Vajinal Mantar ve Kist

istanbullugelin16

Wubba-lubba-dub-dub!
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2017
557
519
53
33
Merhabalar hanımlar , 3-4 gündür vajinamda kaşıntı ve iç kısımda beyaz akıntı olduğu için daha önce 2 kez mantar enfeksiyonu geçirdiğimden bunun da mantar olduğunu anladım ve haftasonu 2 fitil ve dr n daha önce verdiği kremi kullandım ..
Süt kesiği gibi akıntı geçti fakat iç kısma doğru çok kaşıntı ve kızarıklık devam ettiği için bugün doktora gittim.Doktor muayene etti kültür testi aldı , ayrıca ultroson ile baktığında sol yumurtalıkta 33 mm lik kist gördü .Çok önemli bişey olmadığını genelde kadınların adet ile attığını olmazsa ilaç tedavisi ile geçeceğini söyledi.. Biraz rahatladım hastalığıma 6 gün var zaten. Mantar enfeksiyonu için yine krem , fitil ve haftada 1 gün içeceğim 7 ad hap verdi. 1 hafta sonra tekrar kontrole gideceğim.
Ayrıca ilaç mümessillerinin sattığı broşürlerden genital bakım ürünü olan ; Winactive İntim Şampuan ( vajina temizliği için ) ve Winactive Genital Bakım Spreyi ( Nemlendirici sprey ) tavsiye etti .. Fiyatları biraz fazla geldiği için şuan almadım belki intten sipariş veririm daha uygun çünkü.
Onun haricinde enjeksiyon alıp gece fitili uygulamadan önce beyaz sirke ile iç kısma bi miktar sıkmamı ve 10 dk sonra fitili uygulamamı söyledi, o an kist yüzünden kafam gittiğinden ne kdr uygulamam lazım soramadım sirke için .. Vajinan biraz kuru ve ph ı düşük yükseltmemiz gerek dedi, sizce ürünleri almam gerekir mi işe yarar mı ? Ve sirkeyi ne kadar uygulamalıyım cvp verirseniz sevinirim..

Bende de bugün aynı şikayet var. Şansıma doktordan gelince başladı sormadım. Bana bana intimi kullanma demişti oradan hatırlıyorum. Bol su içerekte geçirebilirsin bence ya. Yada suya karıştılırıp gece içilen bir ilaç var tek kullanımlık iyi gelir belki

T Tarih
Sadece nemlendiriciyi mi alsam acaba? Çünkü çok kuru dedi içerisi için.. İntim şampuan da hani duşta yıkanırken şampuan yada sabun gelirse tetikliyor mantarı ondan verdiğini düşünüyorum.. Peki sirkeli su hakkında ne diyorsunuz? İlaç verdi zaten haftada 1 içicem onun yanında krem ve fitil var tabii

Son düzenleme:
Ay hayır sakın o intim ürünlerinden kullanmayın
İstediği kadar uygun ph, ph düzenleyici felan desinler
Sakın ama sakın vajinaya değişik ürünler değdirmeyin. Bu konuda youtubeda doktorların görüşleri var benim doktorum da aynı düşüncede, sakın kullanmayın

Hay Allah ya napıcam şaşırdım bende de kesin al demedi ama ph düzenlemek lazım ve nemlendirmek lazım aşırı kuru dedi.. Sizin bilginiz var mı sirkeli suyu iç kısma nasıl uygulayacağım hakkında..?

Hay Allah ya napıcam şaşırdım bende de kesin al demedi ama ph düzenlemek lazım ve nemlendirmek lazım aşırı kuru dedi.. Sizin bilginiz var mı sirkeli suyu iç kısma nasıl uygulayacağım hakkında..?

Ben de mantar problemi çok yaşıyorum. Doktorum direkt intim ürünleri kullanıyor musun diye sorguladı. Hatta sabun duş jeli vs duşta su dışında hiçbişey değdirme o bölgene dedi. Suyu da vajina içine fışkırtma dedi. Sonra tedavimi oldum, krem fitil ve hap ile.
Sirkeli su içmenin yararlı olduğunu söylüyorlar bide taharet suyu olarak sirkeli su kullanmanın. Ama ben hiç denemedim. Ph dengelemek veya florayı düzenlemek için bence probiyotik kullanabilirsiniz (vajinal fitil şeklinde) ben aldım bunu bu hafta deneyeceğim (vajiflor)

Bana da ilişkiden sonra vajina içini yıkıyor musun dedi hayır dedim sakın yıkama dedi.. Bu ürünler neyse de sirkeli suyu iç kısma nasıl ne kdr uygulucam onu bilmiyorum. Ürünler hakkında araştırma yapıcam bazı dr veriyor iyi geliyor diye bazıları karşı.. Zaten fitil var kullandığım düzenleyici değil tabii enfeksiyon için dr m vermeden de başka bir şey kullanmak istemiyorum açıkçası sirkeli su ph nı arttırır kuruluğu giderir dedi çok arada kaldım bende şuan

Nasıl oldunuz ?Sirke uyguladınız mı?Birde bu vajnayı yıkamama konusu kafamı karstrdı ya tuvaltten snra suyla temzlemek gerekmıyor mu cinsenl ilişkiden sonra banyoda yıkamamak mı lazım?
Bende de başladı kaşıntı uyuyamıyorum bi kaç gün sürekli akıntı geldi günde 2 kez blki çmşr degstrdım.Şuan dayanamadm bbgimin bepantol kreminden sürdüm iyimi ettm kötmü bilemıorum

Teşekkür ederim valla daha iyiyim beyaz sirkeyi su ile inceltip vajina içerisine sıkıyorum her akşam fitilden önce.. Çok iyi geldi kaşıntı fln çok olmamıştı ztn önemli olan benim için iç taraf. Yok ilişkiden sonra dediğimiz normal gusül abdesti vs alın tabii üzerinden de vajinayı temizleyin Dr n dediği iç kısma su kaçmasın vajina içine o yüzden banada içini su ile yıkama dedi.. Pamuklu çamaşırı ütüleyin öyle kullanın. Kremlerin ne etli göstereceğini bilemem ama kaşıntı çoksa Travazol krem var eczaneden reçetesiz alabilirsiniz bepantol belki arttırır belki iyi gelir ama en iyisi travazol krem. Onun haricinde çok devam ederse Dr a gidin en azından fitil verir rahatlarsınız. Wc den sonra nemli tutmayın kurulayın güzelce gerekirse günde 4 5 çamaşır değiştirin hijyene önem verin. Umarım iyi gelir

gece srdüğüm krem çok şükür rahatlattı biraz en azından gece uykumu uyuyabıldım.
sabahda travazol krem sürdüm anında kesti gbi bişey oldu tabi etkisi gevince hafiften yine başlıyor ama tamamen iyi eder mi acaba yarına doktora randevu almıştım gitsemmi kararsz kaldım.

Krem rahatlatır ama etkisi geçince kaşıntı devam eder içten geldiği için bu mantar enfeksiyonu Dr a gidin bence bende de akan hiçbişi yoktu ama Dr muayene ederken iç kısmı göremiyorum bile bembeyaz demişti.. Gidin muayene olun ona göre ilaç versin kremle geçmezse bidaha yine zor günler geçirmeyin

çok haklısınızda işte ortalığın hali malum bide 3 aylık bebegım var korkuyorum biraz hastaneye gitmeye.

çok haklısınızda işte ortalığın hali malum bide 3 aylık bebegım var korkuyorum biraz hastaneye gitmeye.

Anlıyorum ben çift maske taktım dikkat ettim mecburen oldum muayene çok şükür bişey olmadı yine de siz bilirsiniz dayanamazsanız ilerleyen günlerde diye dedim ben geçmiş olsun şimdiden

Ya işte bende bilemedim şimdi ne desem belki de adet zamanınız geliyordur , tahriş olunca pembemsi bişey olur mu hiç bir fikrim yok .. Siz eczaneye gidip sorsanız hem içiniz rahat eder yardmcı da olurlar , fitil de verirler

doğumdan sonra hiç adette olmadımki günümü bilsem adet diyecegım ama .tahrişde olsa bölge bölge kan olur herlde belkide adet oluyorumdr.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…