- 24 Aralık 2022
- 46
- 22
- 27
- Konu Sahibi cicekkkbocekkk
Merhabalar. Üç aydır evliyim. Ama malesef ki sorunum vajinismus. Eşim çok anlayışlı hiçbir şekilde baskı yapmıyor, fakat benim sorunu çözmeye çalışmadığımı, bir doktora gitmem gerektiğini söylüyor. Psikolojik olduğunu düşünüyor. Sorunu çözmeye çalışmadığım konusunda haklı, çünkü o baskı yapmadiğı için malesef ki rahat davrandığımı, çözüm yolu aramadığımı itiraf etmeliyim. Ama artık anladım ki bu durum beni de mutsuz ediyor ve kaçmanın sonu yok. Sanki hiç geçmeyecekmiş gibi. Bu forumdan sayısız konu okudum. Videolar izledim. Sorunun derinlerine inmeye çalıştım. Buna neyin sebep olduğunu bulmak için düşündüm. Çevredeki baskı, nişanlıyken ailemin baskısı, çocukluktan beri (çoğu kadının yaşadığı) cinsellik baskıları, belki de tacize uğramamdan dolayı korkmuş olmam (yaklaşık bir sene önce ) .. sonuç bu oldu. Doktorları, hastaneleri araştırdım. Çözüme giden yol ne şekilde olmalı karar veremiyorum. Bana destek olur musunuz? Daha önce yaşayan, atlatan, ne şekilde ilerlemem gerektiğini bilen ya da fikri olan sizlerden yardım istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim..