• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinismus belasıı

Valla vajinusmusluların (bu nasıl bi kelimeyse tekerleme gibi)eşlerini tebrik etmek istiyorum çok sabırlılar 3 ay değil 5 ay değil 3 buçuk yılda çocuk kreşe bile gider :eek:

Valla vajinusmusluların (bu nasıl bi kelimeyse tekerleme gibi)eşlerini tebrik etmek istiyorum çok sabırlılar 3 ay değil 5 ay değil 3 buçuk yılda çocuk kreşe bile gider :eek:
Pardon ama napabilirler tecavüz mü etsinler? Yaşamamışsınız söylemesi kolay

Sadece çok sabırlılar demek istemiştim son cümleyide espri olsun diye yazdım ama sanırım yanlış anladınız
İnsanın başına ne geliceği belli değil gerçekten çok zor Bi durum aynı şekilde bende 3 buçuk yıl yaşadım

Merhaba, biliyorum konu dışı ama diğer tarafta kimse cevap yazmıyor. artık iyice tükendim içimi dökmek ve fikir almak istiyorum. 3.5 yıllık evliyim ve maalesef cinsel birliktelik yaşamadık. Başladığım tedavileri yarım bırakmak zorunda kaldım. Hera klinik diye biyer duydum şuan bize en yakın olan ankara şubesi. Malum özel ve pahalı. Acaba duyan bilen var mı o kadar para verip yine hüsrana uğramak istemiyorum.
Didem kurbanı ablamdan duydum. Herada ve çok iyi demişti. İsterseniz araştırın, instagramı da var galiba

Yazarsanız çok sevinirim
Merhaba sizi çok iyi anlayan biri olarak yardım etmek isterim ben Ankara’da Zekai tahir Burak devlet hastanesi cinsel sağlık polikliniğine gittim bende çok doktor araştırdım hatta Reyhan diye bu işte çok bilindik bir doktordan randevu bile aldım sonra devlet hastanesi de bu işi tedavi ettiğini duyunca önce oraya gitmek istedim ben Müjdegül zayıfoğlu diye bir kadın var ona gittim bana çok yardımcı oldu bende sürekli erteledim hatta doktordan korktum ama doktor hanım aslında acımadığını orda bir duvar olmadığını anlattı ben iki seanssan sonra gitmedim ilkde ben tek gittim ikincisinde eşimle gittik bana parmak egzersizi verdi korkma öncesinde bu egzersizi yapamıyorsan bile doktordan sonra yapıyorsun sonra adım adım ilerledikten sonra benim üstte olduğum şekilde denedik başlarda olmadı ama sonra biraz biraz derken hepsini aldım artık onu yapınca normale döndük evet hala ilk girişte biraz kasıyorum ama sonra hepsini alıyorum bu tamamen ben artık bunu yapacam ben değil o benden korksun demenle alakalı bu arada bende 1,5 yıllık evliyim ve keşke daha önce gitseydim diyorum yanı boşuna paralar dökme aynı tedaviyi bir giriş ücreti ödüyorsun başka sormak istediğin birşey olursa özelden yazabilirsin 💪🏻👏🤪

Merhaba, biliyorum konu dışı ama diğer tarafta kimse cevap yazmıyor. artık iyice tükendim içimi dökmek ve fikir almak istiyorum. 3.5 yıllık evliyim ve maalesef cinsel birliktelik yaşamadık. Başladığım tedavileri yarım bırakmak zorunda kaldım. Hera klinik diye biyer duydum şuan bize en yakın olan ankara şubesi. Malum özel ve pahalı. Acaba duyan bilen var mı o kadar para verip yine hüsrana uğramak istemiyorum.
Canım ben gecen hafta Istanbul hera klinikte tedavi oldum kesinlille verdigim paraya degdi ilk.muaynemi Senay Eserdag hanim yapti cok kolaydi ve ben o kadar zor bi hastaydim ki Pen.s e bile bakip dokunamiyordum dusun yani sonra ki tedavi surecimde Safinaz Kara hanim yanımdaydı 4 gunde hem Pen.s korkumdan hem vajinismus belasindan kurtuldum nolur git sakin erteleme erteledikce erteleniyor 6 7 yilim bosa gitti keske daha onceden gitseydim Allah kimseye boyle dert vermesin yasamasi cok zor ama tedavisi cok kolay tedaviden sonraki surec ise harika ❤

Neden illa bi yere para akıtılarak bu işin çözülebilecegine inaniyorsunuz? Pek ala kendiniz de tek basiniza bu sorunun ustesinden gelebilirsiniz. Sahsen ben bu tarz merkezlerin bu durumumuzu fırsata cevirdiklerini düşünüyorum. En iyi psikolog sizsiniz. Sorunun kaynagini kendiniz bulmaya çalışın. Bunun icin illa uzman olmaniza gerek yok bence. En basiti; size cinsellik uzerine anlatilan, sizi korkutan, tedirgin eden insanlari ve hikayelerini dusunun. Sonra bu hikayelerden kendinjzi arindirmaya calisin felan filan. Ben bir sene yaşadım bu sorunu ve de kendim çözdüm. Hatta burdaki ilk actigim konu da bunjn uzerineydi. Dilatör seti kullaniyorsundur eminim, kullanmaya devam et. Egzersizler önemli. Egzersizleri söylenenlerin aksine eşli değil tek yap. Umarım en kısa zamanda sen de atlatırsın.
Neden yardım alanlara karşı hep böyle mesajlarla karşılaşıyorum. Siz tek başınıza yenmiş olabilirsiniz ama herkes siz değil. Ben sizin dediğiniz gibi ilk etapta kendim denedim ve dilatörün 3. boyutunu almayı başardım iş ilişki kısmına gelince yine kendimi kitledim. Bazen sandığınız gibi olmuyor acıyacak ya da şu bu olacak diye düşünmüyorum. Bilinçaltımda buna neyin sebep olduğunu bile bilmiyorum bir şekilde bir tabu oluşmuş. Profesyonel yardım almadan sadece daha çok travma yaratmaktan başka birşeye yaramadı.

Neden yardım alanlara karşı hep böyle mesajlarla karşılaşıyorum. Siz tek başınıza yenmiş olabilirsiniz ama herkes siz değil. Ben sizin dediğiniz gibi ilk etapta kendim denedim ve dilatörün 3. boyutunu almayı başardım iş ilişki kısmına gelince yine kendimi kitledim. Bazen sandığınız gibi olmuyor acıyacak ya da şu bu olacak diye düşünmüyorum. Bilinçaltımda buna neyin sebep olduğunu bile bilmiyorum bir şekilde bir tabu oluşmuş. Profesyonel yardım almadan sadece daha çok travma yaratmaktan başka birşeye yaramadı.

Kimseye yardım almayın tarzında bir şey yazmadım şahsen. Herkes tabi ki ben değil; ama siz veya bir başkası da değil. Nasıl ki ben evde yendim diye baskasininda evde yenecegi gibi bir durum yoksa; ayni sekilde sizin evde yenemediginiz gibi baskasinin da evde yenemeyecegine dair bir durum da yok. 🥳
Benim tepki gosterdigim durum şuydu; cogu insan bunun sadece yardimla cozulebilecek bir sikinti oldugunu düşünüyor ve burda bu problemi icin bir hal bir cozum arayan insanlara direkt doktora git ben bir tek o sekilde yenebildim seklinde kişiye kisinin bunu tek basina yenmesinin cok zor olduguna hatta imkansiza yakin olduguna dair bir bilinc asiliyor. Ben de vakti zamaninda bu siteye girip medet uman biririsi olarak bu isin kendi basina da cozulebilecegine dair bir yazi paylastim sadece. Bunu aşarken de buraya olumlu olumsuz tecrublerini paylasan insanlardan faydalandim. Bunlarin iclerinde doktordan ya da uzmandan edinilen tecrubeler de vardi elbet.
Zaten bu durum icin iki secenek vardir ya evde kendin deneyerek cozersin ya da uzman yardimi alirsin. Ilkini denemeden cozup cozemeyecegini bilemezsin. Evet belki cogu insan ekonomik ve psikolojik acidan buna hazir olup direkt careyi profesyonel bir yardim almakta bulabiliyor ama ne yazik ki cogu insan evlenecegi zaman boyle bir problemle karsilasacagini bilmedigi icin gerek ekonomik gerekse de psikolojik acidan buna hazir olamayabiliyor. Bu insanlar buraya girdiklerinde doktor isimlerinin havada ucustuklarini gorduklerinde "tamam ben bunu sadece bu yontemle cozebilecegim" tarzında bir düşünce oluşuyor. Evde yenebilecek olan kisi de bu inançsızlıkla yenemiyor. Tepkim buna yoneliktiydi yani. Zaten biraz önce de yazımda belirttigim gibi bu durumun iki caresi var. Isteyen kendisi dener isteyen direkt doktor yolunu tutar. Misal siz evde denemissiniz olmamıs, ki olmadiysa da zaten diger bir secenekte uzman yardimi almak oldugundan o secenek tercih edilir. Ki siz de öyle yapmissiniz. Umarım çözmüşsünüzdür, çozmediyseniz de en kısa zaman da cözmenizi dilerim. Sevgiler.

Back