Vajinal Mantar 😔

Qwrf21

Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2020
92
22
18
25
Herkese merhaba lütfen beni vajinal mantardan kurtarın deli gibi kaşınıyorum hep tahriş oldum
Kusura bakmayın ama topak şeklinde akıntım oluyor ve çok kaşınıyorum. Sizler nasıl çözüm buldunuz? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim ablalariim

Ortak kullanılan her tuvaletten mikrop kapıyorum ama genellikle o zamanlar oluyor ama acaba diyorum başka bir şey mi var çünkü sürekli oluyor

Doktora gitmelisin önce bi testlerini yaptır, bol bol su içmen lazım bide pamuklu giymelisin mutlaka ıslak kalmamalı kesinlikle. Günlük ped kullanma. Çok kaşıntın olursa sirkeli su pamukla silebilirsin bana iyi geliyo

Mrb. Geçmiş olsun bende aynı dertten muzdarip im c.tesi günü doktora gittim mantar olmuş fitil verdi antibiyotik verdi krem verdi ilk defa başıma geldi böyle bir şey çok kötü bi durum doktora gitmelisin
Idrar tahlili istedi sonucumu gördü ve ilaç verdi 1 aydır çekiyorum ben..

Geçmiş olsun ben de bu dertten ara ara muzdaribim. Her şeyi deniyorum en son troysd diye mavi kapaklı bir merhem iyi geldi. Mantar olacağımı hissettiğim zaman hemen kullanmaya başlıyorum. Bir de tüylerin çıkacağı zaman oluyor genelde kalıntıların

Been pamuklu iç çamaşırı kullandm, hatta ütüledim çamaşırlarımı. Sirkeli su ile taharet aldım. Doğal evde yapılan elma sirkesiydi ama hazır almadım. Su çok içmelisin. Kuru tutmaya çalıştım enfeksiyon ıslaklığı çok sever çünkü

Cok su içmiştim ben gercekten faydasını da gördüm.

Arkadaşlar ben de de vardı evlenmeden önce de vardı hamile kalınca da oldu doktor bana o bölgeye sabun vs kullanıyor musun deri evet dedim sonra sabun film bırakınca suan iyi durumdayım

Bende sürekli oluyor ve bıktım artık normalde de çok su içen biriyim ben. İç çamaşırımı ütülemeyi ve sirkeli suyu deneyeceğim

Mrb gecmis olsun bendede kasinti coktu duramiyodum yerimde resmen bol su icmeni ve sirkeli suyla gunde 2 3 kez silmeni oneriririm

Öncelikle mutlaka doktora gitmen lazım asla ihmale gelmez çok çektirir yoksa iç çamaşırlarını ayrı yıka ve yumuşatıcı kullanma utule hepsini öyle giy ustunde ki mikropları öldürsün ve ayrıca şampuan sabun gibi şeyler sürme vajinana onlarda yapıyor sabun ve alkol icermeyen vajina yıkama sampuanlari var onlardan kullan

Bende oldum 1ay olmadı geçti çok şükür..
Pamuklu iç çamaşırı kullan yıkarken yumuşatıcı ekleme ve ütüle. Bol bol su içiyorum demişsin devam et onun haricinde bol yoğurt kefir tüket karbonhidrattan uzak dur çok ekşi yeme.
Duşta şampuan ve sabun gelmesini engelle özellikle vajinal şampuanlar var biraz pahalı ama kullanabilirsin iyi geliyor. Ve kaşıntı için eczaneden travazol krem alabilirsin veya beyaz sirkeyi su ile inceltip pamuk yardımı ile sürebilirsin bunu her wc çıkışında yapabilirsin gayet iyi gelir..
Ama yine de devam ederse Dr a gidebilirsin geçmiş olsun çok

Ben kullanıyorum kesinlikle tavsiye ederim yap biraz pahalı gelebilir ama uzun süreli kullanım ve faydalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba Arkadaşlar, öncelikle bu hastalıkla uğraşanlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Vajinal mantar hastalığı ile yaklaşık 1 sene uğraştım. Benim için zor bir süreçti .Vajinanin florası bozulduğu için bakteriyel enfeksiyonlar da oluştu. Kokulu ve bazen sari ve yesil renkli akıntılar oluyordu. Doktorun verdiği ilaçlar etki ediyordu ancak ertesi regl dönemimde tekrar mantar oluyordu . Bu psikolji ile farklı farkli doktorlara gitme psikolojisine girebiliyorsunuz,paranizi boşa harcamayin. Doktorlarin bu hastalik icin standart ilaclari var benzer tedaviler uyguluyorlar. Mantar ard arda defalarca tekrar edince kronik mantar tedavisi gördüm. Yaklaşık 5 ay boyunca ilaç kullandım. Bir yandan da cranberry kapsülleri kullandım. Protein ve Vitamin bakımından ıyi besledim.Şekeri azalttım. Süt ürünleri mantarı tetikliyor olabilir diye süt ve süt ürünlerini minimuma indirdim. Yazın bol bol denize girdim ve güneşlendim. Ilaclarin etkisinin yanında beslenme sekli, güneş ve denizin çok faydalı ve ilaçlar kadar etkili olduğunu düşünüyorum. Şuan çok şükür tamamen kurtuldum. Hastalık hiç geçmeyecekmiş gibi bir psikolojiye kapilmistim. Vücut direncini kazanınca , zamani gelince iyilesiyorsunuz.:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…