Vajinal mantarın kaşıntı ve acısına ne iyi gelir

icinizden1i

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2021
47
23
21
Kronik mantar enfeksiyonum var. İki ayda bir en az geçiriyorum ve bitmiyor. Geçen ay geçirmiştim daha fitil kullandım. Bi ay oldu şimdi yeniden başladı. Yeniden fitil kullanmak istemiyorum. Bu kaşıntıya iyi gelicek ya da mantarı geçiricek bilgisi olan var mı?

Mantar enfeksiyonu olan kadınların tedavi sürecinde eşlerine de tedavi uygulanması gerekiyor yoksa birinde geçip birinde kalıyor yine bulaşma oluyor.

Sevgilinizle birlikte tedavi olmalısınız. Ve papatya suyu ile taharet. Ayrıca acı baharatlı ve asitli şeyleri tamamen hayatınızdsn çıkarın

Nioli yağı kullanabilirsin
Internetten veya aktarlardan alabilirsin
İç çamaşırına birkaç damla damlat çok işe yarıyor

Kronik mantar enfeksiyonum var. İki ayda bir en az geçiriyorum ve bitmiyor. Geçen ay geçirmiştim daha fitil kullandım. Bi ay oldu şimdi yeniden başladı. Yeniden fitil kullanmak istemiyorum. Bu kaşıntıya iyi gelicek ya da mantarı geçiricek bilgisi olan var mı?
her gün 1 -2 kase ev yoğurdu yiyin probiyotik amaçlı.

Travazol diye bı krem vardı iyi gelmişti bana 1 kere oldum birdaha da tekrarlamadı deneyin isterseniz eczacınıza danışıp

Merhaba ben şuan candida ile savaşıyorum 🤦‍♀️ aşırı yorucu bi dönem kadınlar için. 8 haftalık antibiotik tedavisi verdi doktorum. İlk hafta 2 tane içtim kalan 7 hafta sadece günde bitane. Şuan 6. Haftayı tamamladım. Doktorum ilk hafta kullandığın gibi geçecek dedi. 14. Günde tekrar edecek dedi. Ben tabi bunun yanında aşırı sıkı bi diyet uyguluyorum karbonhidrat yok şeker yok et süt ürünleri bile yok ev yoğurdu hariç. Dedim 14. Gün tekrar etmez diyetime cok güveniyordum. Ama gel gör ki tam 2 hafta sonra batmalar kaşıntılar başladı öyle de devam etti. Şuan 6. haftadayım batma kaşınma hissi %80 oranında azaldı kalan 2 hafta da da geçmeyecek diye aşırı takıntı yaptım. Diyetimi biraz esnettim ama şeker hala kullanmıyorum. Sirkeli su ile taret alıyorum çoğunlukla ve günde 4 5 defa hindistan cevizi yağı sürüyorum. Arada sabahları aç karnına hindistan cevizi yağı yutuyorum 1 kaşık. Mideme dokunmasın diye sürekli yapmıyorum ama bitane sarımsıpı hafif çiğneyip aç karnına yutuyorum. Çamaşırlarımı yıkayıp ütülüyorum. Yıkarkende deterjanı üzerine 6 7 damla nioli damlatıyorum. Günde 2 defa değiştiriyorum. Nevresimi sık sık değiştiriyorum. Evdekiler titizlik abidesi olduğumu düşünüyor ama onlara da bulaşmaması için biraz çaba harcıyorum bu çabam da dışardan (iyice yedi kafayı gibi) gözükebiliyor. Nioli yağı damlatıyorum her yeni giydiğim çamaşıra. Onun da 1 damlası yeterli fazlası tahriş ediyor. O da yine kaşınmasına yanmasına sebep. 1 aydan fazladır vajinam kıpkırmızı gezdim buarada. daha yeni yeni 5. Haftadan sonra kendi rengine döndü. Unutmuşum eski halini o derece yani. Tuvalet kağıdına dikkat edin onu sürmekte sıkıntı. Regli olduğum dönemde bi kazağımı parçaladım pamuklu olan su ve sirkeyle tablet alıp o şekil de temizledim duruladım. cildim kızarması diye faydası da oldu. Aklıma gelenler bunlar. Umarım herkes kurtulur bende kurtulurum. Probiotik içiyorum her gün ve bağışıklığım güçlensin diye arada vitamin alıyorum. Hepsi birbiriyle bağlantılı çünkü. Aklıma gelenler bunlar şimdilik güzel kadınlar.. Kusura bakmayın biraz uzun yazdıysam..

X