• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

vajinal mantar

saire

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2013
18
1
88
Trabzon
Merhabalar; Aylardır yeşil akıntı ve kaşıntıdan muzdaripim.İki kere tedavi oldum, geçti tekrar oldu. Son zamanlarda doğal tedavilere yöneldim; sirke, karbonat,ozon yağı ve çay ağacı yağı. Hepsi geçici yöntem..aranızda .benim durumumda olanlar ve iyileşenler varsa nasıl iyileştiniz öğrenebilirmiyim?

Son düzenleme:
ben çok önce kaşıntıya yakalanmıştım öyle bana iyi gelen ılık suya karbonata atıp bölgeyi yıkamıştım ara hemen geçmişti sende kullanmışsın o yöntemi ama geçici olmuş sanırım senin benim bir daha olmadı

ben doktora gittim, aynı dediğin gibi olmuştu, ornisid fort hap, ornisid fitil ve travazol merhem ile geçti. arada bir de gyneflor fitil kullanıyorum ( mesela adetime 10 gün kala gün aşırı gyne flor). Şİmdilik arada bir yanma ve kaşıntı kaldı. geçmiş olsun

bunun doğal yolla bir tedavisi yok, ilerletmeden doktora git ve ilaçlarını düzenli kullan. çok kuru ve temiz kalmaya da dikkat et. bir de fazla sabunlama, ben hacı şakir sabuna düşkünlüğüm yüzünden ph dengemi bozmuşum. sadece suyla temizlen, tahret aldıktan sonra bir pamuğa batikon dök ve sürtmeden dokunarak, tahriş etmeden vajinanı temizle. temizle derken sadece dokun yeterli, o dezenfekte eder. bunu da sabah ve akşam yap. ama tabii ki o arada doktorunun verdiği ilaçları da düzenli kullan

mantarın sebebi elbislerinde olabilir. kocanda olabilir,hipofiz sorununa bağlı rahim sorunlarıda olabilir. test yapmadan anlaşılmaz ki

Merhabalar; Aylardır yeşil akıntı ve kaşıntıdan muzdaripim.İki kere tedavi oldum, geçti tekrar oldu. Son zamanlarda doğal tedavilere yöneldim; sirke, karbonat,ozon yağı ve çay ağacı yağı. Hepsi geçici yöntem..aranızda .benim durumumda olanlar ve iyileşenler varsa nasıl iyileştiniz öğrenebilirmiyim?[/QUOTE]

Merhaba öncelikle iç çamaşırlarını değiştirmekle işe başla düzenli kullandığın ilaç varsa yan etkilerine bak çünkü bazı ağrı kesiciler kas gevşeticiler antibiotikler mantar enfeksiyonuna yol açabiliyor buda floranın doğal yapısını bozuyor pamuklu iç çamaşırı kullan yüksek derecede yıka temiz toz almayacak ortamda kurut kızgın ütü ile ütüle ve asla nemli bırakmamalı genital bölgeyi nem ısı ile birleşince mantar enfeksiyonunu tetikler ayrıca florayı uygun pH değerinde tutman gerekir yani 4.2pH değerinde olması gerekiyor genital temizliği ve hijyeni dikkat edildiği taktirde tekrar edilen bir hastalık değildir çok basit bir yöntemle kendimizi uzun vadeli koruyabiliriz sabah akşam 2kez özel likitle ykandığı kuru tutulduğu taktirde sorunu en aza indirgemiş olacaksınız

Eklentiler

• $DK.CLARO GÖRSEL.webp
    $DK.CLARO GÖRSEL.webp
    25,9 KB · Görüntüleme: 4.398
Son düzenleme:
Tatlım 2 yıldır evliyim ve evliliğimin ilk yılı şu mantar yüzünden kabusa dönüştü ilaçlar antibiyotikler çok şükür artık yok en son çözümü sirkede buldum. Duşa kabinimde sirke duruyo her duşta sirkeyi kullanıyorum çok şükür artık iyiyim :)

Tatlım 2 yıldır evliyim ve evliliğimin ilk yılı şu mantar yüzünden kabusa dönüştü ilaçlar antibiyotikler çok şükür artık yok en son çözümü sirkede buldum. Duşa kabinimde sirke duruyo her duşta sirkeyi kullanıyorum çok şükür artık iyiyim :)

Sirke asidik yapıya sahip floranın bozulmasına ve ph bozukluğuna sebep olsabilir sirkenin ph degeri 7 iken genital bölgenın turkıye su sartları sebebi ile 4.2ph olması gerekmektedır su yapısına bakmaz isek 4.0 ve 4.5 arasında bilimsel olarak açıklanmıştır fakat her ülkenın su sertlığı farklılık gozetmektedır turkıyede ıdeal olanı 4.2ph degerıdır ph ve floranın doğal ortamının bozulması sebebi ile bazı mikroorganızmaları rahıme ulasmalarında desteklemış olursunuzkı buda kalıcı yada uzun surelı tedavı sureclerıne davetıye çıkarmakta titizlikle dikkat edilmesi gereken bir husus.$DK.CLARO GÖRSEL.webp

su sirkeli suyu nasil haziliyoruz tarifi nedir iceriye sikmak gerekli mi?

Epeydir yoktum,cevap veren herkese teşekkür ediyorum.Bir sitede okuduğum çok basit tarifle ayylardır muzdarip olduğum vajinal mantarı bitirdim. Bir kaşık bal ve üzerine az bir sızma zeytinyağı koyup karıştırarak sabah akşam sürdüm, iki günde iyileşti.Her ihtimale karşı bir kaç gün devam ettim.Artık yine tekrarlarsa hemen bu yöntemi uygularım.

doktorun verdiği kremi fitili kaşıntın geçince hemen bırakma bence.doktor kaç gün dediyse bitirene kadar kullan...sirkeyi karbonatlısuyu falan denemedim ama doktora sormadan yapmamak lazım diye düşünüyorum.

bende de maya mantarı var.dar pantolonlarımı kaldırdım artık ne zaman giysem hemen başlıyor çünkü.günde 2 kez çamaşır değiştiriyorum mutlaka.banyoda kendime has havlum var tuvaletten sonra kuruluyorum orayı sadece yavaş yavaş bastırarak .tamamen geçireni duymadım bu saçma sapan hastalığı ama bazı ufak tedbirlerle kendini belli etmesini engelleyebiliriz sanırım

Canım elime az az sirke alıp vajinama sürüyorum ve ardından yıkıyorum

Epeydir yoktum,cevap veren herkese teşekkür ediyorum.Bir sitede okuduğum çok basit tarifle ayylardır muzdarip olduğum vajinal mantarı bitirdim. Bir kaşık bal ve üzerine az bir sızma zeytinyağı koyup karıştırarak sabah akşam sürdüm, iki günde iyileşti.Her ihtimale karşı bir kaç gün devam ettim.Artık yine tekrarlarsa hemen bu yöntemi uygularım.

gerçekten bu şekilde bitti mi? 2 farklı dr ve 4 ayrı ilaç kullandım 6 ayda bir yineliyor... ve durumdan canım sıkılmaya başladı da...

Bende de evlendikten sonra başladı bu mantar olayı . çok muzdaribim . 10 ay önce evlendim. önce idrar yolu enfeksiyonu oluyorum sonrada ona çeviriyor. Hippurin ve pyole diye başlayan ilaç kullanıyorum . Inşallah geeçrr. Hem yanma , hem kaşıntı var bende. Tavsiyelerinizi bekliyorum bir de elma sirkesi içiyorum .

Bende tam olarak mantarmı olmuştu bilmiyorum ama dayanılmaz bir kaşıntı kızarıklık idrarda yanma ve koku olabiliyordu haftalarca ugraştım doktorada zamansızlıktan çalıştıgım için gidemedim sonra belli bir aralıkta kaynar suya sirke döktüm ve buharıyla tedavi oldum yogurtta kullandım inanın bir haftada güzel temizlige önem vererekte geçti mantar olduguna emin degilim mikropta kapmış olabilirim ama bir deneyin derim :17:

Bende tam olarak mantarmı olmuştu bilmiyorum ama dayanılmaz bir kaşıntı kızarıklık idrarda yanma ve koku olabiliyordu haftalarca ugraştım doktorada zamansızlıktan çalıştıgım için gidemedim sonra belli bir aralıkta kaynar suya sirke döktüm ve buharıyla tedavi oldum yogurtta kullandım inanın bir haftada güzel temizlige önem vererekte geçti mantar olduguna emin degilim mikropta kapmış olabilirim ama bir deneyin derim :KK17:
Merhaba, Yogurdu nasil kullandiniz?

Merhaba yazınızı okudum bende aynı sorundan muzdaripim.Bilhassa yaz gunlerinde aşırı koku yapıyor.Sirke demişsiniz,Elma yada üzüm mü?Su ile seyreltilmiş mı?Detayli bilgi verirmisiniz.Teşekkurler.

Back
X