Vajinal ultrason

OzdemirGuneriBusra

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2019
16
6
1
30
Bircok hamile bayan ve annelerden duyduguma göre dusuk tehlikesi olan riskli gebeliklerde vajinal ultrason sakıncalı deniyor. Dusuge sebep olabilir deniyor. Hatta vajinal ultrasondan sonra dusuk yasayanlar olabiliyor. Fakat kadin dogumcularda bunun aksine vajinal ultrasonun daha net sonuc verdigini ve bebege hicbir zarari olmadigini israrla söyluyor. Zaten kontrol icin vs devlet hastanelerinde bir kadin dogumcuya gorunmek gerektiginde vajinal ultrason yda normal ultrason secenegi sunmuyorlar . Kafalarina gore ultrasona aliyorlar. Acaba riskli gebelik yasayanlar bu konu hakkinda nasil hareket etmeli vajinal ultrasona dikkat etmeli mi ?

Bircok hamile bayan ve annelerden duyduguma göre dusuk tehlikesi olan riskli gebeliklerde vajinal ultrason sakıncalı deniyor. Dusuge sebep olabilir deniyor. Hatta vajinal ultrasondan sonra dusuk yasayanlar olabiliyor. Fakat kadin dogumcularda bunun aksine vajinal ultrasonun daha net sonuc verdigini ve bebege hicbir zarari olmadigini israrla söyluyor. Zaten kontrol icin vs devlet hastanelerinde bir kadin dogumcuya gorunmek gerektiginde vajinal ultrason yda normal ultrason secenegi sunmuyorlar . Kafalarina gore ultrasona aliyorlar. Acaba riskli gebelik yasayanlar bu konu hakkinda nasil hareket etmeli vajinal ultrasona dikkat etmeli mi ?
Vajinal ultrasonun bebeğe hiç bir zararı yok rahat olabilirsin hatta riskli gebeliklerde genelde bu yöntem ile bakılır daha net sonuç verilir çünkü. Doğum hastanelerinde önce ebe alttan muayene ediyor riskli bir durum olduğunda kanama vs gibi o zaman bence tehlikeli el ile muayene

Merhaba ben de hamileyken beta hcg değerimin düşük olması nedeniyle doktorum şüphelendi ve sağlıksız bir gebelik olabilir demişti. Normal ultrasonda görünmediği için vajinal ultrasonla bakmak istedi ben de bu gibi şeyler duymuştum çevremden biraz endişeliydim ancak bebeğe zarar verecek derecede bir durum olmuyor bence zararsız vajinal ultrason.

Hamileliğimin ilk haftalarında baya kanamam vardı ve bebeğimin kalbini henüz duyamamıştık doktor vajinal ultrasonu tavsiye etti ve hiç bir zararı olmadı çok şükür

Canım 4. Ayıma girdim hala düşük tehlikem var. Vajinal ultrasonun hiç bir zararı yok sonuçta çocuk hemen vajina ağzında durmuyor 😊 Korkulacak hiç bişey yok ve evet vajinal ölçüm daha net ve kesin oluyor

Back
X