Vajinal muayene için tercihiniz bayan dr mi olurdu yoksa..

benim tercihim bayan doktordan yana bunu ayırımcılık yaptığım için söylemiyorum ama sanki bayan olunca daha bir rahat oluyor insan.

bayan doktoraa gitme taraftarı değilim,yıllar önce ilgisiz (anlattıklarımı dinlemiyordu) bir bayan doktor yüzünden,yanlış tedavi sayesinde hormonlarım bozuldu...
o gün bugundür erkek doktora giderim...en azından derdimi dinliyor....bayan jinekologa tahammul edemiyorum bile....

ben kesınlıkle bayan doktora gıderım.erkek doktordan çok çekınırım .bayandan bıle çok utanıyorum.benım eşimde bu konuda kesınlıkle bayan doktor olmasını ister.bıde bayan doktor daha yakın gelıyor ınsana.:tomato:

sadece dr değil memurlarda bayanın değil erkeğin yanına gitmeyi tercih ediyorum.çünkü ben de bayanım ama bayanlar genellersek eğer daha kaprisli oluyor ve özel sorunlarına yüzlerine daha çok yansıyor.bu yüzden daha sinirli daha umursamaz olabiliyolar.ya da dr sa bu kendi canı acımıyorsa senin de acımıyor hissiyle gelişigüzel davranabiliyolar.tabi bu bütün bayanlar böyle demek değil.çoğu böyle.dr sa bu tırnakları kesilmiş olmalı.ama malesef bide jinekolog olup cadı gibi tırnaklarla gezenler de var.erkekler yine genellersek daha kibar daha anlayışlı ve özel sorunları bayanlar kadar belli etmiyorlar.ben 4 dr değiştirdi. 1 kadın 3 erkek.en kötüsü kadındı.en iyisi şimdiki dr um canım dr um eli de hafif.onu gerçekten seviyorum.manisalı varsa isteyene adını verebilirim.

hamile kalmadan önce kesinlikle erkek doktor derdim.bayan doktorların aynı şeyleri yaşadıkları için yeterli özeni göstermeyeceklerine inanırdım.
hamile olup olmadığımı öğrenmek için acıbadem hastanesine gittiğimde erkek doktor var istermisiniz dediler.nasılsa ultrason muayenesi olacak diye tamam dedim.
ama vajinal muayene ile baktı doktor.ve inanın doktorun son derece saygılı ve ciddi olomasına ve en ufak rahatsızlık verici bir hareketi olmamasına rağmen;bende eğitimli ve aslında çokta utangaç bir bayan olmamama rağmen müthiş gerildim,utandım,hamilesin lafını duyamadım bile.utançtan kıpkırmızı oldum.
şimdi tercihim işini iyi yapan bayan doktordan yana.memlekette tek bir bayan doktor yokya.biri kötüyse diğeri iyi çıkar muhakkak.
imkan varsa bayan doktor tercih ederim.
ama imkan yoksa,işinin en ehli olan erkekse hayırda demem.

arkadaşlar hangi meslekte olursa olsun erkek çalışan bu doktorda dahil güzel bayan görünce etik degerleri unutuyor. sonuçta erkek. fırsat bı dıye gereksiz yere alttan muayene yapıyorlar.

Sözlerine katılmıyorum.Netür dr lara denk geldin bilemem tabi

elbette en önemlisi işinde iyi olması.bizde erkek olsun kim olursa olsun demiyoruz.gerçekten anlayışlı ve iyi bir bayan dr bulsam neden gitmeyeyim ama dr la arada bir bağ kurmak gerekli bence.herkesle bu bağ kurulmuyor.

Bence erkek doktorlar kadınlara daha hassas ve nazik davranıyor. Gittiğim bayan doktorlar daha sert muayene ederken erkek jinekologlar daha yumuşak davranıyor. En azından bayan psikolojini bence daha iyi anlıyorlar çünkü korktuğumuz utandığımız zaman muayenin zor olacağını biliyorlar.

Son düzenleme:
en iyisi hangisiyse o olmali ama.....
esime gore sadece kadin olmali.......
sanki dogum yapinca tek kadin dr mu olcak bisuru dr bakiyomus...
yada rahim filmi cektiricem ozmn dr kadin olsa bile belki filmi ceken erkek olucak anlamiyoki kocam..

İyi ve güleryüzlü bir doktor tercihimdir.
Kadın da olsa erkek te olsa yabancı olduğu için ikisinden de utanıyorum.
Yalnız dikkat ettim erkek doktorlar daha nazik davranıyorlar.Ve utandırmamak için ellerinden geleni yapıyorlar.

bencede önemli olan güler yüz rahatlatıcı önemseyen tavırlar
ve işini iyi yapması bilmesi
bende başta hep bayan diyenlerdenim öylede oldu ilk dr um bayandı yine sağolsun ilk muayenem diye iyi yaklaştı
şimdilerde hacettepede profa gidiyorum oldukça sert bir dr korkuyorum ondan ama işini iyi yaptığı kesin
:eek:

Arkadaşlar ben de çoğunuzla aynı fikirdeydim..Bayan erkek farketmez önemli olan mesleğini iyi yapması diyordum..Aslında hala öyle düşünüyorum ama bir dr. yüzünden bu fikrimden uzaklaştım.
Beraber aynı hastanede çalıştığım bir erkek kadın doğumcu - ki bu adam çok ünlü ve sevilen bir dr-kadınların malum bölgeleri hakkında meslektaşlarıyla muhabbet ederken duydum.Anladınız siz onu..adam 54 yaşında torun sahibi dr.
Zaten beraber çalıştığım kişiye muayene olmayı düşünmüyordum ama kadın- erkek farketmez< diyodum.Bu olaydan sonra kadın dr. buldum kendime..
Tabii ki sözüm tüm dr.lara değil..her meslekte böle sütü bozuklar çıkıyor..Ama yaşını başını almış günde 80-90 vajina gören adamların böyle muhabbetlere girip dalga geçmesi beni çok etkilediii
:eek:klava:

Şimdiye kadar üç ayrı jinekolog değiştirdim.....:1closedeyes:
Üçüde erkek denk geldi...:1closedeyes:
Bayan mı erkek mi giderken hiç aklıma bile gelmedi desem...
Ayrıca üçündede alttan vajinal muayene gerekti....:1ninca:

kesinlikle ve kesinlikle erkek doktor. evet muayene olması zor ama daha anlayışla yaklaştıkları ve daha güven verdikleri bir gerçek.

merhabalar aranıza yeni katıldım. Bu konu hassas bir konu. Öncelikle doktorumuzu iyi araştırıp tercih yapmalıyız diye düşünüyorum. Ben bu konuda çok şanslıyım Uzun araştırmalarımdan sonra iyi bir erkek doktor buldum.Kendisi kadın psikolojisinden çok iyi anlıyor ve çok ince davranıyor.Kadın doktorların(hepsi için söylemiyorum) fazla duyarlı olmadıklarını duyuyorum.

yarın jinekoloğa gidiyorum sabah 8 de evden çıkarım şimdiden çok gerildim.simir testi yaptırıyorum yılda bir kez yinede çok gıcık bişey.naniknanik:1shok:

X