Vajinal muayene..

Bende cok korkuyordum iki ayri doktora muayne oldum acili hicbir sey yok hicbir sey duymuyorsunuz rahat olun sizi koltugun ucuna gelecek sekilde oturtuyorlar zaten aciliyor orasi da aci falan asla yok var diyen yalan soyler.

Doktor seçimini iyi yapın çünkü sizi rahatlatan bir doktor olursa hiç anlamazsınız bile. Bir de bunu ne için yaptığınızı düşünerek kendiniz motive edin. Aciniz çok büyük Rabbim bir daha yaşatmasin.

Bu iş doktorda bitiyor
Bazı doktorlar var ki acele ettirmeden, sakince ve sizle konuşarak vajinal spekulum takıveriyorlar ki en zoru o bence
Diğer uzun çubuk gibi ultrasonda bişey yok anlamıyosun bile.
Hele erkek bir doktor bana o kadar iyi davranmıştı ki, özür dilerim çok hafif hissedebilirsiniz falan demişti, hiçbir şey hissetmedim

Ama devlet hastanesinde bi doktor beni mahvetmişti. Kalabalık yüzünden çok acele ediyorlar. Kadın hart diye sokmuştu aleti. Davranışları da çok sertti. Muayeneden çıktığımda kendimi tecavüze uğramış gibi hissetmiştim, en kötü vajinal muayene deneyimim budur, ağlamaklı olmuştum resmen. (10 dan fazla vajinal muayene oldum, bu çok kötüydü gerisi sorun değildi.)

Özel tercih edebilirsin. Bir de kesinlikle insanın kafasında büyüyen bir şey. Ben de eskiden korkar çekinirdim. Gerek olmadıkça da gitmezdim. Sonra çocuk tedavisine başlayınca 1 ay her gün gitmem gerekiyor, gidiyorum. Eski naz niyazdan eser yok. Erken Doğum yapmışsın, enfeksiyon riskin filan olabilir. O yüzden takipte kal, hiç kafana takma.

İnşaallah..

Canım benim çok geçmiş olsun çok üzüldüm kaybın için Allah bir daha asla yaşatmasın yerini doldursun tez vakitte hayırlısıyla.
Ben Vajinismus yaşadım benim de muayene korkum var ama defalarca oldum.sana tavsiyem öncelikle alete bakma bakınca gözünde büyür,halbuki orası her Büyüklüğü içine alabilecek kadar esnek.Bir de derin nefes al ıkın Güzelce,yolunu aç yani.Bir iki Sn sonra zaten bişey anlamıyorsun.Asla ıkınmayı Bırakma bak göreceksin olup bitecek.Bunları yaparken de yeni bebişin için yaptığını düşün canım.Allah hep kolaylaştırsın işlerini

Allah razı olsun, şimdi hastaneden geldim bende buraya da yazacaktım doktor alttan muayene etmedi sanırım lohusa olduğum için ama 40 gün sonra bakacağını söyledi. Uyuşturucu krem sürebilir miyim dedim, evet dedi. İnşaallah buradaki tavsiyelere de uyacağım yeneceğim bu korkuyu

Canım merakımı bağışla lütfen bebeğinde sıkıntı neydi

İlk muaneyi olduktan sonra gerisi geliyor:) o an başka şeyler düşünün kasmayın kendinizi

Canım merakımı bağışla lütfen bebeğinde sıkıntı neydi
Estağfirullah.. Bir sıkıntı yoktu daha doğrusu test yapılmadı bebek üzerinde çünkü düşük olmadı normal şekilde doğdu birkaç saat sonra da vefat etti evladım.. Normal şekilde yıkandı ve defnedildi. Doktor birkaç sebep olabileceğini söyledi. Genetik problemler, enfeksiyon yahut hastalıklı bebek

Rahim ağzı açıklığı filan mi vardı da Doğdu kendiliğinden
Rutin kontrolde enfeksiyon varsa çıkmamış mi sen kendinde farklı bişey bi sinyal farketmedin mi ki hiç

Vajinismusken mi hamile kaldınız yoksa yendiniz mi bu hastalıği

Rahim ağzı açıklığı filan mi vardı da Doğdu kendiliğinden
Rutin kontrolde enfeksiyon varsa çıkmamış mi sen kendinde farklı bişey bi sinyal farketmedin mi ki hiç
Hissetmedim biraz sancım vardı ama kum döküyorsun dedi doktor, buna bağladım sancıyı. Her şey birkaç dakika içinde oldu hiçbir şey anlamadım ki

canım kaygılanma bu kadar...
öyle bi acı olmıycak çok kısa sürücek ve canın yanmayacak
şimdiden geçmiş olsun :)

Hissetmedim biraz sancım vardı ama kum döküyorsun dedi doktor, buna bağladım sancıyı. Her şey birkaç dakika içinde oldu hiçbir şey anlamadım ki
Olacağı varmış neyse Düşünmemeye çalış canım.Geçmiş gitmiş olsun yenisi gelsin sağlıklı bebiş gelsin inşallah
Dualarım seninle

Vajinal muayenede erkek doktorlar daha kibar davranıyor.Durumunu baştan söyle ,alete bakma Gözlerini kapat kollarını ensende birleştir derin nefes al ıkın bu muayenenin sana iyi geleceğini düşün bak bişey anlamıcaksın bile

Spekilum mudur nedir ondan mı korkuyorsunuz? Muayene yeri zaten öyle rahatsız edici ki ister istemez insan muayene pozisyonu alıyor. O sıra başka şeyler düşünün. Ben midem bulandığında ya da çok büyük bir hapı yutarken ya da kan aldırırken (damarlarım aşırı ince çoğu Zaman iğneyi koluma sokup damara denk getirmek için ileri geri hareket ettiriyorlar defalarca çok uğraşınca tansiyonum düşüyor) (bunlar da beni sıkıntıya sokan eylemler) hayal kuruyorum. Mesela o sıra çiçek tarlasındaymışım, koşuyorum. Çiçekler şu renk olsun. Sonra eşim karşıdan kollarını açıyor rüzgar esiyor filan hafızamı zorluyorum. O an sanki o bahçedeyim..o sırada işlem bitmiş oluyor :) tavsiye ederim.

Vallahi canım 4 kez tüp bebek yaptırmış bırı olarak ve tüp bebegım her asaması vajınal muayne ile oluyor
Hıc kasıntı etme 4. 5 dk lık birsey.
Muhtaç oldugumuzda mecbur baktırıyoruz

Son 3 yıldır bebek peşinde koşan biri olarak...
Ilkinde titredim insana tuhaf geliyor.
Şimdi öyle alıştım ki yemek yemek kadaar normal geliyor.
Ama tüp bebek tedavisinden sonra koldan kan almak fobi oluşturdu.
Aynı kaderi yasıyoruz. Allah yardımcımız olsun. Bu süreçten sonra hersey normal geliyor hakkaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…