kesinlikle aparat kullandırtmadığını söyledi. tabi şuanda aparat ile deneyebilenler için değil bu söylediğim benim gibi yeni başlayanlar için.. parmağınızın daha kolay olacağını söyledi ve henüz cinsellik yaşamayan bie bayanın daha fazla irite olabileceğini söyledi... ayrıca egzersiz yaparken hazır olmadan ilişki deneyimi yapmayın fln dedi bunu mutlaka biliyorsunuzdur ama hatırlatayım dedim sonuç hüsran olacağı için sizin umutsuzluğa kapılacağınızı söyledi.. ben öğrendim sizinlede paylaşayım dedim gece gece belki bi faydası olur..

olsun canım hiç canını sıkma sakın .. bazen olmadığı tutar ama o illaki olur üstüne gidince inat et vajiyle :) eşli parmak aslında itici geliyor ama aslında eşine güven ve cesaret veriyor .. tabi gene senin seçimin egzersiz olsunda ne olursa olsun :) inşallah hemen yenersin bebiş haberlerini de alırız tez zamanda canım :KK70:

ilerde belki iyice ilerleyince yaptırırım eşime de.. aslında inat edip yapıyodum mutlaka egzersizde yapmam gerekeni canım da dün sahur vakti yaptım yine, sularda sorun var o saatlerde geliyo, onun için vakit azdı.. ya ne kadar ütopik geliyo bana şu an hamile olmak falan.. inşallah o günleri de görürüz tatlım..

valla aynen bende öyleyim bir tembellik var üzerimde hiç birşey yapasım yok:26::26:

geçicidir canım inşallah..

Evet ne yazık ki.eşimin parmağıyla bir deneme yapabildik sadece hepsi o.ama azmettim haftaya inşallah ciddi bir mesafe katetmeyi düşünüyorum=)siz de mi egzersiz aşamasında olan çoğunluktansınız?

inşallah canım , eş parmağını aldıysanız çok iyi bence.. haftaya kadar belki olur bile. bende bu sorunu iki sene yaşadım da egzersizle iki buçuk hafta sonra oldu ben çok vahimdim hiç bişey alamıyor dokunamıyordum. egzersiz gerçekten çok faydalı rabbimin izniyle oluyor sonrasında..

ayyyy canım yaa birde hamilelikte açlık hissi de daha çok artıyor tabi insan zor duruyo.
miden falan bulanmadı demi ?
bencede aralıklı çok mantıklı bebişide düşünmek lazım :KK61: gelişme zamanıymış :emir_bebek::emir_bebek:

bi ara o çok oldu saat başı açıkıyordum sinir oluyordum şimdi o kadar bastırmıyor çok şükür.yok bulanmadı çok şükür

kızlar iyigeceler herkese..
dr ile görüştüm önbilgi almak için.. seanslarında kesinlikle aparat kullandırtmadığını söyledi. tabi şuanda aparat ile deneyebilenler için değil bu söylediğim benim gibi yeni başlayanlar için.. parmağınızın daha kolay olacağını söyledi ve henüz cinsellik yaşamayan bie bayanın daha fazla irite olabileceğini söyledi... ayrıca egzersiz yaparken hazır olmadan ilişki deneyimi yapmayın fln dedi bunu mutlaka biliyorsunuzdur ama hatırlatayım dedim sonuç hüsran olacağı için sizin umutsuzluğa kapılacağınızı söyledi.. ben öğrendim sizinlede paylaşayım dedim gece gece belki bi faydası olur..

Sağol canım da hep bildiğimiz şeyler sanki doktorların söyledikleri de sen de biraz azmetsen kendin de yenebilirsin diye düşünüyorum ama yapamayacağını düşünüyorsan tabi dr en iyisi.

artıııı dr bana 1 haftada yenebileceğim kolay bir sorun olduğu söyledi şok oldumm.. 1 hafta mı dedim evet dedi.. şimdi size zor geliyor olabilir ama çok kolay olacak dedi şaşırdımmm:KK53::KK53::KK53::KK53:

inşallah canım , eş parmağını aldıysanız çok iyi bence.. haftaya kadar belki olur bile. bende bu sorunu iki sene yaşadım da egzersizle iki buçuk hafta sonra oldu ben çok vahimdim hiç bişey alamıyor dokunamıyordum. egzersiz gerçekten çok faydalı rabbimin izniyle oluyor sonrasında..

Umarım planladığım gibi olur her şey de kurtulurum ben de bu stresten.Deneyimli biri olarak var mı peki özellikle önerebileceğiniz,kolaylaşmasını sağlayan bir şey?her türlü öneriye açığım=)

Sağol canım da hep bildiğimiz şeyler sanki doktorların söyledikleri de sen de biraz azmetsen kendin de yenebilirsin diye düşünüyorum ama yapamayacağını düşünüyorsan tabi dr en iyisi.

off evet dr a da dedim ben bu yöntemleri biliyorum dedim ama zaten yapamıyorum sorunum bu dedim yok dedi detaylı bi şekilde yardımcı olduğumda sende ne kadar kolay yapabildiğine şaşıracaksın dedi.. anlamadımki bende napsam bilemedim:95::95::95:

off evet dr a da dedim ben bu yöntemleri biliyorum dedim ama zaten yapamıyorum sorunum bu dedim yok dedi detaylı bi şekilde yardımcı olduğumda sende ne kadar kolay yapabildiğine şaşıracaksın dedi.. anlamadımki bende napsam bilemedim:95::95::95:

o zaman sen de kendine 1hafta ver doktorun dediği gibi, o bir haftada elinden geleni yapmaya çalış kurtulmak adına.. hergün egzersize otur yapmayı dene.. olmazsa gidersin doktora..

ilerde belki iyice ilerleyince yaptırırım eşime de.. aslında inat edip yapıyodum mutlaka egzersizde yapmam gerekeni canım da dün sahur vakti yaptım yine, sularda sorun var o saatlerde geliyo, onun için vakit azdı.. ya ne kadar ütopik geliyo bana şu an hamile olmak falan.. inşallah o günleri de görürüz tatlım..

geçicidir canım inşallah..

anladım canım doğru o zaman sular yokken sıkıntı olur.. olaca k inşallah onlarda banada hayal gibi gelirdi valla yapabileceğim sanki imkansızdı ama oluyormuş gerçekten canım hiç umudunu yitirme.. zaten işin sonuna gelmişsin yakındır yenmen bu sorunu sonrada gelsinn bebişşlerr :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

anladım canım doğru o zaman sular yokken sıkıntı olur.. olaca k inşallah onlarda banada hayal gibi gelirdi valla yapabileceğim sanki imkansızdı ama oluyormuş gerçekten canım hiç umudunu yitirme.. zaten işin sonuna gelmişsin yakındır yenmen bu sorunu sonrada gelsinn bebişşlerr :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

:21::21::21: inşallahh canımm

Umarım planladığım gibi olur her şey de kurtulurum ben de bu stresten.Deneyimli biri olarak var mı peki özellikle önerebileceğiniz,kolaylaşmasını sağlayan bir şey?her türlü öneriye açığım=)

egzersizlerde her zaman nefes çok iyi geliyor yaparken derin nefes alıp verirken ıkınarak popo yönüne ittirince çok kolay oluyor aynı şekilde ilişki de de böyle ve ıslaklık olması için mutlaka jel kullanın kayganlık sağlar. egzersizde mesela bir parmağı alışana kadar deneyin daha sonra iki parmağa geçin. sonrası zaten denemelere geçtiğinizde de ilişki öncesi egzersiz çok iyi geliyor..

egzersizlerde her zaman nefes çok iyi geliyor yaparken derin nefes alıp verirken ıkınarak popo yönüne ittirince çok kolay oluyor aynı şekilde ilişki de de böyle ve ıslaklık olması için mutlaka jel kullanın kayganlık sağlar. egzersizde mesela bir parmağı alışana kadar deneyin daha sonra iki parmağa geçin. sonrası zaten denemelere geçtiğinizde de ilişki öncesi egzersiz çok iyi geliyor..

Jeli nasıl temin edebiliriz?eczaneden almaya çekinebilirim sanırım:KK17: bebeyağı önerenler de vardı,o nasıl olur?

yağmur canım napıyosun hiç sesin çıkmıyo, egzersiz yapmıyomusun yoksa kıs:KK20:
cnm geçmişi okuyodum yeni gördüm ya hiç halim yok ya egzersiz yapmaya ifterdan sonra yürüyüş yapalım dedik biraz gelincede bi halsiz kaldım öle yapamıyorum bu aralar yaa :26: sen nasılsın cnm nasıl gidiyo iki parmağa geçmişsin galiba cnm maşallah iyi ilerliyosun ben daha tek parmakta kaldım ilerliyemiyorum ya

Ben evli değilim ama oraya tek parmağımı sokabiliyorum(parmaklarım çok ince).Bekaret takıntım yok o nedenle merakımdan ikinci parmağımı da sokmayı denedim fakat başarılı olamadım.Regl dönemimde tampon kullanmayı da denedim ancak fazla kanamam olmadığından olsa gerek beceremedim ve moralim inanılmaz bozuldu.Sonuçta tampon kızlık zarına zarar vermeyen ve penisin yanında boyut olarak küçücük kalan bir şey.Acaba ileride ben de mi vajinismus olacağım.Benim ağrı eşiğim çok düşüktür.Kan tahlili bile yaptıramıyorum bu yüzden :KK25:

o zaman sen de kendine 1hafta ver doktorun dediği gibi, o bir haftada elinden geleni yapmaya çalış kurtulmak adına.. hergün egzersize otur yapmayı dene.. olmazsa gidersin doktora..

İyi fikir bence de.Her şeyin başı istemekten geçiyor.Kısa bir süre sonra bu yazdıklarımızı gülümseyerek hatırlayacağız göreceksin=)

Jeli nasıl temin edebiliriz?eczaneden almaya çekinebilirim sanırım:KK17: bebeyağı önerenler de vardı,o nasıl olur?

bebeyağı mantar yapıo banada yaptı malesef :KK25: o yüzden jel daha iyi her zmaan için ben ultrason jeli kullandım buradan tavsiye üzerine .. hem uygun hem zararsız medicallerde bulunuyor ama ben eczaneye sölemiştim getirtebilirmisiniz diye getirdiler sağolsunlar. hem ultrason jeli anlaşılmaz neye kullanacağın utanma hiç bence. vazelin kullananda vardı gerçi iyi diyorlardı ..

kızlar bu soruyu baska alanda mı sorsam diye dusundum ama sonucta bunu bilmeyenlerin faydalanması gerekir ilerde lazım olcak sonuc olarak dedim ve soruyorum: simdi korunma yontemleri arasında tabiki modern tıp ın onerdigi yontemler kullanılmaludır . prezervatif vs..(hap dısında) ancaaaaakkk su takvime gore hesap var ya hani adet dongunuze gore ayarlıyo vs.. işte onu kullanmak riskliymiş ama sonucta ben kesinlikle simdi istemiyorum demeyip olsada olur canı diyenler varsa yani kararsızlar :) bu yontemi kullanabilirlermiş. ama bu yontem nasıl yani kısaca hamile kalma riskinin en cok oldugu ve dusuk donem nedir?
:KK6:
birsey daha eklemek istiyorum hayatım boyunca hiç jinekologa gitmedim ama gitmek için birsey beklenilmemeli sanırım en azından saglıklı mıyım onun kontrolunu yaptırmak için gitmek gerekir diye dusunuyorum? baska baslıkta jinekolog tavsiyelerine bakıcam ama sizler İstanbulda hangilerişne gidiyosunuz merak ettim :) normalde herkesin yıklda bir defa gitmesi gerkiyor ustelik :KK43:

olgun olmayan yumurta spermle birleştiğinde hamilelik meydana gelmez.regl olduktan 14 gün sonra yumurtanız olgunlaşır.İşi garantiye almak için 2 gün önce ve sonrasında da ilişkiye girmezseniz endişe edecek hiçbir şey kalmaz.Merak ediyorsanız söyleyeyim genetik okuyorum :KK34:

X