Vajinal muayene..

zeynep4134

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2018
52
22
3
Evet maalesef ki alttan muayene olmaktan çok korkuyorum. Kasılıyorum. Birkaç gün önce erken doğum ile bebeğimi kaybettim :KK43:
Acısı hala daha geçmedi, buraya üye olup tavsiye almak istedim. İçim öyle yanıyor ki.. Kelimelerim bile birbirine karışıyor. Alttan muayene olmaktan korkmak istemiyorum. Birkaç gün sonra kontrolüm var doktor muhtemelen oradan bakmak isteyecek. Bana tavsiye verebilir misiniz? :KK43:

ben ilk bakildiginda acayip korkmustum.cunku hemsire jel falan surmeden direk sert bi sekilde yapmisti.sonrasinda baska hastaneye gittim baktilar hic aci hissetmedim.rica ettim yavas olun diye gayet kolay oldu

Siz erken doğum acısı cekmis insansıniz. Alttan muayene size hicbirsey yapmaz ...çok kısa bir işlem hiç anlamıyor sunuz bende ilk muaynemde çok büyütmustum 5 dk surmedi

Son 3 yıldır bebek peşinde koşan biri olarak...
Ilkinde titredim insana tuhaf geliyor.
Şimdi öyle alıştım ki yemek yemek kadaar normal geliyor.
Ama tüp bebek tedavisinden sonra koldan kan almak fobi oluşturdu.

Son 3 yıldır bebek peşinde koşan biri olarak...
Ilkinde titredim insana tuhaf geliyor.
Şimdi öyle alıştım ki yemek yemek kadaar normal geliyor.
Ama tüp bebek tedavisinden sonra koldan kan almak fobi oluşturdu.
Allah yardımcınız olsun, tez zamanda bebek sahibi olun inşaallah. :KK200:

ben ilk bakildiginda acayip korkmustum.cunku hemsire jel falan surmeden direk sert bi sekilde yapmisti.sonrasinda baska hastaneye gittim baktilar hic aci hissetmedim.rica ettim yavas olun diye gayet kolay oldu
Acaba ben gitmeden önce zeytinyağı mı sürsem? Rahatlar belki? Daha kolay olur belki psikolojik olarak da rahatlatır beni

İyi bir hastaneyse doktor seni konuşturur yaptığı işlemi anlatır rahatlatır. O an başka şeye odaklanıp derin nefes alıp verebilirsiniz, geçmiş olsun çok
Allah razı olsun.. Doğum yaptığım doktorum yapacak kontrolü, iyi bir doktor esasen ama sadece ben kendimi çok fazla kasıyorum. Nedir bu kadınların çektiği..:KK43:

Evet maalesef ki alttan muayene olmaktan çok korkuyorum. Kasılıyorum. Birkaç gün önce erken doğum ile bebeğimi kaybettim :KK43:
Acısı hala daha geçmedi, buraya üye olup tavsiye almak istedim. İçim öyle yanıyor ki.. Kelimelerim bile birbirine karışıyor. Alttan muayene olmaktan korkmak istemiyorum. Birkaç gün sonra kontrolüm var doktor muhtemelen oradan bakmak isteyecek. Bana tavsiye verebilir misiniz? :KK43:
öncelikle başın sağolsun Allah sabır versin bir daha yaşatmasın... bende alttan muayeneden çok korkuyorum ve bu süreci defalarca kez yaşamak zorunda kaldım... sonrasında düşünmemeye kendimi oraya odaklamamaya başladım... nede olsa öldürmüyorlardı beni bir yerimi de kesmiyorlardı ee iğnede yok o zaman sorunda yok... derin nefes alınca pek birşey hissetmiyorsun doktora bu korkundan bahset ve dikkatli olmasını seni yönlendirmesini iste... üstelik ben 2. derece vajinismus hastasıyım... doktoruna güven ve ona korkularını söyle... emin ol ona göre davranacaktır...

Iltihabin açı yapacağını hiç sanmiyorum.
Iltihap ilişkiye girerken can yakmıyor ise ona da yakmaz.

Bence sen kendini kastigin için zorlaniyorsun.
Hiç kendini şartlama.
Eğer rahatlayacaksa psikoloji olarak, evde zeytinyağı sur ama zaten jel sürerler kendini sıkmazsan zorlanacağını sanmam.

Bu çok normal bir şey.
Düşünsene eskiden ebeler parmakla bakarlarmış.
Bunu düşünüp şükretmek gerek

öncelikle başın sağolsun Allah sabır versin bir daha yaşatmasın... bende alttan muayeneden çok korkuyorum ve bu süreci defalarca kez yaşamak zorunda kaldım... sonrasında düşünmemeye kendimi oraya odaklamamaya başladım... nede olsa öldürmüyorlardı beni bir yerimi de kesmiyorlardı ee iğnede yok o zaman sorunda yok... derin nefes alınca pek birşey hissetmiyorsun doktora bu korkundan bahset ve dikkatli olmasını seni yönlendirmesini iste... üstelik ben 2. derece vajinismus hastasıyım... doktoruna güven ve ona korkularını söyle... emin ol ona göre davranacaktır...
Amin, Allah razı olsun..
Eşimden elimi tutmasını isteyeceğim bir de sanırım o tarafa bakmazsam doktor muayenesini yapar hemen. Dediğiniz gibi bende birçok kez bununla karşı karşıya kaldım. Çünkü çok kaçıyordum. Yani kaçmak istemiyorum sağlığım için tedavi olmak istiyorum. İnşaallah bunu başarırım bu sefer. İki kere denedim olmadı da..

Ben doktora yaptirmiyurm cnm sende konus. Ben o ultrason cihazina jeli surup bana verin diyorm ben kendim yerlestirip oyle cagiriyorm doktoru ucundan tutunca dr birakiyurm ben

Back