doktor hanım yanmam geçti demiştim.fitil,monurol kullanmıştım.fakat şimdi adetimin ilk günü dün ve bugün idrardan sonra yanma oluyor anlamadığım idrar testim temiz çıkmıştı.e ilaçlarımda bitti bu yanma neden oluyor?acaba adetten önce fitilin etkisiyle yanmamı oluyor?bide fitil adet miktarını ve zamanını uzatırmı?
selam.sebamed intim 3.8 aldım.hafif yanma ve kaşıntıya iyi gelir herhalde.sormak istediğim günde kaç defa kullanmak lazım nohut 1 2 damla yeterlimi?bide adetliykende kullansam iyi gelirmi?teşekkürler....
Tekrar tşkler adetten sonra Gyno-Flor başlıycam bir sorum şu olacaktı, ben travacort, trosdy , travazol bu kremlerin hepsini farklı zaman dilimlerinde kullandım lakin geçmesine rağmen tekrar başlıyor belkide tedaviyi kısa kesiyorum bu kremler ne kadar sürede kullanılmalı şikayet geçince veya 1 haftalık süreçte bırakmak doğrumu yoksa, inatçı başka hastalıklarda olduğu gibi günde bir doz olarak bir süre devam edilmelimi ?
Birde yan etkileri varmıdır uzun süreli kullanımlarda...
Gyno- Floruda hafif kaşıntı veya hafif akıntılarda 1-2 doz kullanmak rahatsızlık verirmi ?
Bilgilerinizi paylaştığınız için çok çok tşk ederim.
merhaba doktor hanım. yaklaşık 6 aydır enfeksiyon sorunum var.ilişki sırasında kanamam oluyor. doktora gidiyorum enfeksiyon diyor, ilaç veriyor, geçmezse tekrar gel diyor. 6 ay içinde 6 kez kanamadan dolayı doktora gittim. ama kesin sonuç yok. benim de eşimin de psikolojisi bozuldu. düzenli bir cinsel hayatımız kalmadı. iki gün önce doktora yine gittim augmentin-bid diye bir ilaç ve biokadin diye bir fitil verdi. sizce bu ilaçlar etkili mi? artık ilaç içmekten bıktım.
doktora niçin sürekli tekrarlıyor diyorum kadınlarda böyle şeyler olur diyor.
bende bildiklerimi ilave etmek istedim banyo yaparken genital bölgeyi özel üretilmis genital sabunlarla yikamak gerekir mantar enfeksionunu disardaki wc lerden üstütmeden kapilabilir,gecirmesi biraz uzun sürebilir ayrica misal cogu antibiotiklerde mantar enfeksionuna yol acabilir,böbreklerde misal bir sorun var antibiotik kullanilidi bittiyinde bu sefer de genital bölge mantar olyuor.tedavi sirasinda cinsel iliskiye girilmesin cok asiri istek varsada prezervativ ile tabiki cünki erkekde olan mantar gizli kalyior onda yan etki yaratmiyor kadin da kasinti ve yanma yapiyor yani erkeyin de tedavi olmasi sart illa.giydiyiniz camasirlar da cok önemli yün olsun yani sentetik hava almaz camasirlardan uzak durun yatag yatincada altiniza birsey giymeyin gecelikle yatin hava alsin ve camasirinizi cok ca degistirin havlulari vs vs hijen önemli günlük ped kullanmayin sadece yün kilot okadar.
merhaba dr.hanım benimde peynirimsi akıntım kaşıntım var akıntı kokusuz bana ne önerirsiniz yardımcı olursanız sevinirim çünkü bulunduğumuz yerde kadın doğum doktoru yok çalıştığım için diğer yerlere gidemiyorum şimdiden zaman ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim
merhaba doktor hanım. yaklaşık 6 aydır enfeksiyon sorunum var.ilişki sırasında kanamam oluyor. doktora gidiyorum enfeksiyon diyor, ilaç veriyor, geçmezse tekrar gel diyor. 6 ay içinde 6 kez kanamadan dolayı doktora gittim. ama kesin sonuç yok. benim de eşimin de psikolojisi bozuldu. düzenli bir cinsel hayatımız kalmadı. iki gün önce doktora yine gittim augmentin-bid diye bir ilaç ve biokadin diye bir fitil verdi. sizce bu ilaçlar etkili mi? artık ilaç içmekten bıktım.
doktora niçin sürekli tekrarlıyor diyorum kadınlarda böyle şeyler olur diyor.
doktor hanım birşey daha sormak istiyorum. Doktora en son gidişimde ultrasonla baktığında yumurta olduğunu gördü ve hamile kalmayı düşünüyorsan önümüzdeki 3-4 günü değerlendirebilirsiniz demişti. Biz de bebek sahibi olmayı düşündüğümüz için değerlendirdik. Enfeksiyon için verdiği augmentin adlı ilacı dün kullanmaya başladım. Bitince de biokadin adlı fitili kullanmaya başlayacağım.ama sonra tereddüte düştüm ya hamileysem diye. Kullandığım ilaç zarar verir mi?
merhablar..ben yaklaşık iki aylık hamileyim..vajinamda kaşıntı ve çok olmasada akıntı var..idrar yollarında biraz enfeksiyon görünüyo demişti doktorum 2 hafta önce.ilaç vereyim dedi benimde şikayetim yoktu gerek yok demiştim..acaba idrar yollarından dolayımıdır bu kaşıntı..bilgilendirirseniz çok sevinirim..
selam yaptıklarınızda bir yanlışlık yok. gynofolr vajinal flora düzenleyicidir, sizin kullandığını antibiyotik etkili bir üründür. kaşıntınız için de travazol krem önerebiirim.
Aytun Hanım,
Gyno Flor aldım, benim regl dönemi öncesi kaşıntı ve yanma oluşuyordu bir süredir, regl bitimindemi kullanmaya başlamalıyım ? birde bütün kutumu yoksa 2-3 etkili olurmu.
travazol malesef kullanamıyorum aşırı yanma oluşturuyor bende Trosy kullansam kaşıntı olduğu dönemlerde etkili olurmu.
mantar enfeksiyonu çok tekrarladığı için bugün bağışıklık sistemini etkileyen hastalıklara baktırmak için kan tahlili verdim. Bunun yanı sıra 10 ayda 17 kilo verdim ( spor ve dietle ) buda mantar oluşmasında etken oluşturmuş olabilirmi.
Cevabınız için şimdiden tşkler
merhaba evet adet bitiminde 3 adet kullansanız yeterli, kilo vermeniz güzel ancak immün sistem,nizi etkilemiş olabilir tabii. sonuçlarınız çıksın birlikte de değerlendiririz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?